فانی لند‌

شکست کامالا هریس چه درس‌هایی درباره «شیوه ارتباط درست» برای «موفقیت» به ما می‌دهد؟

راهنماتو- فرصت‌های کامالا هریس برای پیروزی در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا خیلی زود در نخستین ساعات روز چهارشنبه با از دست دادن رأی ایالات تعیین‌کننده چرخشی به بن بست رسید. اما حقیقتاً چه دلایلی پشت شکست کاملا هریس وجود داشتند؟

به گزارش راهنماتو، روزنامه دیلی‌میل، می‌گوید که دلیل شکست او برای آمریکایی‌ها واضح است: او ضعیف بود، یک نامزد گاف‌دهنده که نتوانست با رأی‌دهندگان ارتباط خوبی برقرار کند.

به گزارش این روزنامه به نقل از آرای عمومی آمریکا، این نامزد انتخاباتی نتوانست از فرصت 4ماهه برای اثرگذاری روی مخاطب استفاده کند. این روزنامه به دلایل ضعف ارتباطی کامالا هریس پرداخته است که می‌تواند فارغ از موقعیت و پستی که داریم، برای ما هم درس‌هایی داشته باشد. با هم دلایل شکست کامالا هریس از منظر این روزنامه را مرور می‌کنیم:

1.پرهیز از مصاحبه و شکست در مصاحبه‌های انجام‌گرفته

رؤسای جمهور در آمریکا باید تسلط خوبی در برقراری ارتباط با مخاطب داشته باشند. در اصل آن‌ها باید ارتباط‌گران خوبی باشند. اما به نظر می‌رسد که هریس در طول سه‌هفته ابتدایی اعلام نامزدی از انجام هر نوع مصاحبه‌ای با روزنامه‌ها پرهیز کرد.

او نهایتاً قبول کرد که در روز 29آگوست با سی.ان.ان مصاحبه کند اما در آن مصاحبه با تیم والتز، که به عنوان معاون خود انتخاب کرده بود، مشارکت کرد. او تازه در اواسط سپتامبر بود که در مصاحبه با یک ایستگاه خبری محلی ای.بی.سی به تنهایی جلوی دوربین ظاهر شد و مصاحبه کرد. این تغییر رویکرد توانست تا حدی کنترل تیم مبارزاتی هریس را بر اوضاع افزایش دهد اما از نظر رأی‌دهندگان، او ترسو بود و دلیل حاضر نشدن‌اش در مصاحبه‌ها به تنهایی این بود که می‌ترسید حرف اشتباهی بزند.

منتقدان می گویند که مردم تصور می‌کنند که هریس دارد چیزی را پنهان می‌کند یا از موقعیت سیاسی خودش مطمئن نیست. برخی رأی‌دهندگان گفته بودند که به نظرشان می‌رسد که هریس «شخصاً بر اوضاع کنترلی ندارد» و کسی «پشت صحنه دارد امور را کنترل می‌کند.»

او سپس  در یک نشست فاجعه‌آمیز و پر از تنش با برت بایر از فاکس نیوز شرکت کرد که در آن بیش‌تر بر روی ترامپ و خود شبکه فاکس‌نیوز تمرکز کرد و نتوانست هیچ پیام روشنی منتقل کند. هریس در مواجهه با سوالات پیچیده و انتقادی، بیشتر بر مسائل مربوط به ترامپ و نحوه پوشش خبری فاکس نیوز تمرکز کرد، بدون اینکه بتواند یک پیام روشن و مؤثر برای مخاطبان خود ارائه دهد. این امر باعث شد که مصاحبه به شکل نسبی به یک شکست تبدیل شود و واکنش‌های منفی زیادی در رسانه‌ها ایجاد کند.

لهجه تقلبی و شیوه صحبت کردن جعلی و غیرواقعی

رأی‌دهندگان آمریکایی می‌گویند که ترامپ به ندرت به اصیل‌نبودن متهم شده است. اما به نظر می‌رسد که از نظر آن‌ها هریس، 60ساله، اصالت لهجه و گفتار ندارد. به نظر می‌رسد که او بسته به اینکه با چه نژاد، طبقه یا جمعیتی صحبت می‌کرده، لهجه و لحن و چینش واژگانی‌اش را تغییر می‌داده است. یکی از این موارد، سخنرانی او در کلیسای باپتیست در فیلادلفیا بود که هریس به دلیل نحوه سخنرانی‌اش مورد انتقاد قرار گرفت. برخی از افراد به طرز صحبت او که شبیه به کشیش‌های باپتیست جنوبی بود، واکنش نشان دادند. اینگونه سخنرانی‌ها که معمولا با لحن خاصی انجام می‌شود، در فرهنگ آمریکایی با برخی از شخصیت‌های مذهبی خاص، به ویژه در ایالت‌های جنوبی، مرتبط دانسته شده است. هریس به دلیل استفاده از این لحن و بیان احساسات شدید، به طرز فزاینده‌ای در رسانه‌ها مورد تمسخر قرار گرفت. این نوع سخنرانی معمولاً در نزد برخی از مخاطبان به عنوان “دور از حقیقت” یا “نمایشی” تلقی می‌شود.

