چرا ورق صعودی قیمت دلار برگشت؟؛ بازار طلا از بانک مرکزی خط گرفت
روند قیمت در بازارهای مالی طی هفتههای اخیر غالبا افزایشی بود و قلههای جدید قیمتی فتح شد. با این وجود در سومین روز از هفته دوم آبان و تنها یک روز مانده به برگزاری انتخابات آمریکا قیمت دلار کاهشی شد و بازار طلا نیز با وجود افزایش قیمت اونس جهانی طلا، کاهش ارزش قابل توجهی ثبت کرد. اما دلیل تغییر رفتار بازارهای مالی و سرمایهای چه بوده و کدام فاکتورها بر روند قیمتها اثر گذاشتهاند؟
به گزارش تجارت نیوز، قیمت دلار روز دوشنبه کریدور هفتم را از دست داد. قیمت طلا و سکه هم در این روز با کاهش قابل توجه مسیر رفته را برگشت.
روند نزولی قیمت دلار متاثر از ارزپاشی درهمی بازارساز رخ داد و این اسکناس بیش از هزار و ۲۰۰ تومان عقبنشینی کرد. افت ارزش در بازار ارز بسیاری از حرفهایهای بازار را از ترس ریزش بیشتر در روزهای آینده، در فاز احتیاط قرار داد و به این ترتیب، روند عرضه و تقاضا در تعادل قرار گرفت.
با وجود اینکه سیگنالهای خبری درخصوص آماده شدن ایران برای پاسخ به رژیم صهیونیستی به قوت خود پابرجاست، اما روند کاهشی قیمت دلار در روز دوشنبه ظن برخی معاملهگران بازار را نسبت به اصلاح قیمت دلار و نوسانگیری بازارساز در روزهای باقی مانده از هفته جاری تقویت کرد.
در حالی که کمتر از یک روز به برگزاری انتخابات آمریکا و مشخص شدن پیروز نهایی این کارزار سیاسی باقی مانده است، برخی کارشناسان اقتصادی معتقدند، بازار اثر انتخاب ترامپ را پیشخور کرده و در صورت انتخاب کامالا هریس، قیمت دلار به نیمه کریدور ششم برمیگردد.
گفتنی است قیمت طلا و سکه روز دوشنبه کاهش قابل توجهی داشت. هرچند میتوان گفت بخشی از ریزش در بازار طلا، به دلیل افت قیمت دلار رخ داد،، اما خبر مربوط به عرضه سکههای ضرب ۱۴۰۳ از شنبه ۱۹ آبان، حباب قطعات سکه را کاهش قابل توجهی داد و به روند نزولی قیمت در بازار طلا کمک کرد.
برخی فعالان این بازار معتقدند در صورتی که سکههای تاریخ ۱۴۰۳ در بازار عرضه شود، به مرور حباب سکههایی که مربوط به سالهای گذشته است، تخلیه میشود. در این شرایط، حرفهایهای بازار به دارندگان سکه توصیه میکنند که سکههای خود را با آبشده عوض کنند.