بودجه ۱۴۰۴ چه پرتفویی را میطلبد؟
یکی از متغیرهای مهمی که میتواند بازارهای مالی را در سال آتی تحت تاثیر قرار دهد، سند بودجه۱۴۰۴ است.
به گزارش دنیای اقتصاد، بسیاری از سرمایهگذاران، با توجه به این سند استراتژی خود را در نحوه چینش و مدیریت سبد سرمایهگذاری تعیین میکنند و قصد دارند یک پرتفوی بهینه انتخاب کنند.
در ماههای پیشرو و سال آینده بازارهای مالی تحتتاثیر متغیرهای بینالمللی و داخلی قرار خواهد گرفت. بالطبع متغیرهای آینده سیاستهای داخلی خود را در بودجه نشان دادهاند؛ بنابراین سرمایهگذاری و نحوه مدیریت سبد از اهمیت بالایی برخوردار است تا ریسکهای سیاسی و اقتصادی در سبد توزیع شوند.
نوع مدیریت سبد سرمایهگذاری با توجه به متغیرهای مهمی که در ماههای آتی مانند انتخابات ایالاتمتحده و سند بودجه بر بازار سرمایه اثرگذار است، از اهمیت برخوردار میشود؛ بنابراین سبد سرمایهگذاری بهینه، سبدی است که به تمام متغیرهای اقتصادی و سیاسی توجه کرده باشد.
محمدمهدی محرابی، استاد دانشگاه و کارشناس بازار سرمایه، گفت: سرمایهگذاری میتواند یکی از مهمترین اقدامات لازم برای حفظ و ارتقای سطح رفاه افراد یک جامعه، به خصوص در کشورهایی با اقتصاد تورمی، مثل ایران باشد. اولین مفهومی که باید در راستای یک سرمایهگذاری موفق، به طور شفاف تبیین شود، مفهوم پرتفولیو است.
به عبارت ساده، پرتفولیو به ترکیبی از داراییها گفته میشود که توسط یک سرمایهگذار خریداری میشوند. از نظر تکنیکی، یک پرتفولیو در برگیرنده مجموعهای از داراییهای واقعی و مالی است. مطالعه تمام جنبههای پرتفولیو، مدیریت پرتفولیو نام دارد.
قانون شماره یک مدیریت پرتفولیو، ایجاد تنوع است. هدف از تشکیل سبد سهام، تقسیم کردن ریسک سرمایهگذاری در شرایط مبهم، بین چند کلاس دارایی است؛ به این ترتیب، سود یک دارایی میتواند ضرر داراییهای دیگر را جبران کند.
به بیان دیگر تنها راه ایجاد یک سپر دفاعی در یک فضای سرمایهگذاری مبهم با سطوح ریسکهای سیستماتیک بالا (مانند فضای اقتصادی ایران، و شرایط خاص ژئوپلیتیک منطقه) تشکیل یک سبد سرمایهگذاری هوشمندانه است. در این راستا سه نوع وزندهی کلی جهت تشکیل سبد سرمایهگذاری با مدیریت غیرفعال، برای یک دوره یکساله و با دو سناریوی متفاوت پیشنهاد میشود.