در سپتامبر نیز هریس را متهم کردند که شبیه به طبقه کارگر در دیترویت صحبت کرده است. یکی از منتقدان درباره این تغییر لهجه و لحن هریس در صحبت با گروه‌های مختلف نوشته بود: «حتی اگر نصفه‌ونیمه هم این لهجه‌ها و لحن‌ها را بلد بود، باز هم بد بود، حالا که واقعاً تأسف‌بار است. خیلی بد است، من به جای او خجالت می‌کشم.»

پادکست اشتباه

یکی از جدیدترین فرمت‌های مبارزات انتخاباتی که در انتخابات سال 2024 از آن استفاده شد، پادکست بود. ترامپ ظاهراً به خوبی از این فرصت استفاده کرد و با پادکسترهای معروفی مانند لوگان پاول و تئو ون، جلسه گذاشت که میلیون‌بار دانلود شدند.

اما هریس نتوانست از این شکل از ارتباط خوب استفاده کند. حضور او در پادکست Call Her Daddy که به مسائل مربوط به زنان می‌پردازد، برایش خوب نبود. شنوندگان این پادکست میزبان آن، الکساندرا کوپر، را به دلیل سوالات «آبکی» و سطحی از هریس درباره جنگ غزه یا پاسخ‌های دولت او به طوفان‌ها مورد انتقاد قرار دادند. آن‌ها انتقاد کردند که هریس با حضور در این پادکست می‌خواهد خودش را یک طرفدار نسل زد نشان دهد. ظاهراً هریس دعوت یکی از پادکسترهای دیگر که با ترامپ و معاونش مصاحبه کرده بود را نیز رد کرده است.

تردید درباره دروغ هریس درباره کار کردن در مک‌دونالد

مبارزه انتخاباتی هریس به واسطه ایجاد تردیدهایی درباره کار کردن یا نکردن او در مک‌دونالد در دوره جوانی تحت‌الشعاع قرار گرفت. کارزار هریس اصرار داشت که او در تابستان اولین سال تحصیل در هاروارد در سال 1983 در مک‌دونالد کار می‌کرده تا از او تصویری از فردی زحمتکش و طبقه کارگر ارائه دهد.  

در نیویورک‌تایمز خاطره‌ای از یکی از دوستان دوران دبیرستان هریس منتشر شد که گفته بود خاطراتی از کار کردن او را به یاد دارد اما هیچ تصویر یا مدرکی برای اثبات آن در دست نیست. کارکنان رستورانی که هریس گفته بود در آن کار کرده نیز گفتند که قسم خورده‌اند که راز کارکنان خود را حفظ کنند اما وقتی یکی از خبرنگاران دیلی‌میل با آن‌ها تماس گرفت، یکی از کارکنان گفت: «نه متأسفانه»

ترامپ این جنجال را بزرگ کرد و رفت در شعبه از مک‌دونالد پشت یک سرخ‌کن عکس گرفت و بعد گفت: «من 15دقیقه بیش‌تر از کامالا هریس کار کرده‌ام.»

سالاد کلمات، پشت سالاد کلمات

سخنرانی در جمع کار ساده‌ای نیست و حتی بهترین سخنران‌ها هم روزهای بد دارند. اما این اتفاق برای هریس، که به دنبال یک منصب عالی بود، زیاد از حد رخ می‌داد.  او در پاسخ به پرسش‌های مستقیم، من‌من می‌کرد و جملاتی پیچیده و بی‌نتیجه بیان می‌کرد. حتی برای این نحو صحبت کردن هریس یک کلمه اختراع شد: «سالاد کلمات.»

یکی از شرکت‌کنندگان در سخنرانی‌های هریس در نوادا او را به یکی از این نوع حرف‌زدن‌ها کشید. هریس در پاسخ به او گفت:

«می‌دونید چیه؟ بذارید درباره‌اش بهتون بگم. ما اینجاییم چون داریم برای دموکراسی مبارزه می‌کنیم. جنگ برای دموکراسی. و درک تفاوت اینجاست، درک تفاوت اینجاست، رفتن رو به جلو، حرکت رو به جلو، درک تفاوت اینجاست. ما به دنبال تفاوت در این انتخابات هستیم- بگذارید رو به جلو حرکت کنیم و ببینیم به خاطر این مسئله کجا هستیم، مثلاً آزادی انتخاب…»

این‌ها مثال‌هایی از نحوه سخنرانی هریس بودند.

