فانی لند‌

طلاق دقاق کیست؟

یک افسر ارشد سوری به نام طلاق دقاق که گفته می‌شود اجساد زندانیان را به شیرهای خانگی خود می‌داده، ظاهراً توسط شورشیان محلی به‌صورت علنی اعدام شده است.

طبق گزارش‌های محلی، طلال دقاق، یکی از اعضای ارشد لشکر ۲۵ نیروهای ویژه سوریه که به «نیروهای ببر» معروف بوده، توسط گروهی از شبه‌نظامیان در شهر حماء کشته شده است.

ویدیوهایی که در شبکه اجتماعی X منتشر شده‌اند، نشان می‌دهند که شورشیان در حال آماده‌سازی مقدمات اعدام طلال دقاق هستند، اما مرگ او هنوز به‌طور رسمی تأیید نشده است.

این فرمانده که به «ابو صخر» نیز مشهور بود، یکی از چهره‌های بدنام ارتش سوریه و همچنین یک تاجر موفق در شهر حماء به شمار می‌رفت. او در مقطعی رهبری یک گروه شبه‌نظامی ۱,۵۰۰ نفری وابسته به اطلاعات نیروی هوایی سوریه را برعهده داشت.

شهرت دقاق زمانی بیشتر شد که گفته شد او یک توله شیر را از باغ‌وحش دزدیده و با اجساد زندانیان به او غذا می‌داده است. این موضوع نخستین‌بار در مقاله‌ای در سال ۲۰۱۹ مطرح شد.

همچنین ویدیویی در شبکه های اجتماعی دست به دست می شود که مربوط به گذشته بوده و نشان می دهد که چند نفر، یک اسب زنده را جلوی دو شیر بالغ می اندازند. کاربران شبکه های اجتماعی مدعی هستند که این شیرها متلعق به طلال دقاق هستند.

اتهامات دیگری هم علیه او مطرح شده اند؛ از جمله ربودن افراد، قتل، قاچاق اعضای بدن و دست داشتن در تجارت کپتاگون و فروش خودروهای غیرقانونی.

طلال دقاق که پیش از آن راننده تاکسی بوده، یکی از مقامات ارشد ارتش سوریه بود که پس از سقوط بشار اسد توسط شورشیان اسیر شد.

اتحادیه اروپا هشدار داده که سوریه در معرض خطر خشونت‌های فرقه‌ای قرار دارد؛ اما ابو محمد الجولانی، رهبر شورشیان اسلام‌گرا، تأکید کرده که غرب نباید نگران باشد.

یک ناظر جنگ سوریه گزارش داده که جهادی‌های داعش ۵۴ سرباز دولتی را که در حال فرار بودند، به قتل رسانده اند. ویدیوهای متعددی از اعدام و تیرباران سربازان سوریه ای توسط شبه نظامیان تحریرالشام و متحدان آن ها در شبکه های اجتماعی منتشر شده است.

به گفته این ناظر، شبه نظامیان داعش افرادی را که از خدمت نظامی فرار کرده بودند، در منطقه سخنه در بیابان حمص به دام انداخته و آن‌ها را اعدام کرده است.

داعش که در سال ۲۰۱۴ بخش‌های گسترده‌ای از سوریه و عراق را تصرف کرده بود، در سال ۲۰۱۹ از نظر ارضی شکست خورد، اما اعضای باقی‌مانده آن همچنان دست به حملات مرگبار می زنند.

گروه‌های شورشی سوری این هفته موفق شدند که با تصرف پایتخت، به دوران حکومت طولانی‌مدت بشار اسد پایان دهند.

فرار بشار اسد به روسیه برای دستگیر نشدن توسط نیروهای شورشی، به بیش از پنج دهه حکومت خانواده اسد و جنگ داخلی ۱۴ ساله در این کشور پایان داد.

سرنگونی بشار اسد امیدهایی برای آینده‌ای مسالمت‌آمیز در سوریه ایجاد کرده، اما برخی تحلیلگران هشدار داده‌اند که رقابت میان گروه‌های شبه‌نظامی می‌تواند به درگیری‌های جدیدی منجر شده و زندگی غیرنظامیان را دشوارتر کند.

در این میان، کشورهایی مانند ترکیه، روسیه و آمریکا تلاش دارند که منافع خود را در منطقه حفظ و از تهدید احتمالی بازگشت داعش جلوگیری کنند.

در همین حال، کایا کالاس، رئیس جدید سیاست خارجی اتحادیه اروپا، اعلام کرده که سقوط اسد می‌تواند خطر بازگشت افراط‌گرایی را افزایش داده و به اختلافات فرقه‌ای دامن بزند.

محمد البشیر، رهبر موقت سوریه، اعلام کرده که با حمایت شورشیان کنترل کشور را به‌عنوان نخست‌وزیر موقت در دست گرفته است.

این شورش توسط هیئت تحریر الشام (HTS) هدایت شد، گروهی اسلام‌گرا که از پایگاه خود در استان ادلب در شمال غرب سوریه عملیات گسترده‌ای را آغاز کردند.

هیئت تحریر الشام که از القاعده منشأ گرفته، از زمان تأسیس در سال ۲۰۱۷ تلاش کرده که خود را به‌عنوان یک گروه میانه‌رو و ملی‌گرا معرفی کند.

رهبر این گروه، احمد الشراء که با نام ابو محمد الجولانی شناخته می‌شود، وعده داده که تلاش خواهد کرد سوریه‌ای متمدن بسازد که اقلیت‌های دینی و قومی در آن به‌صورت مسالمت‌آمیز زندگی کنند.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!