سرانه تولید ناخالص داخلی ایالتهای آمریکا دربرابر کشورهای گروه ۷ + اینفوگرافی
اینفوگرافی زیر، سرانه تولید ناخالص داخلی، کشورهای گروه ۷ را در مقایسه با ایالتهای منتخب آمریکا نشان میدهد. چرا مقایسه ایالتهای آمریکا با گروه ۷؟ با بررسی در سطح ایالتی، میتوان تفاوتهای جمعیتی و تقاضای کل را در نظر گرفت که معمولاً نابرابریهای تولید بین اقتصاد آمریکا و اقتصادهای همتراز آن را پنهان میکند.
رویای اقتصادی آمریکا همچنان در حال رشد است
ایالات متحده از نظر بهرهوری از سایر کشورهای گروه ۷ پیشی گرفته است، و این برتری در سطح ایالتی نیز صادق است. میسیسیپی، ایالتی با پایینترین سرانه تولید ناخالص داخلی در آمریکا، همچنان از چهار کشور گروه ۷ ثروتمندتر است.
در همین حال، ویرجینیای غربی، با دومین سرانه تولید ناخالص داخلی پایین، از تمام شش کشور دیگر گروه ۷ پیشی می گیرد.
شکاف عمیق در تولید
این شکافهای عظیم در تولید ممکن است برای کسانی که به دقت وضعیت را دنبال نمیکنند، تعجبآور باشد. اقتصاد آمریکا از زمان همهگیری کرونا رشد چشمگیری داشته است، به طوری که سرانه تولید ناخالص داخلی آن بین سالهای ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۴ به میزان ۲۰,۰۰۰ دلار افزایش یافته است؛ رشدی که هیچ یک از کشورهای دیگر گروه ۷ حتی از سال ۲۰۱۰ تاکنون به آن دست نیافتهاند.
البته رکورد تورم و تقویت دلار آمریکا در چهار سال اخیر نیز بر این ارقام تأثیر گذاشته است.
عوامل موفقیت
با این حال، نمیتوان انکار کرد که آمریکا همچنان از رقبای خود جلوتر است. همانطور که مجله اکونومیست به خوبی پوشش داده است، عوامل متعددی در داستان موفقیت دو دهه اخیر آن نقش داشتهاند: ترکیبی از انقلاب نفت شیل (نفت استخراج شده از سنگهای رسوبی) در دهه ۲۰۰۰، رونق بخش فناوری در دهه ۲۰۱۰، و محرکهای اقتصادی دوران همهگیری در سال ۲۰۲۰ باعث تداوم رشد شده است، در حالی که اروپا، کانادا و ژاپن با مشکلاتی دست و پنجه نرم میکردند.
علاوه بر این، بازار مصرفکننده و سرمایه گسترده، نیروی کار یکپارچه، و سلطه بر بهترین دانشگاههای جهان، چرخه رشد را همچنان در حال گردش نگه داشته است.