کارت عراق در بازی تحولات پسا اسد

کارت عراق در بازی تحولات پسا اسد

به گزارش  سلام نو به نقل از نور نیوز، غرب آسیا در روزهای اخیر شاهد تحولات حساسی است. در یک‌سو، ماشین نظامی غرب و گروه‌های شبه‌نظامی و تروریستی در سوریه حاکم شده اند و در سوی دیگر، رژیم صهیونیستی با استفاده از بی‌ثباتی سیاسی و امنیتی در سوریه، ضمن نابود سازی زیر ساختهای نظامی سوریه، بخش‌هایی از این کشور را اشغال کرده است. در این میان،  آمریکا که وزیر خارجه اش به منطقه سفر کرده سعی می کند تا با سوء استفاده از رخدادهای اخیر در سوریه، مواضع و اهداف نظامی خود و صهیونیست‌ها را در سوریه و عراق تثبیت کند.

یکی از جنبه‌های سفر آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا به منطقه، زمینه سازی برای ابجاد فضای تبلیغاتی گسترده برای برهم زدن انسجام داخلی عراق و تضعیف جایگاه آن در جبهه مقاومت است. ادعاهایی نظیر درخواست بلینکن از نخست‌وزیر عراق برای مقابله با گروه‌های مقاومت و جلوگیری از انتقال سلاح به سوریه بخشی از این تبلیغات بوده است. آمریکا قصد دارد سقوط حکومت اسد و ایجاد ناامنی و بی ثباتی در این کشور را به صورت غیر مستقیم به عنوان عبرتی پند آموز برای دولت و مردم عراق معرفی کند

عراق و دستاوردهای مقاومت

اما برای مردم عراق، دهم دسامبر یادآور پیروزی تاریخی در سال ۲۰۱۷ بر داعش است؛ پیروزی‌ای که درس‌های ماندگاری به همراه داشت:

۱. نقش مرجعیت دینی: فتوای جهاد آیت‌الله سیستانی در سال ۲۰۱۴ زمانی که داعش در حال تصرف عراق بود، نقش حیاتی در بسیج مردم و شکست تروریسم داشت.

۲. تشکیل حشدالشعبی: مقاومت مردمی در کنار ارتش عراق نیرویی مؤثر در مقابله با تروریسم ایجاد کرد که امنیت عراق را تا امروز حفظ کرده است.

۳. نقش جبهه مقاومت: فرماندهان بزرگی چون شهید قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس با طراحی استراتژی‌های دقیق، شکست داعش را ممکن ساختند. حتی بارزانی، رئیس اقلیم کردستان عراق، اذعان کرد که تنها کمک سردار سلیمانی مانع سقوط اربیل شد.

۴. بدعهدی آمریکا: تجربه نشان داده است که آمریکا در حوزه مبارزه با تروریسم نه تنها کمکی به عراق نکرد بلکه با  استفاده ابزاری از  از تروریست‌های تکفیری ضمن تشدید بحران در این کشور، بستری برای حضور ارتش آمریکا در ایجاد نمود.رفتار واشنگتن در بحران سوریه کاملا تکرار شد.

۵. ماهیت تروریسم: گروه‌های تروریستی مانند القاعده و داعش در ماهیت تغییری نکرده‌اند و تنها توسط حامیانشان بر اساس شرایط جدید به‌روزرسانی شده‌اند.

۶. نقش رژیم صهیونیستی: صهیونیست‌ها نیز که بی ثباتی و ناامنی در سوریه را به فرصتی برای اشغالگری و تجاوز مبدل نموده اند به طور قطع در صورتی بروز هرگونه فرصت مشابه در کشورهای منطقه این روند را با جدیت بیشتری ادامه خواهند داد.

پاسخ عراق به بحران‌سازی‌ها

عراق با درس گرفتن از تجربیات گذشته و شناخت دقیق دوستان و دشمنان، عملکردی موفق در مبارزه با تروریسم و تجزیه‌طلبی داشته است. تأکید بر حفظ حشدالشعبی از قانونی کردن ان ، حمایت از یکپارچگی سوریه، همکاری امنیتی با ایران و مقابله با اشغالگری صهیونیست‌ها، نشانگر رویکرد مقاومتی عراق است.

در شرایطی که آمریکا و صهیونیست‌ها به‌دنبال ایجاد بحران‌های جدید در منطقه هستند به طور قطع ملت و دولتمردان عراق با هوشیاری، اجازه نخواهند داد کشورشان به ابزار سیاست‌های مخرب تبدیل شود.

الگوی خدشه‌ناپذیر مقاومت

فراز و نشیب‌های سیاسی و امنیتی در منطقه هرگز نمی تواند تفکر و راهبرد مقاومت را که در مقابله با تهدیدات شکننده ای چون تروریسم تکفیری و خوی تجاوزگری و زیاده خواهی رژیم صهیونیستی امتحان خود را به خوبی پس داده مخدوش کند.

تجربیات پر هزینه ۳ دهه گذشته در منطقه غرب آسیا به خوبی نشان داده که اعتماد به امنیت وارداتی که غربیها بدنبال آن هستند نمی تواند پشتوانه قابل قبولی برای ثبات و امنیت پایدار در منطقه باشد.

شکل گیری چنین شرایطی،موجب خواهد شد که اصلی ترین زیر ساخت توسعه و پیشرفت منطقه به خواست و اراده بازیگران فرامنطقه ای وابسته شده و به ابزاری برای تامین منافع آنان مبدل شود

*بازنشر مطالب دیگر رسانه‌ها در ایسنا به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان می‌باشد.

انتهای پیام

دانلود آهنگ های عراق

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها