چرا رابطه زناشویی بعد از بچه دار شدن سرد می شود؟

چرا رابطه زناشویی بعد از بچه دار شدن سرد می شود؟

ورود یک عضو و فرزند جدید به خانواده، تغییرات بزرگی را به همراه دارد. در این دوران والدین ممکن است با چالش ‌هایی مانند کمبود وقت، خستگی و تغییر در الگو های خواب روبرو شوند. این تغییرات می‌تواند بر روابط زناشویی تأثیر گذاشته و صمیمیت بین زوجین را کاهش دهد. در این بخش راهکار هایی برای حفظ تعادل بین نقش‌ های والدین و همسر ارائه می ‌شود؛ پس با ما همراه باشید.

مشکلی بنام عشق به فرزند و طلاق عاطفی

بسیاری از مردان و زنان پس از فرزنددار شدن، در پاسخ به این سوال که همسرشان را بیشتر دوست دارند یا فرزندشان با قاطعیت فرزند را انتخاب می ‌کنند اما هیچ‌گاه به این فکر نمی ‌کنند که بدون وجود همسر، امکان فرزندآوری نداشتند. این موضوع از آن ‌چنان اهمیتی برخوردار است که روانشناسان بر این باورند اگر این میزان علاقه کنترل نشود، آسیب‌های جدی به زندگی وارد خواهد کرد که اولین نتیجه آن، طلاق عاطفی و تضعیف بنیان ‌های خانواده است.

تأثیر فرزندآوری بر استرس و روابط خانوادگی

پدر یا مادر شدن به مهارت ‌هایی نیاز دارد که اگر زوج ‌ها از قبل برای آن آماده نباشند، سطح استرس بیشتری را تجربه خواهند کرد. اگر نتوانند این استرس ‌ها را مدیریت کنند، رضایت از زندگی مشترک ‌شان کاهش می ‌یابد. به این ترتیب افراد ممکن است برای رهایی از این استرس‌ها به رفتارهای درست یا نادرست روی آورند.

دلیل چیست و این مشکل از کجا ناشی می‌ شود؟

سوال بزرگی وجود دارد که آیا مشکل از عاطفی بودن بیش از حد ایرانیان است یا از نبود مهارت ‌های زندگی در میان برخی افراد؟ امروزه مشاوره با روانشناسان در مراحل مختلف زندگی یکی از اصول زندگی مدرن محسوب می ‌شود و بخشی از کار روانشناسان به آموزش مهارت ‌های زندگی اختصاص دارد. متأسفانه، واقعیت این است که مهارت‌ های زندگی در کشور ما جایگاه مناسبی ندارند. آنچه به عنوان مهارت ‌های زندگی در دانشگاه ‌ها و مؤسسات آموزش داده می‌شود، از مسیر اصلی خود خارج شده و به همین دلیل تأثیر مطلوبی ندارد.

تأثیر سن ازدواج بر مشکلات زناشویی

ازدواج در زمان مناسب مهم است، اما ازدواج دیر هنگام نسبت به ازدواج زود هنگام مشکلات کمتری دارد. زوج‌ هایی که خیلی زود ازدواج می‌ کنند، هنوز شخصیت و هویت‌شان تثبیت نشده و به همین دلیل با مشکلات بیشتری روبرو می ‌شوند. طبق علم روانشناسی، ازدواج زیر ۲۵ سال توصیه نمی ‌شود، زیرا افراد در این سنین با چالش ‌های بیشتری مواجه شده و آسیب ‌های مختلف زندگی مشترک بیشتر گریبان‌گیر آن‌ها خواهد شد.

در مقابل زوج ‌هایی که در سنین بالاتر ازدواج می ‌کنند، امکانات بیشتری در اختیار دارند و از لحاظ مادی، روانی، اجتماعی و شغلی به ثبات بیشتری رسیده‌اند. این ثبات به آن ‌ها کمک می ‌کند که با مشکلات کمتری مواجه شوند.

عشق به فرزند باید چگونه باشد؟

هر عضو خانواده باید جایگاه خود را حفظ کند. در خانواده اولویت نخست باید خود زوج یعنی زن و شوهر باشند. فرزندان در اولویت دوم قرار دارند، اما این به معنای محدود کردن عشق به فرزندان نیست. بلکه نوع این دو عشق متفاوت است. روانشناسان بر این باورند که والدین باید آن‌قدر به فرزندان شان عشق بورزند که نیازی به طلب محبت از دیگران نداشته باشند. این بدان معناست که نباید خلایی در این زمینه وجود داشته باشد که فرزند بخواهد از بیگانه تقاضای پر کردن آن را کند.

راهکار های حفظ عشق و علاقه پس از تولد فرزند

برای حفظ عشق و علاقه بین زن و شوهر پس از تولد فرزند، لازم است زوج‌ ها پیش از تصمیم به فرزندآوری توانایی‌های مختلفی در خود پرورش دهند و آماده‌ فرزندپروری شوند. با تولد کودک، زن و شوهر مسئولیت ‌های جدیدی را به عهده می ‌گیرند که همراه با استرس‌ های بیشتر است. اگر این زوج‌ها توانایی مدیریت این مسئولیت ‌ها را نداشته باشند، مشکلاتی به وجود می‌آید.

ممکن است برای رسیدگی به مسئولیت ‌های والدگری، از وظایف و مسئولیت ‌های همسری خود کم کنند و در نتیجه، گاهی احساس می‌کنند که با آمدن فرزند، محبت و علاقه به همسرشان کاهش یافته است. برای جلوگیری از این اتفاق، مهم است که زوج‌ها همچنان به رابطه‌ خود توجه ویژه‌ای داشته باشند. اختصاص زمان برای یکدیگر، صحبت درباره‌ احساسات و نیازها و تلاش برای حفظ صمیمیت می ‌تواند به حفظ و تقویت عشق و علاقه کمک کند.

نقش زنان پس از فرزندآوری

بسیاری از زن‌ها پس از بچه ‌دار شدن از فعالیت‌ های اجتماعی خود دست می‌ کشند تا فرزندشان را بزرگ کنند. این در حالی است که برخی از آن ‌ها بعد از چند سال به این نتیجه می‌ رسند که بچه‌ ها قدردان نیستند و ممکن است تصمیم ‌شان اشتباه بوده باشد.

زندگی امروز پر از تعارضات و مشکلات مختلف است. به نظر می ‌رسد که داشتن مدرک، ثروت، مقام و… اهمیت بیشتری پیدا کرده است و افرادی که این‌ها را ندارند، در نظر دیگران جایگاهی ندارند. بسیاری از افراد ارزش خود را براساس دارایی‌ ها و دستاوردهایشان تعریف می ‌کنند؛ بنابراین هیچ مادری نباید این جایگاه خود را از دست بدهد.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها