‌توسعه زیرساخت هوش مصنوعی نیاز به تلاش تمامی اجزا دارد

‌توسعه زیرساخت هوش مصنوعی نیاز به تلاش تمامی اجزا دارد

به گزارش تجارت نیوز،

به جهت تکمیل زنجیره تامین، گروه‌ها یا بازیگران بزرگ اقتصادی وارد فرایند سرمایه‌گذاری می‌شوند. گاهی اوقات حل کردن چالش‌های جزیی می‌تواند وقت‌گیر و پرهزینه باشد. برگزاری هکاتون‌ها یک راه‌حل گروه‌های بزرگ برای کشف راه‌حل است. استفاده از ظرفیت‌ها می‌تواند در ارتباط گسترده صنعت با دانشگاه نیز به تکامل برسد.

اکوسیستم استارتاپی ایران عمر طولانی ندارد. طی سال‌ها فعالیت جزیره‌گونه اجزا با یکدیگر، این روزها شاهد تحرکاتی از سوی اجزا با یکدیگر یا حتی با نهادهای رگولاتوری هستیم که به رشد و هم‌افزایی اکوسیستمیک کمک می‌کند.

این روزها بدون استارتاپ‌ها زندگی کردن بسیار دشوار است. توجه دولت‌ها به کسب‌وکارهای نوین از همین حیث است. استارتاپ‌ها آینده را در خود پرورش می‌دهند و بر شکل زندگی گونه انسان تاثیرگذار خواهند بود. 

دیجی نکست به عنوان بازوی سرمایه‌گذاری دیجی کالا قرار است در تکمیل چرخه گروه مادر خود، بهبود و تسریع فرایندها و توسعه آن از طریق جذب و سرمایه‌گذاری روی استارتاپ‌ها فعالیت کند. در نشست خبری این پلتفرم که با حضور حمید محمدی هم‌بنیان‌گذار دیجی کالا و رئیس هیئت مدیره دیجی نکست، کیوان محیط مافی مدیرعامل دیجی نکست و اهالی رسانه برگزار شد، از برند و شعار جدید دیجی نکست رونمایی به عمل آمد. 

‌توسعه زیرساخت هوش مصنوعی نیاز به تلاش تمامی اجزا دارد

حمید محمدی هم‌بنیان‌گذار دیجی کالا با حضور در این نشست خبری به ضرورت و فسلفه وجودی دیجی نکست پرداخت. او در این مورد گفت: «دیجی نکست در سال ۹۷ به وجود آمد. نیازمندی‌های گروه دیجی کالا در حوزه‌های مختلف نیاز به تمرکز داشت. مسائل پیچیده‌ای وجود داشت که فراتر از توان دیجی کالا بودند، بنابراین تصمیم گرفتیم با سرمایه‌گذاری و استفاده از ظرفیت‌ها این چالش‌ها را حل کنیم. در‌مواجهه با شرکت‌های بزرگ طی سفری که به چین داشتیم با پدیده‌ای روبه‌رو شدیم. حجم سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در حوزه هوش مصنوعی باورنکردنی بود».

محمدی تجربه حاصل از این سفر را این‌گونه توصیف کرد: «ما متوجه شدیم که هوش مصنوعی می‌تواند راه حل ما در این بسیاری از موارد باشد. از طرف دیگر به ناتوانی خود در این حوزه پی بردیم. فهمیدیم که باید سرمایه‌گذاری داشته باشیم تا زنجیره تامین و ارزش خود را تکمیل کنیم.»

محمدی استراتژی این پلتفرم را این‌گونه توصیف کرد: «تلاش ما این است که دیجی نکست بتواند رهبر سرمایه‌گذاری در هوش مصنوعی برای پیاده‌سازی راه‌کارهای مناسب در حوزه تجارت الکترونیک بشود.»

محمدی در قسمتی از صحبت خود اظهار کرد: «شاید دولتی در جهان نباشد که برای چشم انداز هوش مصنوعی خود برنامه‌ای نداشته باشد.» از هوش مصنوعی به عنوان عامل دگرگون‌ساز و متحول‌کننده ساختارها یاد می‌شود. انقلاب صنعتی چهارم با این هوش مصنوعی رقم خورده و بیش از این بر سیستم‌های بشری تاثیر خواهد داشت. بنابراین پرداخت به حوزه هوش مصنوعی شرط بقاست. 

محمدی گفت: «علاوه بر این ما توجه ویژه‌ای به حوزه فین‌تک هم خواهیم داشت. در این مسیر اما نیازهایی داریم. اول اینکه ما استقبال می‌کنیم از وندورها و شتاب‌دهنده‌های دیگر که به سرمایه‌گذاری متمایل‌اند. ما در دیجی نکست می‌توانیم میزبان آن‌ها باشیم و سرمایه بیشتری وارد چرخه اکوسیستم کنیم. مورد بعدی اینجاست که سرمایه‌گذاری در حوزه هوش مصنوعی نیازمند زیرساخت است. بنابراین در تامین زیرساخت نیازمند کمک هستیم.»

تامین زیرساخت یک امر حیاتی‌ست. بدون داشتن زیرساخت مناسب نمی‌توان ساخت و سازه خود را مرتفع کرد. توسعه زیرساخت نیازمند توجه جدی دولت و حاکمیتی‌ست. محمدی در این مورد گفت: « ما از همکاری با دیگر اجزای خصوصی و دولتی استقبال می‌کنیم. توسعه زیرساخت بدون همکاری دیگر اجزا ممکن نیست.»

دوگانه صنعت-دانشگاه هنوز جای کار دارد

کیوان محیط مافی مدیرعامل دیجی نکست در مورد برگزاری هکتون هوش مصنوعی که به گفته او راه مناسبی برای حل چالش‌ها و یک راه مشخص برای رسیدن به راه حل است، گفت: «طبق آمار اعلام شده 300 تیم در این رویداد شرکت کرده که در آن برای اولین بار در دیجی کالا بحث open api شکل گرفت. برای اینکه نوآوری را از دل دیجی کالا بیرون بیاوریم و به اشتراک با بیرون بگذاریم، این امر باعث تسهیل رسیدن به راه‌حل بود. از طرف دیگر تیم‌ها می‌توانستند مستقیما به توسعه مشغول شوند و یک بازار مستقل شکل بگیرد.»

اخبار حوزه استارتاپ و فناوری اطلاعات را در صفحه علم و فناوری تجارت‌نیوز بخوانید.

دانلود آهنگ های سرمایه گذاری

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها