پایان انتظار چهارساله؟/ کافه بازار وارد فرایند پذیرش در فرابورس شد

پایان انتظار چهارساله؟/ کافه بازار وارد فرایند پذیرش در فرابورس شد

«تجارت‌نیوز» گزارش می‌دهد:

مسیر ورود استارتاپ‌های بزرگ به بازار سرمایه هموار می‌شود؟

پس از چهار سال تلاش، کافه‌بازار به‌عنوان دومین استارتاپ ایرانی وارد فرابورس شد. این اتفاق که هم‌زمان با خروج سرآوا از ساختار سهامداری هزاردستان رخ داد، می‌تواند مسیر ورود سایر استارتاپ‌های بزرگ به بازار سرمایه را هموارتر کند.

به گزارش تجارت نیوز،

کافه‌بازار یکی از بزرگ‌ترین استارتاپ‌های ایرانی و زیرمجموعه هلدینگ هزاردستان سرانجام موفق شد پس از چهار سال تلاش و پیگیری به بازار فرابورس راه پیدا کند. این پذیرش در حالی صورت گرفته که فرایند ورود کافه‌بازار به بورس از سال ۱۳۹۹ آغاز شده بود و به دلایل گوناگون به تعویق افتاد.

هر چند که این موضوع به طور رسمی توسط مجموعه کافه بازار تائید نشده است، منابع آگاه خبر از رفع موانع موجود برای ورود کافه بازار به فرابورس دادند.   

تاخیر چهار ساله در ورود به فرابورس

موضوع ورود استارتاپ‌ها به بازار سرمایه از تیرماه ۱۳۹۹ توسط فرهاد دژپسند وزیر وقت امور اقتصادی و دارایی اعلام شد. او در آن زمان گفته بود: «دیجی‌کالا، کافه‌بازار، شیپور، تپسی و فیلیمو استارتاپ‌هایی هستند که تا پایان شهریورماه ۱۳۹۹ وارد فرایند پذیرش بورس خواهند شد.» با این حال در چهار سال گذشته تنها دو شرکت تپسی و حالا کافه‌بازار توانسته‌اند به این وعده جامه عمل بپوشانند.

با وجود این اظهارات فرایند پذیرش کافه‌بازار پیچیدگی‌هایی داشت که روند آن را طولانی کرد. امین شریفی مدیرعامل سابق کافه‌بازار در همان سال از سختی‌ها و چالش‌های مسیر ورود به بورس سخن گفت: «پروسه ورود به بورس بسیار پیچیده و عجیب است. ما در حال آماده‌سازی خود و رسیدگی به صورت‌حساب‌های مالی شرکت هستیم و امیدواریم هرچه زودتر این فرآیند را طی کنیم. اما این فرآیند به جای چند ماه نزدیک به چهار سال به طول انجامید.»

خروج سرآوا از ساختار سهامداری و تاثیر آن

یکی از موانعی که به صورت غیررسمی برای ورود کافه‌بازار به فرابورس مطرح می‌شد، ساختار سهامداری این شرکت و حضور شرکت سرمایه‌گذاری سرآوا بود. این موضوع سرانجام آبان‌ماه امسال حل شد و سرآوا با واگذاری سهام خود از جمع سهامداران هلدینگ هزاردستان خارج شد. پذیرش کافه‌بازار در فرابورس تنها یک ماه پس از این تغییر صورت گرفت.

سرآوا در سال ۱۳۹۲ با سرمایه‌گذاری ۳۰۰ میلیون تومانی در کافه‌بازار نقش مهمی در شکل‌گیری هلدینگ هزاردستان داشت. حالا پس از گذشت یازده سال ارزش کل سهام این هلدینگ به بیش از ۳۶ هزار میلیارد تومان رسیده که سهم سرآوا از این رقم ۱۲.۰۹ درصد بوده است. سهمی که با تخفیف ۳۰ درصدی ۳۰۷۳ میلیارد تومان تخمین زده شد. 

مشکلات مسیر ورود به بورس

طولانی شدن فرایند ورود به فرابورس در مقاطع مختلف با واکنش مدیران کافه‌بازار همراه بود. خردادماه سال جاری شهاب خدابخش مدیرعامل کافه بازار در مصاحبه‌ای با رسانه «پیوست» اعلام کرده بود که در راه ورود به بورس کافه بازار مانع تراشی می‌شود. وی در این مورد گفت: «این مجموعه طی سه چهار سال گذشته تلاش کرده وارد بازار بورس شود اما هر بار با موانع متعددی روبه‌رو می‌شود.» خدابخش در قسمت دیگری از این مصاحبه افزود: «شرایط خیلی ناجوانمردانه است. به گفته خدابخش حتی فرابورس هم دلیل مشخصی برای تاخیر در پذیرش این شرکت ارائه نکرده بود.»

اخبار حوزه استارتاپ و فناوری اطلاعات را در صفحه علم و فناوری تجارت‌نیوز بخوانید.

دانلود آهنگ های سرمایه گذاری

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها