چگونه فرمانروای قلب گوشیتان را بشناسید: راهنمای کشف پردازنده بدون استفاده از نرمافزار و با آن!
شاید شما هم بپرسید پردازنده گوشی من چیست ؟ در این مقاله نحوه تشخیص پردازنده گوشی از راههای مختلف و هرآنچه لازمست درباره پردازندهها بدانید را به شما آموزش میدهیم.
تشخیص پردازنده گوشی بدون نرم افزار
از آنجایی که نوع پردازنده بیانگر عملکرد دستگاه شماست، میتوانید با دانستن آن اطلاعات خوبی درباره گوشی خود به دست آورید. تشخیص پردازنده گوشی بدون نرم افزار ساده است و مراحل آن به این صورت است :
وارد تنظیمات (Settings) شوید.به قسمت About Device بروید.از بخش ویژگیها یا Features خصوصیات اصلی گوشی مانند حافظه، رم و پردازنده آن را مشاهده کنید.
با دانستن مدل گوشی، فقط کافیست آن را کپی کرده و برای پیدا کردن اطلاعات دقیق در گوگل جستجو کنید. وبسایت ۱۹کالا نیز به عنوان مرجعی معتبر، تمامی اطلاعات مورد نیاز شما از جمله راهنمای خرید، تست گیم، تست دوربین، مقایسه و نقد و بررسی انواع گجتها و گوشیهای مختلف را در اختیارتان قرار میدهد. در نهایت اگر به جعبه گوشی مویابل خود هم نگاه کنید، اطلاعاتی از قبیل نوع پردازنده بکار رفته در آن را پیدا خواهید کرد.
اگر هم میخواهید کارکرد، قدرت و سرعت پردازنده گوشی خود را با سایر مدلهای بازار مقایسه کنید، میتوانید به مقاله مقایسه پردازنده های موبایل مراجعه کنید که در آن بهطور گسترده به جزئیات پردازندههای مختلف پرداختهایم.
در ادامه این قسمت بد نیست چند اصطلاح مهم در مورد پردازندهها بیاموزید.
پردازنده یا SoC مغز متفکر و مهمترین بخش از هر گوشی موبایل و گجت هوشمندست. SoC مخفف System on Chip است که قطعات یک سیستم الکتریکی کامل را در خود جای داده است. SoC شامل CPU، GPU، واحد پردازش تصویر (ISP)، پردازش سیگنال دیجیتال (DSP)، واحد پردازش خنثی (NPU)، حافظه و بسیاری موارد دیگر میشود.
تمامی اجزای گوشی توسط CPU هماهنگ میشوند و عملکرد هر قسمت از جمله دوربین، شبکه و اتصالات، گیمینگ و … مستقیماً تحت تأثیر عملکرد پردازنده قرار میگیرد و به همین دلیل شناخت و تشخیص cpu گوشی اهمیت دارد. در حال حاضر شرکتهای کوالکام (بزرگترین تأمینکننده SoC گوشی در جهان) با پردازنده های اسنپ دراگون ، شرکت مدیاتک، سامسونگ، هواوی و اپل نامهای بزرگی در زمینه تولید پردازندههای گوشی هوشمند هستند.
