فانی لند‌

8 ترفند شگفت‌انگیز برای بالا بردن اعتماد به نفس در کمتر از 24 ساعت

راهنماتو-اگر دارید این مطلب را می‌خوانید احتمالا با اعتمادبه‌نفس‌تان در کشمکش هستید.

به گزارش راهنماتو، احتمال دارد که در مقابل یک شخص خاص، یا در مقابل جمعیت، احساس می‌کنید که اعتماد‌به‌نفس‌تان کافی نیست. از نصایح و نکته‌های قدیمی و کلاسیک مثل اینکه «تصور کن همه اون آدما با لباس توی خونه روبه‌روت ایستادن» یا «تظاهر کن اعتماد به نفس داری تا واقعا پیدا کنی»، خسته‌ شده‌اید.

گاهی‌وقت‌ها اوضاع‌تان آنقدر هم پیچیده و حزن‌انگیز نیست. گاهی فقط با خودتان غر می‌زنید که ای کاش فقط قدری اعتماد‌به‌نفس بیش‌تری داشتم تا همه چیز آسان‌تر می‌شد.

نگران نباشید، با فانی لندهمراه باشید چون نکته‌هایی برایتان دارید که شاید کم‌تر شناخته شده‌اند اما می‌توانند فوری اعتماد‌به‌نفس‌تان را تقویت کنند.

1.قدرت جملات تأکیدی مثبت را دستکم نگیرید

می‌دانیم کلماتی که به دیگران می‌گوییم تا چه حد می‌توانند روی آن‌ها تأثیر بگذارند. اما آیا می‌دانستید جملاتی که با خودتان می‌گویید هم رویتان اثر می‌گذارد؟

حدیث نفس یا خود-گویی، به خصوص اگر با عبارات تأییدی مثبت همراه باشد، می‌تواند سرنوشت اعتماد به نفس شما را تغییر دهد. وقتی مدام چیزی را با خودتان تکرار کنید، مغزتان شروع به باور کردن می‌کند. این نکته ناشی از فلسفه‌های مدرن نیست و ریشه در علم دارد. فکر کنید چه اتفاقی میفتد وقتی مدام به خودتان بگویید : «می‌تونم انجامش بدم!» « من توانمندم» یا «من اعتماد به نفس دارم»؟ خیلی زود مغزتان این حرف‌ها را باور می‌کند و تا به خودتان بیایید، دارید آن کار را انجام می‌دهید.

این دروغ گفتن به خود یا تظاهر به کسی که نیستید، نیست. صرفا در حال پرورش ذهنیتی مثبت و خلق محیطی درونی هستید که اعتماد به نفس بتواند در آن رشد پیدا کند.

2.تصویرسازی را تمرین کنید

تصور کنید: می‌خواهید سخنرانی کنید یا قرار است با شخصی صحبت کنید که مدت‌های طولانی است، تحسین‌اش می‌کنید. عصبی می‌شوید و احساس می‌کنید که اعتماد‌به‌نفس‌تان در حال رنگ باختن است.

وقتی صحبت از تقویت اعتماد‌به‌نفس است، تصویرسازی ابزاری قدرتمند محسوب می‌شود. چند لحظه‌ای چشمان‌تان را ببندید و سعی کنید  یک سناریو را با چشم‌ ذهن‌تان مشاهده کنید. مثلا خودتان را تصور کنید که با قامتی راست ایستاده‌اید، به وضوح صحبت می‌کنید و توانسته‌اید مخاطبان را به وجد بیاورید. تصور کنید که آن‌ها دارند شما را تشویق می‌کنند و سرشان را به نشانه تأیید حرف‌هایتان تکان می‌دهند و به جوک‌هایتان می‌خندند.

با تصویر این نتیجه مثبت در ذهن می‌توانید اعتماد به نفس‌تان را تقویت کنید. نکته اینجاست که باید تا می‌توانید این تصویر را با جزییات به ذهن بیاورید. هر جزییات ممکنی را تصور کنید: اتاقی که در آن هستید، لباس‌هایی که پوشیده‌اید و حالات چهره حضار.

هر چه تصویرسازی شما شفاف‌تر باشد، احساس اعتماد‌به‌نفس بیش‌تری را تجربه خواهید کرد. ممکن است در ابتدا عجیب باشد اما تلاش کنید و نتیجه‌اش را ببینید.

3.تأثیر حالت بدن

وقتی اعتماد‌به‌نفس در سطح پایینی قرار دارد شانه‌ها میفتند؛ به نظر می‌رسد که حالت بدن بازتابی از حس درونی ماست. دلیلش شاید این است که زبان بدن می‌تواند روی وضعیت ذهنی ما اثر بگذارد. پس سعی کنید مواقعی که حس می‌کنید اعتماد‌به‌نفس‌تان در پایین‌ترین درجه قرار دارد، راست بایستید، شانه‌ها را عقب بدهید و چانه را قدری بالا نگه دارید. این حالت را چند دقیقه حفظ کنید. شگفت‌انگیز است اما تفاوت‌ را احساس خواهید کرد. احساس می‌کنید کنترل و قدرت بیش‌تری دارید.

