فانی لند‌

بهترین بازی های قدیمی کامپیوتر که با آن‌ها خاطرات زیادی داریم

لیست بازی های نوستالژیک کامپیوتر یکی از آن لیست‌هایی است که هیچ وقت دلتان نمی‌خواهد که گمش کنید. گاهی اوقات هیچ چیزی بیشتر از تجربه یک بازی قدیمی برای تجدید خاطرات به آدم حس خوب منتقل نمی‌کند. ممکن است شما بازی‌های امروزی را ببینید و از حجم و گستردگی آن‌ها کمی دلسرد یا گیج شوید. برای همین می‌توانید سری به بازی‌های قدیمی‌تر بزنید و خاطرات خوب را دوباره زنده کنید.

نگران سیستم خود هم نباشید. مهم نیست که قوی‌ترین سیستم بازار را دارید که حتی می‌تواند استارفیلد را با بیش از ۴۵ فریم در ثانیه اجرا کند، یا یک سیستم ضعیف دارید که از پدربزرگ خود به ارث برده‌اید، در هر صورت می‌توانید این بازی‌‌ها را به راحتی اجرا کنید و از آن‌ها لذت ببرید. برخی از این بازی‌ها شاید گرافیک ضعیفی داشته باشند، ولی می‌دانیم که گرافیک خوب یک معیار درست سنجش کیفیت بازی نیست. پس با ویجیاتو همراه باشید تا با هم سری به بهترین بازی‌های قدیمی برای کامپیوتر بزنیم.

بازی های نوستالژیک کامپیوتر


Age of Empires 2


واقعا سخت است که دنیا بازی‌های استراتژیک را بدون Age of Empires 2 تصور کنیم. اگر این بازی یکی از بهترین‌های تاریخ نبود، حتی الان که ۲۵ سال از زمان انتشار این بازی می‌گذرد هم بازیکنان بسیاری دارد. بازیکنان آن در حدی زیاد بود که مایکروسافت تصمیم گرفت که یک نسخه ریمستر از این بازی را اخیرا منتشر کند تا بتواند جواب این حجم از بازیکنان را بدهد. 

این بازی به صورت کلی دو ستون اصلی دارد که کل بازی و محبوبیتش روی آن سوار است. اولین ستون آن بخش داستانی بازی است که شما را به سفری بزرگ در تاریخ می‌برد. شما در جایگاه شخصیت‌هایی مثل چنگیز خان مغول یا بارباروسا بازی می‌کنید و زندگی و جنگ‌های آن‌ها را خودتان تجربه می‌کنید. ستون دوم هم مربوط به بخش چند نفره بازی می‌شود. شما باید در دوران تاریک قرون وسطی سعی کنید که تکنولوژی و ارتش خود را با سرعت زیادی بهبود ببخشید تا بتوانید با دوستان خود به رقابت بپردازید.

این بازی عمق استراتژیک خیلی خوبی دارد. به قدری که حتی هنوز هم تورنومنت‌ها و مسابقات مختلفی از این بازی در سراسر دنیا برگزار می‌شود. پس این بازی را همیشه در لیست بازی های نوستالژیک کامپیوتر خود نگه دارید.

Resident Evil


برای سالیان سال شما نمی‌توانستید رزیدنت اویل کلاسیک را روی کامپیوتر بازی کنید. البته نسخه ریمیک آن برای کامپیوتر چند وقتی است که در دسترس است، ولی از روش‌های رسمی و قانونی نمی‌توانستید نسخه اصلی و قدیمی آن را روی کامپیوتر اجرا کنید. البته این موضوع تنها تا مدتی پیش درست بود. چون در اوایل سال ۲۰۲۴ کپکام تصمیم گرفت که همان نسخه قدیمی و اصلی بازی را هم روی کامپیوتر از طریق فروشگاه GOG در دسترس قرار دهد. البته خب بازی هنوز هم دقیقا همان چیزی است که قبلا بود. هنوز هم یک صداگذاری ضعیف، گرافیکی خنده‌دار و داستانی عجیب دارد؛ ولی همین موارد بودند که این بازی را به یک عنوان خاطره‌انگیز تبدیل کردند.

بازی کمی عجیب و سخت است و این موضوع اشتباهی نیست. کنترل شخصیت بازی از قصد پیچیده است. هدف‌گیری و تیراندازی در بازی از قصد در این حد سخت و عجیب است. تمامی این موارد به این خاطر در بازی وجود دارند که تجربه بازی زیادی آسان نشود. شاید با استانداردهای امروزی این کار کمی عجیب و غیرمنطقی به نظر برسد، ولی در زمان خودش ایده جالب و جدیدی بود. در کل این بازی بود که میلیون‌ها نفر را عاشق مجموعه رزیدنت اویل کرد و ضرری ندارد که دوباره سری به آن بزنیم.

Max Payne


با وجود اینکه بازی مکس پین دومین بازی استودیو رمدی بود، این استودیو صد درصد توان خلاقیتی خود را روی آن پیاده کرد و آن را به یکی از جاه‌طلبانه‌ترین بازی‌های تاریخ تبدیل کرد. در این بازی شما به عنوان یک کارآگاه نیویورک بازی می‌کردید که درگیر پرونده قتل خانواده‌اش است. این بازی شوتر سوم‌شخص یکی از نوین‌ترین بازی‌های زمان خودش بود. شما می‌توانستید زمان را کند کنید، با انواع تفنگ‌های مختلف شلیک کنید و در فضایی دارک و خشن بازی را جلو ببرید.

مهم نیست که انگیزه شما از بازگشت به مکس پین چیست، مهم این است که فقط به آن برگردید. حتی فقط مکس پین یک هم نه، حتی مکس پین‌های دو و سه هم ارزش دوباره امتحان کردن را دارند. احتمالا تا الان داستان این بازی‌ها را هم فراموش کردید، پس دوباره می‌توانید سری به آن‌ها بزنید و یک بار دیگر داستان زیبا ولی تلخ این مجموعه را از اول بچشید. این سه‌گانه یکی از بهترین سه‌گانه‌های دنیا گیم است که در حال حاضر می‌توانید تجربه کنید.

Half Life


در سال ۱۹۹۸ که این بازی منتشر شد، هیچ کس انتظار چنین فضاسازی و داستانی را نداشت. چنین توجهی به جزئیات تا آن زمان اصلا وجود نداشت و کسی از ولو انتظار نداشت که چنین دنیایی بسازد. از همان اول بازی هم مشخص بود که قرار است با دنیایی مواجه باشید که نمونه‌اش را جای دیگری ندیده بودید. 

انگار که دنیا بازی زنده‌ است و هوش خودش را دارد. درست است که گیم‌پلی بازی یک شوتر نسبتا عادی است و در طول آن با موجودات فضایی مبارزه می‌کنید، ولی محتوا عمیق بازی بیشتر از این حرف‌هاست. سطح‌های مختلف بازی طوری پشت سر هم قرار می‌گیرند که انگار شما در حال تماشا یک فیلم هستید. داستان بازی هرگز متوقف نمی‌شود و همیشه در حال پیشرفت است. این بازی صرفا یک بازی قدیمی خوب نیست، بلکه یکی از بهترین بازی‌های تاریخ است.

Deus Ex


متاسفانه از نظر ظاهری بازی Deus Ex مثل دیگر بازی‌های این لیست نیست و ظاهر آن خیلی قدیمی‌تر از چیزی است که انتظارش را دارید. می‌توان گفت که این بازی برای یک نسل قبل از دیگر عناوین قدیمی و نوستالژیک است و گرافیک پیکسلی آن این موضوع را به خوبی نشان می‌دهد. البته خب این موضوع را به خوبی می‌دانیم که هرگز نباید کیفیت یک بازی را با گرافیک آن سنجید.

این بازی محتوا ساده‌‎ای داشت و همین باعث جذابیتش شد. ماموریت‌های بازی مستقیم و ساده بودند و دست شما در آن‌ها کاملا باز بود. بازی به شما می‌گفت که باید فلان کار را انجام دهید و همین. اینکه شما از چه روشی استفاده کنید و ماموریت خود را به چه شکلی تمام کنید کاملا بستگی به خودتان و خلاقیتتان داشت. دنیایی واکنش‌پذیر و تشویق به خلاقیت دو مورد از اصلی‌ترین دلایلی بودند که این بازی یک جایگاه مخصوص در این لیست دارد.

Just Cause


این مجموعه شاید خیلی قدیمی نباشد، چون هنوز هم هر چند سال یک بار یک بازی از این مجموعه را دریافت می‌کنیم. ولی بازی مد نظر در این بخش اولین نسخه از مجموعه جاست کاز است. اولین‌ بازی‌ای که در آن با ریکو آشنا شدیم. اگر همین الان به این بازی سر بزنید، باورتان نخواهد شد که چقدر قشنگ است. این بازی یک سری استاندارد کلی در صنعت بازی‌های ویدیویی ایجاد کرد که بازی‌ها از بعد آن باید یک سری آزادی خاص و یک مقدار تخریب‌پذیری را به بازیکن می‌دادند.

به طور جالبی هنوز هم داستان و گیم‌پلی این بازی جذاب و قشنگ است. حتی گرافیک و ظاهر آن هم مثل یک سری از بازی‌های مستقل همین امسال است و اگر با بازی آشنا نباشید، نمی‌توانید حدس بزنید که یک بازی قدیمی است. این بازی شوتر یکی از بهترین بازی‌های سبک سند باکس بود که منتشر شد و سطح انتظارات ما را از بازی‌های سند باکس و جهان باز دیگر به شدت بالا برد.

Generals


این بازی، یا بهتر است بگویم مجموعه، یکی از خاطره‌انگیزترین مجموعه‌های تاریخ برای ما ایرانی‌ها است. سن این بازی استراتژیک الان دیگر از ۲۰ سال هم می‌گذرد و یکی از بهترین کلاسیک‌هایی است که می‌توانید بازی کنید. دلایل بسیار زیادی وجود دارد که در جامعه و فرهنگ امروزی، همچین بازی‌ای هرگز نمی‌توانست موفق باشد. تقریبا باید خدا را شکر کنیم که این بازی بیست سال پیش منتشر شد تا حداقل بتواند رنگ روز را ببیند و خاطرات جاودانه‌ای برای بازیکنانش بسازد. شاید لیست بازی های نوستالژیک کامپیوتر فقط برای این بازی نیاز می‌شد چون میزان نفوذی که در روند شکل گیری بازی‌های استراتژیک داشت را نباید نادیده گرفت.

در این بازی شما مدیریت یکی از سه کشور آمریکا، چین یا ارتش آزادی‌خواه جهانی (Global Liberation Army) یا همان GLA را به دست می‌گیرید. از همان اول هم می‌توانید یک سری از کلیشه‌های فرهنگی و دیدگاهی را در بازی ببینید که باعث می‌شدند که اگر این بازی امروز منتشر می‌شد، حتی یک هفته هم در بازار دوام نیاورد. چینی‌ها به شدت تعداد زیادی دارند و آثار کمونیسم در معماری و گیم‌پلی آن‌ها به خوبی دیده می‌شود. آمریکایی‌ها به شدت باهوش‌ و خلاقند و از بهترین تکنولوژی‌ها برای مبارزه استفاده می‌کنند. GLA هم که خب در حقیقت کشور مسلمانان است و از سلاح‌های شیمیایی و کشتار جمعی و انتحاری و از این قبیل استفاده می‌کنند.

دلایل زیادی وجود داشت که بازی ژنرالز هرگز منتشر نشود. ولی خب با وجود انواع مشکلات مختلف و دردسرهایی که ایجاد کرد، این بازی منتشر شد و استقبال خیلی خوبی هم دریافت کرد. گیم‌پلی روان، ماموریت‌هایی جالب و مکانیکی ساده ولی دل‌نشین بازی باعث می‌شدند که شما نتوانید به این سادگی‌ها از بازی دل بکنید. اخیرا این مجموعه به صورت کامل روی استیم هم منتشر شد و اگر دوست داشته باشید می‌توانید از آن‌ طریق بازی را بگیرید و از آن لذت ببرید.

Neighbours from Hell


امکان ندارد که اسم «همسایه جهنمی» برایتان آشنا نباشد. این بازی بسیار جنجالی ولی سرگرم‌کننده یکی از آن عناوینی بود که پدر و مادرها اصلا دوست نداشتند بچه‌هایشان بازی کنند. در این بازی شما در نقش یک آدم روانی بازی می‌کنید که تنها هدفش این است که برای یک برنامه تلویزیونی، همسایه خود را آزار دهد. شما باید دائما روش‌های خلاقانه‌تر و بهتری را پیدا کنید که از طریق آن‌ها بیشترین میزان درد احساسی و روانی را به این همسایه بی‌گناه وارد کنید.