۱) برند پردازنده
در جدول زیر بهترین پردازنده موبایل را در زمینههای مختلف معرفی کردیم:
قیمت ویژه: ۱۴,۹۵۹,۰۰۰ تومان
گوشی شیائومی Redmi Note 13 Pro ظرفیت ۵۱۲ رم ۱۲ گیگابایت
قیمت ویژه: ۱۷,۰۶۹,۰۰۰ تومان
گوشی شیائومی Redmi Note 13 Pro 5G ظرفیت ۵۱۲ رم ۱۲ گیگابایت
قیمت ویژه: ۲۵,۱۹۹,۰۰۰ تومان
گوشی شیائومی ۱۳T ظرفیت ۲۵۶ رم ۱۲ گیگابایت
قیمت ویژه: ۵,۸۹۹,۰۰۰ تومان
گوشی شیائومی Xiaomi Poco M5s ظرفیت ۱۲۸ رم ۴ گیگابایت
قیمت ویژه: ۱۳,۲۸۹,۰۰۰ تومان
گوشی شیائومی Redmi Note 13 Pro ظرفیت ۲۵۶ رم ۸ گیگابایت
قیمت ویژه: ۶,۸۱۹,۰۰۰ تومان
گوشی شیائومی Redmi 13C NFC ظرفیت ۲۵۶ رم ۸ گیگابایت
نام پردازندهانتوتو بنچمارکدرباره پردازندهگوشیهایی با این پردازندهDimensity 9300۲۲۵۷۷۳۳پردازنده قدرتمند در گیمینگVivo X100 Pro 5GSnapdragon 8 Gen 3۲۰۸۷۹۴۰عملکرد عالی و پایدارGalaxy S24 UltraA17 Pro۱۵۴۹۱۸۹عملکرد چشمگیر CPU و GPUIPhone 15 Pro MaxExynos 2400۱۷۷۷۲۶۳عملکرد کلی قدرتمندGalaxy S24 PlusApple A16 Bionic۱۴۴۱۰۶۹CPU عالی، GPU سریعIPhone 14 Pro MaxDimensity 9200 Plus۱۵۲۰۸۷۱عملکرد سریع، راندمان کلی خوبXiaomi 13T ProSnapdragon 8s Gen 3۱۵۵۴۸۳۹به طور کلی بسیار سریع، معماری ساخت بهینهRealme GT 6Snapdragon 8 Gen 2۱۵۳۲۷۱۳سرعت و کارایی قابل توجه CPUGalaxy S23 Ultra 5GDimensity 9200۱۴۸۲۹۶۵عملکرد عالی برای یک تراشه حدوداً دوسالهOPPO Find N3 FlipA15 Bionic۱۲۹۹۰۹۰هنوز در سال ۲۰۲۴ سریع استIPhone 14 Plus و ۱۳ Pro MaxSnapdragon 7 Plus Gen 3۱۳۶۶۹۸۲عملکرد میانرده با سرعت عالیNothing Phone 3aSnapdragon 8 Plus Gen 1۱۲۹۲۸۳۹عملکرد خوب و قابل قبولNothing Phone 2Dimensity 8300۱۳۷۳۱۶۴تراشه خوب با سرعت مناسب برای گیمینگPoco X6 ProDimensity 9000 Plus۱۱۸۴۶۷۰عملکرد میانرده عالیOPPO Find N2 FlipTensor G3۱۱۴۲۶۹۷عملکرد خوب مورد انتظار از گوگلGoogle Pixel 8 series
در ضمن اگر مایلید اطلاعات بیشتری در زمینه انواع پردازنده موبایل بدست آورید، حتماً به مقاله ما در وبسایت مجله ۱۹ کالا سر بزنید.
۲) معماری پردازنده
گوشیهایی که در حال حاضر وارد بازار میشوند، چه اندروید باشند چه آیفون، عموماً با سه نوع معماری پردازنده ساخته شدهاند:
در بین تمامی این پردازندهها، ARM به طور گسترده به عنوان بهترین معماری پردازنده و پرکاربردترین آن در بازار شناخته میشود و معمولا بهترین عملکرد باتری را ارائه میدهد. ARM64 همان معماری تکاملیافته ARM است که از پردازش ۶۴ بیتی برای محاسبات قدرتمندتر پشتیبانی میکند و بیشتر در دستگاههای جدیدتر دیده میشود. در نهایت x86 که کمی قدرتمندتر از CPUهای ARM است، اما برای شارژدهی بهینه ساخته نشده و بنابراین کمترین استفاده را در بین این سه پردازنده دارد.
به طور کلی، ARM با مجموعه دستورالعملهای ساده، کارآیی و مصرف انرژی کم بیشترین استفاده را داشته و از همه محبوبتر است. همینطور اینکه به ترانزیستورهای کمتری نیاز دارد و بنابراین فضای سختافزاری بیشتری را برای افزایش RAM گوشی میگذارد که به دلایل محبوبیت آن میافزاید.
۳) اندازه پردازنده
همانطور که میدانید امروزه پردازندههای موبایل در اندازههای نانومتری در دسترس هستند و هرچه پردازنده کوچکتر باشد انرژی کمتری مصرف کرده و عملکرد بهتری هم دارد. فناوری ۳ نانومتری بهینهترین اندازه پردازنده حال حاضرست که در نسخههای پرو سری ۱۵ اپل با تراشه A17 Pro ارائه میشوند، اما معمولاً پردازندههای موجود در بازار بین ۴ تا ۶ نانومتر هستند.
