رازهای اسنپ دراگون: همهچیز درباره پردازندههای اسنپدراگون، برترینها و نکاتی که باید دانست!
در این مقاله قصد داریم به صورت کامل به توضیح و بررسی تراشههای اسنپ دراگون و نقاط ضعف و قوت آنها بپردازیم، پس تا انتها با ما همراه باشید.
اسنپ دراگون چیست؟
احتمالاً اسنپ دراگون در بین تراشهها آشناترین نام برای شما باشد و معمولاً وقتی قصد خرید گوشی را دارید، فروشندگان به شما القاء میکنند که اگر چیپست گوشی اسنپدراگون باشد، در رنج بهترینهای بازار قرار میگیرد و ارزش خرید بالایی دارد، اما این حرف تا چه اندازه صحت دارد؟ اصلاً اسنپ دراگون چیست و چه مدلهایی دارد؟ برای گرفتن جواب این سوالات با ما همراه باشید.
گوشیهای هوشمند همگی به یک تراشه نیاز دارند که به آن System on Chip یا به اختصار SoC میگویند که تمام قطعات مانند CPU، پردازنده گرافیکی، حافظه داخلی، شبکههای بیسیم و بلوتوث و … روی آن قرار گرفته است. این فناوری به واسطه مصرف بهینه و فضای کمی که اشغال میکرد به سرعت جای خود را در بین کمپانیهای تولید کننده گوشیهای موبایل باز کرد و بازار را در دست گرفت. در حال حاضر نیز انواع پردازنده موبایل در مدلهای هوشمند جدید، غالباً از این نوع هستند.
شرکت بزرگ کوالکام، بزرگترین تأمینکننده SOC گوشی در جهان است که توانسته به عنوان جدیترین رقیب پردازندههای سری Bionic اپل شناخته شود، تراشههای موبایل خود را اسنپ دراگون نامگذاری کرده است.
پردازنده اسنپدراگون بیشترین محبوبیت را در بین کاربران اندرویدی دارد و دلیلش هم عملکرد پایدار و عالی آن نسبت به رقباست. البته چیپستهای این برند انواع مختلفی داشته و برای تمامی کلاسها و همینطور دستگاهها ساخته میشود و فقط محدود به گوشیهای اندرویدی نیست. در ادامه به چندین مورد از پرطرفدارترین آنها اشاره خواهیم کرد…
اسنپ دراگون ساخت کدام کشور است؟
تراشه اسنپدراگون ساخت برند آمریکایی کوالکام بوده که سابقه درخشان آن، باعث محبوبیت زیاد این برند میشود. از طرفی محبوبیت این برند روی قیمت آن تاثیرگذار بوده و با مقایسه پردازنده های موبایل میتوان آن را گرانترین برند چیپستهای اندرویدی قلمداد کرد. در ادامه با مزایای اسنپ دراگون بیشتر آشنا خواهید شد…
تاریخچه تراشههای اسنپدراگون
اولین چیپست اسنپدراگون در نوامبر سال ۲۰۰۶ و با هسته مرکزی Scorpion به بازار عرضه شد. این پردازنده ۱ گیگاهرتزی به عنوان اولین نسل خود در گوشیهای هوشمند شناخته میشود. نسل دوم نیز در سال ۲۰۱۱ معرفی شد که هر هسته پردازنده آن به صورت جداگانه توانایی تنظیم سرعت خود را داشت.
در سال ۲۰۱۳ کوالکام گام بزرگتری برداشت و با ارتقاء پردازندههای خود، اولین سری از اسنپ دراگون ۸۰۰ را روانه بازار کرد که البته بینقص نبودند و بیش از حد انتظار، گرم میشدند. گرچه کارشناسان کوالکام ناامید نشدند و بعد از تحقیقات و آزمون و خطای بسیار، نهایتاً در سال ۲۰۱۶ موفق به طراحی چیپست ۶۴ بیتی ARM شدند و اسنپدراگون ۸۲۰ با قدرتی بینظیر متولد شد. در ادامه به انواع پردازنده اسنپ دراگون اشاره خواهیم کرد.