زمانی که به ذهن‌تان می‌رسد اعتماد‌به‌نفس کمی دارید، حتما حالت بدن‌تان را نیز پایش کنید.

4.قدرت بردهای کوچک

هر کار کوچکی، اعم از مرتب کردن تخت، می‌تواند حس موفقیت به شما بدهد. انجام وظایف خرد هم دستاورد است و می‌تواند به تقویت اعتماد به نفس کمک کند. منظور نفس قضیه است. وقت تخت را مرتب می‌کنید یعنی روزتان را با اراده شروع کرده‌اید و می‌خواهید کنترل آن روز را برعهده بگیرید.

هر وظیفه کوچک و پیش‌پا افتاده‌ای می‌تواند این حس را تقویت کند. مثلا غذای روزانه را درست کنید، میزتان را مرتب کنید، کتاب نصفه‌مانده‌ای را کامل کنید.

5.آسیب‌پذیری‌تان را قبول کنید

ممکن است باور داشته باشید که آسیب‌پذیری ناشی از ضعف است که هر چه بیش‌تر بروزش دهید اعتماد به نفس‌تان کم‌تر می‌شود. اما در گذر زمان، تشخیص می‌دهید که عکس این قضیه درست است.

هر موقعی که به خودتان امکان آسیب‌پذیر بودن را می‌دهید، هر زمانی که اشتباه‌تان را می‌پذیرید، درخواست کمک می‌کنید یا احساس‌تان را با دیگران به اشترک می‌گذارید، اعتماد به نفس‌تان تقویت می‌شود.

علت؟ چون خود حقیقی‌تان را نشان می‌دهید. پذیرش و قبول آسیب‌پذیری حقیقتا می‌تواند شما را مقاوم‌تر و اعتماد به نفس‌تان را بیش‌تر کند. درواقع شما می‌پذیرید که انسان هستید و انسان‌ لزومی ندارد کامل باشد.

وقت آسیب‌پذیری را هرچند ترسناک باشد قبول کنید، دیگر فشار احساس نمی کنید که همیشه عالی و کامل باشید.

6.از سلامت جسمی‌تان مراقبت کنید

اعتماد به نفس صرفا بازی ذهن نیست. بدن نیز در آن دخیل است. شما فقط ذهن‌های سرگردان نیستید بلکه بدن‌مند هستید. وقتی به سلامتی جسمی اهمیت می‌دهید ـ غذای سالم می‌خورید، مرتب ورزش می‌کنید، خواب کافی دارید ـ متوجه می‌شوید که اعتماد به نفس‌تان نیز تقویت می‌شود.

علم از این مورد نیز حمایت می‌کند. شواهد زیادی هست که نشان می‌دهد ورزش منظم می‌تواند سطح هورمون سروتونین را در مغز افزایش دهد و منجر به تقویت خلق و انرژی شود که هر دو می‌توانند اعتماد به نفس را تقویت کنند.

به طور مشابه، رعایت بهداشت خواب و تغذیه سالم، نیز می‌توانند تأثیرات عمیقی روی سلامت ذهنی داشته باشند.

7.مهارت تازه یاد بگیرید

بعد از مدت‌ها کار کردن در یک زمینه مشخص ممکن است احساس درجا زدن به شما دست بدهد. حس می‌کنید دیگر چیزی برای یادگیری و پیشرفت وجود ندارد. حس می‌کنید که اعتماد به نفس‌تان در حال سقوط است.

وقتی شروع به یادگیری مهارتی تازه می‌کنید، متوجه می‌شوید که حس‌تان درست بوده است. سعی کنید در زندگی حرفه‌ای‌تان در حال پیشرفت و یادگیری باشید. هر چه در جستجوی مهارت‌های بیش‌تری باشید، حس اعتماد به نفس‌تان بیش‌تر تقویت می‌شود.

یادگیری مهارت تازه می‌تواند عزت نفس را تقویت کند و شما را سازگارتر کند. مهارت تازه شما را از منطقه امن‌تان بیرون می‌آورد و نشان‌تان می‌دهد که بیش‌تر از آنچه فکر می‌کردید توانمند هستید.

هر مهارتی از یک زبان جدید، تا موسیقی یا ورزش می‌تواند این نقش را برای شما ایفا کند.

8.اطراف‌تان را بیش‌تر از منفی‌نگرها از مثبت‌اندیش‌ها پر کنید

بعضی‌ها به شکلی منفی روی اعتماد به نفس ما اثر می‌گذارند. سعی کنید کسانی را در اطراف‌تان جای دهید که دوست دارند پیشرفت‌تان را مشاهده کنند، دوست دارند در پیشرفت‌تان نقش داشته باشند. سعی کنید کتاب‌هایی را بیش‌تر بخوانید که در انتها حس انرژی و حیات به شما می‌بخشند. موسیقی خوب گوش کنید. فیلم خوب تماشا کنید و در کل جهانی متفاوت در ذهن‌تان خلق کنید.

 

عاطفه رضوان نیا

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!