این بازی توانست که یک بازی پازل‌طور و هوش را در قالب یک بازی خنده‌دار و جالب نشان دهد. شما باید سعی کنید ببینید که کدام وسیله در کدام بخش به کار می‌رود و چه ترکیب‌های مختلفی را می‌توان از طریق آن‌ها ایجاد کرد. هرچقدر هم که شما آسیب بیشتری را در مدت زمان کمتری وارد کنید، امتیاز بیشتری در نهایت دریافت خواهید کرد. برای همین خیلی مهم است که از قبل برنامه‌ریزی کنید که تله‌های خود را به چه شکلی قرار است ایجاد و فعال کنید. هنوز هم در این سبک زیاد بازی خوبی وجود ندارد، برای همین اگر این سبک را دوست دارید، بهتر است که سری به این بازی بزنید چون یکی از بهترین‌هایی است که می‌توانید پیدا کنید.

I.G.I


پروژه آی جی آی، که اکثرا به همان نام خالی I.G.I با آن آشنا هستند، یکی از اولین بازی‌های شوتر اول شخصی بود که در مقایسی بزرگ برای کامپیوتر منتشر شد. این بازی یکی از اولین و بهترین بنیان‌‌گذارهای سبک مخفی کاری در بازی‌های شوتر بود و حتی تاثیرات آن را در بازی‌های بزرگ امروزی‌ای مثل هیتمن هم به راحتی می‌توانید ببنید.

در این بازی شما باید به یک سری مقر حفاظت‌شده دشمنانتان نفوذ کنید و یک سری ماموریت را در آن‌جا انجام دهید. در طول این نفوذ باید حواستان باشد که نگهبان‌ها کجایند و مسیر گشت‌زنی‌ آن‌ها کجاست. جدا از آن در قسمت‌های مختلف این مقر دوربین‌هایی هم قرار دارند که می‌توانند به راحتی شما را شناسایی کنند. اگر به دنبال یک چالش بزرگ می‌گردید و در کنارش می‌خواهد یک طعم کلاسیک را هم بچشید، شاید بهتر است که سری به این بازی بزنید.

Stronghold Crusader


مجموعه قلعه یکی از آن مجموعه‌هایی است که هر لیست بازی های نوستالژیک کامپیوتر را که بگردید، قطعا پیدایش خواهید کرد. البته اینجا قصد نداریم که در مورد مجموعه قلعه به صورت کلی صحبت کنیم، قرار است کمی جزئی‌تر به مسئله نگاه کنیم و در مورد مجموعه جنگ‌های صلیبی صحبت کنیم. این مجموعه یکی از دلایل اصلی‌ای بود که تعداد خیلی زیادی از بچه‌ها تصمیم گرفتند که بازی‌های استراتژیک را شروع کنند. مهم نبود که شما یک کشور مسلمان را انتخاب می‌کردید یا مسیحی، در این جنگ‌های صلیبی همه ضد هم بودند. بازی نسبتا ساده بود ولی عمق زیادی داشت. هدف نهایی بازی صرفا این بود که شما باید قلعه تمامی پادشاه‌های دیگر را فتح کنید. 

اما در کنار آن یک سری المان پیچیده از بازی‌های مدیریتی هم در بازی وجود داشت. برای مثال شما باید یک زنجیره تولیدی ایجاد می‌کردید. مردم شما به غذا نیاز دارند، پس شما باید زمین کشاورزی بسازید تا بتوانید گندم کشت کنید. بعد این گندم‌ها را از طریق آسیاب به آرد تبدیل کنید. سپس یک نانوا این آرد را به نان تبدیل کند. انواع و اقسام ساختمان‌های تولیدی و خدماتی هم در بازی وجود داشتند تا صرفا بتوانند مردم شما را شادتر کنند. این ترکیب بسیار ساده از یک بازی استراتژیک و مدیریتی باعث شد که مجموعه جنگ‌های صلیبی همیشه در خاطره ما باقی بماند. هنوز هم بعد از گذشت این همه سال هیچ بازی‌ای نیست که بتواند انقدر ساده ولی در این حد مفرح و سرگرم‌کننده باشد.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!