قیمت ویژه: ۶,۶۴۹,۰۰۰ تومان
گوشی شیائومی Redmi 13C ظرفیت ۱۲۸ رم ۶ گیگابایت
قیمت ویژه: ۵,۹۹۹,۰۰۰ تومان
گوشی شیائومی Xiaomi Poco M5s ظرفیت ۱۲۸ رم ۴ گیگابایت
قیمت ویژه: ۱۹,۵۹۹,۰۰۰ تومان
گوشی شیائومی Xiaomi 12 ظرفیت ۲۵۶ رم ۸ گیگابایت
قیمت ویژه: ۱۳,۲۸۹,۰۰۰ تومان
گوشی شیائومی Redmi Note 13 Pro ظرفیت ۲۵۶ رم ۸ گیگابایت
قیمت ویژه: ۲۵,۱۹۹,۰۰۰ تومان
گوشی شیائومی ۱۳T ظرفیت ۲۵۶ رم ۱۲ گیگابایت
قیمت ویژه: ۹,۶۴۹,۰۰۰ تومان
گوشی شیائومی Redmi Note 13 ظرفیت ۲۵۶ رم ۸ گیگابایت
مزایای اسنپدراگون
چه چیزی باعث شده که پردازنده های اسنپدراگون یک سر و گردن از بقیه چیپستهای اندرویدی بالاتر باشند و کاربران آن را بهترین بدانند؟
تراشههای اسنپدراگون به دلیل پایداری فوقالعادهای که دارند، گرمای کمی تولید کرده و در نتیجه موجب مصرف کم و بهینه باتری میشوند. همچنین سرعت و کیفیت بالای آن، رضایت هر کاربری را جلب میکند.
در واقع سیستمهای طراحی شده روی تراشه اسنپ دراگون به گونهایست که سیستم پردازش تصویر، جداگانه عمل میکند و این یعنی که هنگام فیلمبرداری و یا استفاده از دوربین، فشاری روی CPU و GPU به لحاظ پردازشی نیست.
اسنپ دراگون برای چه دستگاههایی استفاده میشود؟
عمده فعالیت و تمرکز این کمپانی روی گوشیهای هوشمند اندرویدی است، اما چیپستهای کوالکام اسنپدراگون برای ویندوزفونها، نوتبوکها، گجتهای پوشیدنی و حتی اتوموبیلها نیز طراحی و استفاده میشوند. این شرکت سالانه سفارشهای زیادی از دستگاهها و برندهای مختلف دریافت میکند و قراردادهای تجاری موفقی را به نام خود به ثبت رسانده است. اگر سوال شما اینست که پردازنده گوشی من چیست میتوانید به مقاله ما در مجله نوزده کالا مراجعه کنید که در آن بطور مفصل به جواب سوال شما پرداختهایم.
آشنایی با انواع اسنپدراگون
اسنپ دراگون چیپستهای زیادی روانه بازار کرده که نسبت به سری ساختشان میتوان آنها را به صورت زیر دستهبندی کرد:
اسنپ دراگون سری ۲۰۰ و ۳۰۰
از اولین سریهای تراشه اسنپدراگون که آخرین مدل آن در سال ۲۰۱۳ تولید شد. این تراشه بیشتر برای سطح پایینرده و ابتدایی بکار میرفته و قدرت نسبتاً پایینی دارد. سری ۳۰۰ کمی قویترست، اما باز هم پایینرده بوده و از رده خارج شدهاند.
اسنپدراگون سری ۴۰۰
این سری تراشه بیشتر در پایینردهها و برخی از میانردهها دیده میشود. قدرت و سرعت این چیپستها به واسطه فناوری ساخت ۶۴ بیتی، نسبت به دو سری قبل بیشترست. جالب است بدانید که در این سری ساخت، مدل اسنپدراگون ۴۸۰ اولین تراشهای بود که با قابلیت پشتیبانی از اینترنت پرسرعت ۵G به بازار عرضه شد.
اسنپدراگون سری ۶۰۰
از جمله چیپستهای نسبتاً ارزانقیمت شرکت کوالکام که تا چندی پیش سفارشات زیادی داشت و در گوشیهای مختلف بکار میرفت. سری ۶۰۰ بیشتر در گوشیهای زیر ۳۰۰ یورو دیده میشود و از جمله جدیدترین تراشههای این خانواده میتوان به اسنپدراگون ۶۹۰ اشاره کرد که مشخصات بسیار نزدیکی به سری ۷۰۰ دارد و عملکرد رضایتبخشی را هم ارائه میدهد.
