جادوی آجیل در دوران بارداری: یک راهنمای کامل • مجله تصویر زندگی
بسیاری از مادران به دلیل خواص آجیل در بارداری از انواع مغزیجات استفاده میکنند. هر یک از مغزیجات دارای مواد معدنی و ویتامین های متفاوت هستند. بر همین اساس مادرانی که باردار می باشند می توانند از انواع مغزیجات برای رشد جنین و سلامت بدن خود استفاده کنند. مصرف کردن آجیل در دوران بارداری به ویژه مغزهایی مانند بادام، فندق، گردو و … به صورت خام مزایای بینظیری خواهد داشت. به طور کلی به مادران باردار توصیه می کنیم جهت استفاده از آجیل در دوران بارداری بهتر است مدل های خام را میل کنند. هر یک از مدلهای خام مغزیجات خواص بیشتری را به خود اختصاص می دهند.
آشنایی با خواص آجیل در بارداری
برخی از مهم ترین خواص آجیل در بارداری که باید مادران آنها را بشناسند عبارت هستند از:
۱. جلوگیری از فشار خون بالا
یکی از مهمترین مزیت های آجیل در بارداری این است که از مبتلا شدن مادر به فشار خون بالا جلوگیری می کند. بسیاری از مادران به دلیل فشار خون بالا در دوران بارداری با زایمان زودرس مواجه می گردند. بر همین اساس به مادران باردار توصیه می کنیم جهت جلوگیری از مبتلا شدن به فشار خون بالا از انواع خوراکی های مقوی و سالم استفاده نمایند. جهت تنظیم فشار خون باید انواع خوراکیها در حد متعادل مورد استفاده قرار بگیرند. مادران باردار باید خوراکی هایی که سالم هستند را استفاده کنند تا با بیماری های متفاوت مواجه نشوند.
۲. کنترل دیابت
مزیت آجیل در بارداری برای کنترل دیابت بسیار زیاد است. دیابت در بارداری یکی از مهم ترین مشکلاتی به شمار می رود که بسیاری از مادران با آن مواجه میشوند. بنابراین به مادران باردار توصیه میکنیم برای جلوگیری از دیابت در این دوران از انواع خوراکیهای سالم استفاده کنند. انواع مغزیجات خام برای جلوگیری از دیابت در دوران بارداری خواص بینظیری دارند. دیابت در بارداری موجب زایمان زودرس و فشار خون بالا خواهد شد. بر همین اساس به خانمهای باردار توصیه مینماییم جهت جلوگیری از دیابت در دوران بارداری انواع خوراکیهای مقوی و سالم را میل کنند.
۳. تقویت سیستم ایمنی مهمترین خواص آجیل در بارداری
یکی از مهمترین خواص آجیل در بارداری این است که سیستم ایمنی مادران تقویت میشود. تقویت سیستم ایمنی مادران باردار مهمترین مسئلهای است که باید به آن اهمیت دهیم. آجیل سرشار از روی و مس است بر همین اساس مقاومت بدن با استفاده از آجیل بالاتر میرود. اگر مادران باردار از انواع مغزیجات استفاده کنند میتوانند با بیماریهای عفونی مانند سرماخوردگی و آنفولانزا مقابل نمایند. خوردن آجیل به تقویت کردن سیستم ایمنی بدن کمک زیادی میکند تا مادران دچار بیماریهای گوناگون نشوند.
۴. جلوگیری از ترک پوستی
بین انواع مزیتهای آجیل در بارداری باید به خاصیت انعطاف پذیری پوست با خوردن آجیل اشاره کنیم. ترک های پوستی در دوران بارداری شدت شان چندین برابر می گردد. بسیاری از مادران اصلا مایل نیستند که ترک های پوستی روی شکم یا بدن خود داشته باشند. بر همین اساس مادران باردار به دنبال بهترین خوراکیها میباشند تا از ایجاد ترکهای پوستی در بدن جلوگیری کنند. انواع آجیل برای جلوگیری از ترکهای پوستی یا استریا مورد استفاده قرار میگیرند. با خوردن آجیل در دوران حاملگی انعطاف پذیری پوست افزایش مییابد و به همین دلیل ریسک سقط جنین کمتر میشود. اگر سقط جنین برای مادران باردار رخ دهد مشکلات دیگر در بدن آنها به وجود میآید.
۵. خواص آجیل در بارداری و افزایش وزن نوزاد
بین انواع خواص آجیل در بارداری باید به افزایش وزن نوزاد اشاره کنیم. مادران باردار به خصوص در ماههای آخر بارداری باید در وعده های اصلی و فرعی از مواد غذایی مغذی استفاده کنند که وزن نوزاد افزایش یابد. پیشنهاد ما به میان وعده های آجیلی به دلیل وجود پروتئین و ویتامینهای زیادی که در آجیل قرار گرفتهاند که به افزایش وزن نوزاد کمک میکنند. برای تقویت ماهیچه جنین و عضله سازی جنین باید از انواع خوراکیهایی که سرشار از پروتئین هستند استفاده شود. آجیل به عنوان مهمترین خوراکی معرفی میگردد که برای وزن گیری نوزاد گزینه مناسبی است. بنابراین به مادران باردار توصیه میکنیم در ماههای آخر بارداری از انواع مغزیجات استفاده کنند تا ماهیچههای جنین تقویت شود.
۶. استحکام استخوان ها
استحکام استخوانهای مادر مهمترین مزیت آجیل در بارداری شناخته میشود. بیشتر مادران در دوران بارداری با مشکل پوکی استخوان مواجه میشوند. مادران باردار به دلیل کمبود کلسیم در سنین بالا استخوانهایشان توان زیادی نخواهد داشت. شیردهی یکی از مهمترین مواردی است که موجب کمبود کلسیم در مادران میگردد. از آنجایی که آجیل مقدار زیادی کلسیم دارد به بالا رفتن تراکم استخوانهای مادر کمک میکند. همچنین اگر مادران باردار از انواع مغزی را در دوران بارداری استفاده کنند تراکم استخوانهای نوزاد افزایش مییابد.
۷. رشد سیستم عصبی نوزاد مهمترین خواص آجیل در بارداری
رشد سیستم عصبی جنین مهمترین مزیت و خواص آجیل در بارداری است. مادران باردار باید به رشد سیستم عصبی جنین در دوران بارداری اهمیت دهند. از آنجایی که اسیدهای چرب سالم و مفید در مغزیجات قرار گرفتهاند ضریب هوشی نوزاد افزایش مییابد. مادران باردار میتوانند برای تقویت حافظه نوزاد خود از انواع مغزیجات استفاده کنند تا ضریب هوشی نوزاد افزایش یابد. هر یک از خوراکیهایی که به تقویت حافظه نوزاد کمک میکنند به عنوان مهمترین خوراکیهای شناخته میشوند که مادران باید در دوران بارداری استفاده نمایند.
۸. کاهش خستگی
کاهش خستگی با مصرف آجیل در دوران بارداری مهمترین مزیت آجیل در دوران بارداری است. به طور کلی مادرانی که باردار هستند در ماههای آخر با خستگی زیادی مواجه میشوند. مادران باردار باید خوراکیهای مقوی را استفاده کنند تا از فشار زیاد جنین به شکم جلوگیری نمایند. از آنجایی که ویتامینها و پروتئینهای زیادی در مغزیجات قرار گرفتهاند به کاهش خستگی مادران باردار کمک میکنند. برای کاهش خستگی مادران باردار باید از انواع خوراکیهایی که سالم هستند و خواص زیادی دارند استفاده نماییم.
۹. خواص آجیل در بارداری و کاهش سطح کلسترول
کاهش سطح کلسترول خون به عنوان یکی دیگر از مزیت های آجیل در بارداری شناخته میشود. افزایش کلسترول خون مهمترین مشکلی است که بسیاری از مادران باردار با این مشکل مواجه میشوند. پزشک برای اینکه مادر دوران بارداری آسانی داشته باشد توصیه میکند تا بهترین خوراکیها استفاده شود. حتی برای دوران بعد از بارداری پزشکان آجیل ها و مغز های مختلف مانند بادام درختی برای لاغری و حفظ سلامت بدن مادران را توصیه می کنند ، البته مصرف بادام درختی در بارداری نیز بسیار مفید است.
آجیلها به دلیل وجود پروتئین و مواد معدنی گوناگون به عنوان بهترین مواد شناخته میشوند که برای تنظیم کلسترول خون گزینه مناسبی هستند. بر همین اساس به مادران باردار توصیه میکنیم برای داشتن دوران بارداری بیخطر از انواع مغزیجات استفاده کنند تا سیستم ایمنی قویتری داشته باشد.