85 درصد از نگرانی های شما هرگز به حقیقت نمی پیوندند!
پانصد سال پیش، میشل دو مونتنی گفت:
زندگی من پر از فکر و خیالات ترسناک بوده که بیشترشان هرگز اتفاق نیفتادند.
اخیراً مطالعهای منتشر شده که این موضوع را اثبات میکند. این پژوهش بررسی کرده که چند درصد از نگرانیهای ذهنی ما هرگز به واقعیت نمیپیوندند.
در این مطالعه، از افراد خواسته شد که در طول یک دوره طولانی مدت، نگرانیهای خود را بنویسند و سپس مشخص کنند که کدام یک از نگرانیهایشان اتفاق نیفتاده است.
نتایج بسیار شگفتانگیز بود. مشخص شد که ۸۵ درصد از آنچه که افراد نگرانش بودند، هرگز اتفاق نیفتاده و در مورد ۱۵ درصد باقیمانده که اتفاق افتاده بود، ۷۹ درصد از افراد دریافتند که بهتر از حد انتظار با مشکل مواجه شدند یا آن مشکل درسی ارزشمند برایشان داشت.
این یعنی ۹۷ درصد از نگرانیهای شما چیزی بیشتر از یک فکر و خیال ترسناک نیستند که شما را با اغراق آزار میدهند.
اما استرسی که این افکار منفی ایجاد میکنند، مشکلاتی جدی را به همراه دارد.
هورمونهای استرس با کوچک شدن مغز، کاهش IQ، افزایش احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی، سرطان و پیری زودرس، مشکلات زناشویی، افسردگی بالینی و افزایش احتمال بروز زوال عقل و آلزایمر در سالمندان مرتبط هستند.
اگر بتوانیم نگرانیهایی که از روی عادت، بیوقفه و اغلب به صورت ناخودآگاه ذهن ما را فرا میگیرند را کنترل کنیم، احتمال زندگی طولانیتر، شادتر و موفقتر را به طور قابل توجهی افزایش میدهیم.
تحقیقات جدید نشان داده که میتوان این فکر و خیالات را کنترل کرد. قدم اول ساده است؛ نباید به نگرانیها و دلواپسیهای ذهنی خود باور داشته باشید.
میتوان تصمیم گرفت که از نگرانیها رها شد و به مرور زمان از آنها گذر کرد. شما قادر هستید مغزتان را طوری تنظیم کنید که نگرانی را کاهش دهد. این کار از آنچه که تصور میکنید، سادهتر است.
یکی از راهکارهای ساده برای شروع، تمرین «دکمه نامرئی» است.
یک دکمه را در کف دستتان تصور کنید. آن را فشار دهید و تا سه بشمارید و هر عدد را به عنوان یک رنگ تصور کنید.
نفس بکشید، عدد ۱ را بشمارید و رنگ قرمز را تصور کنید.
نفس بکشید، عدد ۲ را بشمارید و رنگ آبی را تصور کنید.
نفس بکشید، عدد ۳ را بشمارید و رنگ سبز را تصور کنید.
در هنگام بازدم، یک لحظه فکر کردن به هر چیزی را کاملاً رها کنید.
طبیعت به ما یک فرصت ۹۰ ثانیهای داده تا افکار استرسزا را قبل از اینکه مزمن و جدی شوند، متوقف کنیم. هر چه بیشتر در طول روز افکار استرسزای خود را متوقف کنید، مغز شما سیناپسهایی را که منجر به پایان دادن به نگرانی میشوند، تقویت میکند.
قسمتی از مغز که واکنش استرس را کنترل میکند، هوشی به اندازه یک کودک نوپا دارد. هر پدر و مادری میداند که نمیتوان یک کودک نوپا را با منطق آرام کرد. شما باید حواس کودک را پرت کنید. به همین خاطر است که تمرین دکمه نامرئی، حواس کودک دو ساله وحشتزده در مغزتان را از افکار منفی پرت میکند.