از تراشههایی که با فناوری ۴ نانومتری ساخته شدهاند میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
Mediatek Dimensity 9300Snapdragon 8 Gen 3Samsung Exynos 2400A16 BionicMediatek Dimensity 9200 PlusSnapdragon 8s Gen 3
تشخیص پردازنده گوشی با استفاده از اپلیکیشن
تشخیص پردازنده گوشی از طریق اپلیکیشنها نیز یکی از روشهای رایجیست که کاربران از آن استفاده میکنند. در ادامه بهترین برنامهها که کمک میکنند بفهمیم تراشه گوشی چیست را معرفی میکنیم.
CPU-Z
CPU-Z یک برنامه رایگان برای شناسایی پردازنده است که اطلاعات دستگاه شما از جمله مواردی که در ادامه ذکر کردهایم را به شما نشان میدهد:
SoC: پردازنده گرافیکی، معماری ساخت، سرعت کلاک برای هر هسته، لیتوگرافیدستگاه: برند و مدل دستگاه، صفحه نمایش، رم و حافظهباتری: شارژدهی، ظرفیت…
Device info
این برنامه یکی دیگر از محبوبترین اپلیکیشنها برای تشخیص پردازنده است. این اپلیکیشن با ویجتهایی که دارد اطلاعات کاملی در اختیارتان قرار میدهد که شامل CPU ،RAM، سنسورها، حافظه، باتری، سیمکارت، اتصالات و شبکه، نمایشگر، دوربین و… میشود و میتوانید این برنامه را از طریق لینک زیر دانلود کنید.
در ادامه راههایی برای تشخیص پردازنده گوشی بدون نرم افزار آوردهایم که میتوانید از آنها استفاده کنید.
تشخیص پردازنده گوشی سامسونگ
برای تشخیص پردازنده در گوشیهای سامسونگ، همانطور که پیشتر گفتهایم میتوانید از طریق تنظیمات گوشی اقدام کنید یا اینکه یکی از اپلیکیشنها را نصب کرده و از آن استفاده کنید، اگرچه گاهی کاربران سامسونگ در تشخیص cpu گوشی خود به مشکل برمیخورند، چرا که برخی از پرچمداران این برند با دو پردازنده متفاوت راهی بازار میشوند که معمولاً یک نسخه آن گلوبال و ورژن دیگر برای بازار آمریکا عرضه میشود.
در دو مدل پرچمدار اخیر سامسونگ یعنی “S24Ultra” و “S23Ultra” کمپانی کرهای تصمیم گرفته که از یک مدل تراشه برای تمام بازارهای جهانی استفاده کند. Galaxy S24 Ultra که امسال به بازار عرضه شده، با تراشه کوالکام Snapdragon 8 Gen 3 و مدل قبلی آن نیز با تراشه Snapdragon 8 Gen 2 به کل دنیا عرضه شده است.
در تشخیص اسنپدراگون و اگزینوس S22 قضیه کمی متفاوت است. نسخه ۲۲ اولترا با دو نوع تراشه مختلف روانه بازار شد که در نسخه گلوبال از مدل ۲۲۰۰ تراشه اگزینوس استفاده شده، در حالی که ورژن آمریکا از چیپست محبوب ۸Gen1 کوالکام بهره برده است که در زمان خود پیشرو بازار اندرویدیها بود.
در این مقاله به سوالات شما درباره تشخیص نوع پردازنده گوشی و ویژگیهای آن پاسخ دادیم. حالا شما بگویید پردازنده گوشیتان چیست؟ آیا از عملکرد آن رضایت دارید؟ تجربه شما در استفاده از این پردازندهها چیست؟ نظرات و سوالات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای
سوالات متداول
پردازنده گوشی من چیست ؟
شما میتوانید از طریق تنظیمات گوشی و قسمت About Device یا اپلیکیشنهای مربوطه این موضوع را متوجه شوید. برای اطلاعات دقیقتر مقاله را بخوانید.
برنامه تشخیص پردازنده گوشی چیست؟
دو برنامه Device info و cpu-z در مقاله معرفی شدهاند و لینک دانلود آنها در اختیار شما قرار گرفته است.
نحوه تشخیص پردازنده گوشی سامسونگ چگونه است؟
به طور کلی برای دانستن پردازنده بکار رفته در هر گوشی روشهای مشابهی وجود دارد که در مقاله به آن پرداخته شده است.