طرح جهش تولید در دیمزارها تمدید شد

به گزارش خبرگزاری سرگرمی روز، علیرضا مهاجر، معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی گفت: در سال زراعی جاری با اجرای طرح موفق جهش تولید در دیمزارها در ۶ میلیون هکتار از اراضی دیم کشور، زمینه مشارکت ۵۱۰ هزار کشاورز فراهم شده است.

وی افزود: از حدود ۱۲ میلیون هکتار اراضی کشاورزی، حدود ۶ میلیون هکتار آن دیم است و حدود ۲.۵ میلیون هکتار هم آیش داریم که جمعاً ۸.۵، ۹ میلیون هکتار اراضی دیم و آیش در کشور وجود دارد.

معاون امور زراعت وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: طرح جهش تولید در دیمزارها از سال زراعی ۱۳۹۹-۱۴۰۰ با توجه به فرمایش مقام معظم رهبری به صورت پایلوت در ۶۷۰ هزار هکتار از اراضی کشور آغاز شد و در سال زراعی بعد اجرای این طرح به دلیل موفقیت، با وجود خشکسالی شدید سال گذشته به اذن رهبری در دو میلیون و ۴۰۰ هکتار از اراضی کشور ادامه یافت.

وی افزود: در سال سوم ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار اراضی و سال بعد نیز که سال زراعی ۱۴۰۲ – ۱۴۰۳ بود، ۵ میلیون و ۲۰۰ هکتار از اراضی زیر کشت این محصول رفت.

مهاجر با بیان این که امسال نیز با آغاز سال زراعی جاری، ۶ میلیون هکتار از اراضی را زیر پوشش این طرح قرار داده است، گفت: طرح جهش تولید در دیمزارها طرح مشترکی بین وزارت جهاد کشاورزی و ستاد اجرایی حضرت امام (ره) است که اکنون در بیش از ۲۲ هزار روستا، ۶ میلیون هکتار از اراضی و طبق آمار در حدود ۲۵ استان، ۲۵۵ شهرستان و ۲۲ هزار و ۸۴۱ روستا اجرا می‌شود.

وی تاکید کرد: با توجه به دستاورد بسیار خوب طرح جهش تولید در دیمزارهای کشور، نامه مشترکی از طرف مقام عالی وزارت جهاد کشاورزی و ریاست ستاد اجرایی فرمان حضرت امام، خدمت مقام معظم رهبری ارسال شد و فرمودند، از آنجایی که این طرح موفقیت‌آمیز بوده، ۵ سال دیگر ادامه داشته باشد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی درباره نوع حمایت از کشاورزان و مزایای طرح جهش تولید گفت: از آنجا که کشاورزان محروم معمولاً دیم‌کار بودند به همین منظور ستاد اجرایی فرمان امام، برای کمک به محرومان در کنار این طرح قرار گرفت و ستاد اجرایی و وزارت جهاد کشاورزی، کارهای مشترکی را با استفاده از محققان، مروجان و کارشناسان سازمان نظام مهندسی برای این طرح اجرا کردند.

وی تصریح کرد: در این طرح، آموزش و ترویج جز اولویت‌های نخست قرار گرفت و در کنار آن، کمک‌های فنی و اعتباری مثل خرید ادوات کشاورزی نیز در نظر گرفته شد، خرید ادوات به طور اختصاصی برای دیم‌زارها طراحی شده که با بهره ۴ درصد در اختیار کشاورزان قرار گرفت.

مهاجر نفوذ دانش در مزارع، بیمه محصولات به منظور کاهش ریسک محیطی در دیمزارها، پرداخت تسهیلات برای خرید ادوات کشاورزی را از دیگر از مزایای این طرح عنوان کرد.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها