بسیاری از جشنوارههای درجه یک سینمایی دنیا توسط شهرداریهای شان برگزار میشوند و دولتها کوچکترین دخالتی در روند برگزاری این رویدادها ندارند – اخبار سینمای ایران و جهان
سینماپرس: «ابراهیم فروزش» کارگردان سینما با بیان اینکه نقش شهرداری ها در تولید و عرضه آثار هنری به بوته فراموشی سپرده شده خاطرنشان کرد: در اغلب کشورهای جهان شهرداری ها نقش مهمی در تولید آثار چه به صورت مستقل و چه به صورت مشارکتی دارند اما این اتفاق در کشور ما آنچنان که باید مورد توجه قرار نمی گیرد. ما امروز شاهد این هستیم که بسیاری از جشنواره های درجه یک سینمایی دنیا توسط شهرداری های شان برگزار می شوند و دولت ها کوچکترین دخالتی در روند برگزاری این رویدادها ندارند اما گویا تاکنون این از هیچ ذهنی عبور نکرده که شهرداری ها در کشور ما نیز می توانند چنین نقشی داشته باشند.
کارگردان فیلم های سینمایی «هامون و دریا» و «خمره» در گفتگو با خبرنگار سینماپرس اظهار داشت: شهرداری ها در کشورمان اصولاً چندان به امور سینما علاقمند نبودند البته سال ها قبل جشنواره فیلم شهر در شهر تهران تأسیس شد و هدف این جشنواره آن بود تا فیلم هایی که به مناسبت هایی به شهر و شهرداری تهران ارتباط پیدا می کردند را مورد توجه قرار دهد.
وی در همین راستا ادامه داد: البته متأسفانه شهرداری سایر شهرهای کشور چندان توجهی به این مقوله مهم نداشتند و این اتفاق در حالی است که ما نیازمند آن هستیم که شهرداری ها آستین همت را بالا بزنند و در زمینه تولید و عرضه محصولات فرهنگی و هنری خاصه محصولات سینمایی اقدامات جدی صورت دهند.
این سینماگر سپس با بیان اینکه نقش شهرداری ها در تولید و عرضه آثار هنری به بوته فراموشی سپرده شده خاطرنشان کرد: در اغلب کشورهای جهان شهرداری ها نقش مهمی در تولید آثار چه به صورت مستقل و چه به صورت مشارکتی دارند اما این اتفاق در کشور ما آنچنان که باید مورد توجه قرار نمی گیرد. ما امروز شاهد این هستیم که بسیاری از جشنواره های درجه یک سینمایی دنیا توسط شهرداری های شان برگزار می شوند و دولت ها کوچکترین دخالتی در روند برگزاری این رویدادها ندارند اما گویا تاکنون این از هیچ ذهنی عبور نکرده که شهرداری ها در کشور ما نیز می توانند چنین نقشی داشته باشند.
فروزش تأکید کرد: اصولاً شهرداری ها به عنوان شهربان شهرها با پول و عوارضی که از مردم می گیرند می توانند در تولید آثار هنری فرهنگ ساز دخالت کنند. شهرداری باید آثاری را تولید و حمایت کند که بتواند برای جامعه آورده فرهنگی و فکری داشته باشد.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا اساساً از نظر شما ورود شهرداری ها به حوزه تولید می تواند باعث رشد و توسعه و تحول تولیدات سینمایی شود یا خیر تصریح کرد: به یک شرط این اتفاق می تواند رخ بدهد و آن شرط این است که شهرداری ها در صورت حمایت از تولیدات سینمایی نباید هیچ دخالتی در محتوا و ساختار آثار داشته باشند؛ شهرداری اگر برای تولید یک اثر مشارکت می کند نباید بالای سر پروژه ها بایستد و با تازیانه سانسور و قضایای این چنینی که چون من خرج می کنم باید در ساختار و محتوا دخالت داشته باشم فیلم را به سمت و سویی که خودش دلش می خواهد سوق دهد.
این کارگردان پیشکسوت در خاتمه این گفتگو گفت: من شهرداری های سراسر کشور را به عنوان یک مرکز دولتی نمی بینیم؛ آن ها از نظر من مراکزی ملی هستند و باید دغدغه جدی در راستای فرهنگ سازی جامعه داشته باشند و امیدوارم این اهتمام در بین مسئولان آن ها وجود داشته باشد تا از طریق تولید و عرضه انبوه آثار هنری بتوانند فعالیت های فرهنگی مناسب برای جامعه داشته باشند.