به نظر می‌رسد که هریس حتی در پاسخ به ساده‌ترین موضوعات و پرسش‌های داخلی هم ناتوان بوده است. یک استراتژیست دموکرات کهنه‌کار به نام دیوید آکسلورد، که به باراک اوباما کمک کرده بود انتخاب شود، درباره نحوه سخنرانی هریس گفت که : «او عادت دارد هر وقت نمی‌خواهد به پرسشی پاسخ دهد، به شهر سالاد کلمات سری می‌زند و در مورد بسیاری از پرسش‌ها به این شکل عمل کرده است.»

تغییر سریع موضع در مورد مسائل

سیاستمداران خوب دارای مهارت خوبی هستند که مواضع سیاسی‌شان را در سکوت تغییر دهند. اما هریس نمی‌توانست این دور-برگردان را مخملی و در سکوت انجام دهد. هریس در سال 2019 که سناتور بود، گفته بود که با فرکنیگ، که عمل استخراج گاز از داخل زمین است مبارزه و آن را ممنوع می‌کند. اما در مبارزه انتخاباتی سال 2024 این گفتمان را معکوس کرد زیرا نیاز داشت که برنده زمین پنسیلوانیا شد که در آن فرکینگ یکی از شریان‌های حیاتی اقتصاد است.

همین اتفاق در مورد مهاجران هم افتاد. او یکبار گفته بود که سیاست ترامپ در ساخت دیوار در مرز جنوبی عملی «غیرآمریکایی» است. اما وقتی مشخص شد که مهاجرات کنترل‌نشده برای رأی‌دهندگان بسیار اهمیت دارند، او این گفتمان را هم تغییر داد و قول داد که صدها یا حتی میلیون‌ها دلار برای مرزکشی استفاده می‌کند.

او متهم است که درباره قانونی کردن ماریجوآنا و نی‌های پلاستیکی هم سیاست دوگانه و تغییر سریع موضع داشته است. وقتی سی.ان.ان درباره برخی از این چرخش‌ها از او پرسید، هریس پاسخ داد که سیاست او ممکن است تغییر کرده باشد اما «ارزش‌های او تغییر نکرده است.»

بهرحال این جمله رأی‌دهندگان را قانع نکرد.

متأسفانه این گاف‌ها تا روز انتخابات با هریس همراه بود. او یکی از این گاف‌ها «خجالت‌آور» را زمانی مرتکب شد که گوشی تلفن هوشمند خودش را به سمت دوربین‌ها گرفت و مدعی شد که دارد با یکی از «رأی‌دهندگانش حرف می‌زند.»

مشکل اینجا بود که اصلاً کسی آنطرف خط نبود.

هریس پرسید: «رأی دادی؟»

بعد سکوت کرد که انگار منتظر است که آن فرد جوابش را بدهد و بعد با هیجان گفت: «دادِی، متشکرم.»

معاون رئیس‌جمهور سپس تلفن را به سمت جمعیت چرخاند که او را تشویق و تحسین کردند. مخاطبان که از خانه ناظر بودند، گفته بودند که او اصلاً با تلفن حرف نزده بلکه دوربین گوشی‌اش را روشن کرده بوده است. آن‌ها گفتند که «همه چیز درباره هریس دروغ و جعلی است!»

در یکی از گاف‌های مشابه، هریس سرزده به یکی از خانه‌ها در پنسیلوانیا رفت که به نظر خیلی‌ها برنامه‌ریزی‌شده و نمایشی بود. هریس، به نظر می‌رسید که سرزده، وارد محوطه خانه‌ای شده و به اهالی خانه که روی ایوان ایستاده بودند گفت که «سلام بچه‌ها..ببخشید که مزاحم شدم!»

یکی از بینندگان آنلاین بعد از مشاهده نحوه تعامل هریس و بغل کردن آن آدم‌ها، نوشت که این دیدار خیلی نمایشی بوده به خصوص اینکه هریس به اعضای خانواده گفته است که به سمت در بیایند تا در دوربین دیده شوند.

خداحافظی طولانی

به گزارش دیلی‌میل آخرین گاف هریس، پذیرش دیرهنگام شکست انتخاباتی او بود. او 12ساعت بعد از آنکه انتخابات به نفع جمهوری‌خواهان تمام شد، بالاخره در یک سخنرانی در جمع حامیانش گفت: «این انتخابات را واگذار می‌کنم اما نبردی که این انتخابات را به وجود آورد را واگذار نمی‌کنم.»

هریس به دلیل دیر پذیرفتن شکست مورد انتقاد قرار گرفت و یک بازنده بد‌باخته که دیر از میدان مبارزه بیرون کشید، معرفی شد.

 

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!