اسنپدراگون سری ۷۰۰
سری ۷۰۰ درواقع از جمله تراشههای قویتر اسنپدراگون بوده که در میانردههای گرانقیمت و برخی فلگشیپ کیلرها استفاده میشده و هنوز هم مورد استفاده قرار میگیرد. مدلهای زیادی از این سری در برندهای متفاوت اندرویدی دیده میشود که از جمله قدرتمندترین آنها میتوان به Snapdragon 780G اشاره کرد که برای اجرای بازیهای گرافیکی نیز مناسب است.
اسنپدراگون سری ۸۰۰
سری ۸۰۰ یکی از پر سر و صداترین تراشههای اسنپدراگون بوده که خیلی زود جای خود را میان مصرفکنندگان، مخصوصا گیمرها باز کرد. این چیپست هنوز هم توانایی اجرای تمامی برنامهها و بازیهای گرافیکی روز دنیا، با کیفیت مناسب را دارد. معروفترین تراشه این سری Snapdragon 888 است که در سال ۲۰۲۰ معرفی و در اکثر پرچمداران ۲۰۲۱، مثل سامسونگ سری S21 استفاده شده است. اگرچه کمپانی سامسونگ برخی اوقات در پرچمدارها از تراشه اگزینوس استفاده میکند، اما تجربه نشان میدهد واکنش کاربران همواره به تراشههای اسنپدراگون بهتر بوده است.
ناگفته نماند که فناوری ساخت این سری تراشهها نیز ۵ نانومتریست و عملکرد باتری آن نسبت به نسل قبل، تا ۲۵ درصد بهبود یافته و قابلیتهایی مثل شارژ سریع نسل ۵، مودم ۵G داخلی و Wifi نسل ۶ در آن گنجانده شده است.
اسنپدراگون ۷ نسل ۱، ۲ و ۳
این نسل از پردازندهها، با ارائه بهترین قابلیتها و فناوریهای نسل جدید با قیمت پایینتر، تجربهای عالی از عکاسی، گیمینگ، کار با هوش مصنوعی و … را به شما ارائه میدهند و این ویژگیها را برای کاربران در دسترستر میکنند. در واقع این تراشه برای گوشیهای میانرده سطح بالا و فلگشیپ کیلرها ساخته شده و کسانی که میخواهند پردازندهای نزدیک به پرچمدار با قیمت پایینتر داشته باشند، میتوانند آن را انتخاب کنند.
اسنپدراگون ۸ نسل ۱، ۲ و ۳
آخرین نسل معرفی شده از خانواده اسنپدراگون که در پرچمداران امسال استفاده شده و قدرتی فرای انتظار دارد. با این چیپستها تا سالها میتوانید تمامی بازیهای گرافیکی را مثل آب خوردن اجرا کنید. لیتوگرافی فوقالعاده نازک ۴ نانومتری آن، مصرف باتری و گرم شدن دستگاه را به حداقل رسانده و خود را به عنوان برترین سری چیپستهای اندرویدی معرفی کرده است. همچنین قابلیتهای جالبی مثل کنترل مصرف انرژی هنگام گیمینگ و ضبط همزمان فیلمهای HDR با کیفیت ۸K در این نسخهها دیده میشود.
نظر شما درباره چیپستهای اسنپدراگون چیست؟ شما تجربه استفاده از کدام سری تراشه اسنپدراگون را دارید؟ نظرات و تجربیات خود را با ما در مجله ۱۹ کالا به اشتراک بگذارید.
میانگین امتیازات ۴ از ۵
از مجموع ۴ رای
سوالات متداول
اسنپ دراگون چیست ؟
اسنپدراگون نام تراشههای موبایل ساخت شرکت کوالکام است که در حال حاضر محبوبترین چیپست اندرویدی به شمار میرود. برای آشنایی بیشتر با این تراشه به مقاله مراجعه کنید.
اسنپدراگون ساخت کدام کشور است ؟
این تراشه ساخت کشور آمریکاست و یکی از تولیدات کمپانی معروف کوالکام است.
قویترین چیپست حال حاضر اسنپدراگون چیست؟
قدرتمندترین تراشه حال حاضر این شرکت، Snapdragon 8 gen 3 است که در پرچمدارهای امسال سامسونگ استفاده شده است.