هدایت کامل به سوی زیبایی: نکات ضروری قبل و پس از ایمپلنت دندان

هدایت کامل به سوی زیبایی: نکات ضروری قبل و پس از ایمپلنت دندان

دلگرم نوشت: مراقبت از ایمپلنت شامل رعایت بهداشت دهان و دندان، مصرف داروهای تجویزی و خوردن غذاهای نرم است. اگر به‌خوبی از ایمپلنت مراقبت نکنید، امکان شکستن یا عفونت آن وجود دارد.

بهترین روش مراقبت از ایمپلنت چیست؟

برای داشتن لبخندی زیبا می‌توان از ایمپلنت استفاده کرد؛ اما برای حفظ آن باید مراقبت از ایمپلنت را نیز یاد گرفت. اگر قصد کاشت دندان را دارید یا ایمپلنت را انجام داده‌اید، حتما باید نکات مراقبتی را رعایت کنید. در غیر این صورت با عوارض مختلفی از جمله عفونت دندان یا شکست ایمپلنت روبرو خواهید شد. در ادامه این مطلب همراه ما باشید تا با روش‌های اصولی مراقبت از دندان ایمپلنت شده آشنا شویم.

مراقبت های قبل و بعد از ایمپلنت

ایمپلنت دندان روشی بسیار خوب برای جایگزینی دندان ازدست‌رفته است. اما این روش روند بهبودی طولانی داشته و قیمت ایمپلنت دندان نیز بالا است. پس برای صرفه‌جویی در وقت و هزینه و جلوگیری از عوارض جدی بعد از کاشت دندان باید به مسائل مراقبتی دقت داشته باشید.

مراقبت از ایمپلنت دندان دقیقا از زمان خارج‌شدن از مطب شروع می‌شود. باید تمامی نکات مهم را از دندانپزشک سوال کرده تا دچار عوارض جدی نشده و طول عمر ایمپلنت افزایش پیدا کند. مهم‌ترین نکاتی که باید رعایت کنید، شامل موارد زیر می‌شود.

۱. تورم، درد و التهاب لثه را مدیریت کنید

تا چند روز بعد از کاشت دندان مقداری درد و خونریزی طبیعی است. ممکن است بزاق شما کمی رنگ قرمز داشته باشد. این عارضه در کمتر از ۲۴ ساعت برطرف می‌شود. اما اگر خونریزی ادامه داشت، حتما باید با دندانپزشک خود تماس بگیرید.

اغلب داروهای مسکن بدون نسخه درد ناشی از ایمپلنت را کاهش می‌دهند. گاهی هم ممکن است پزشک داروی مسکن قوی‌تری تجویز کند. برای کنترل تورم در ۲۴ ساعت اول باید از کمپرس یخ استفاده کنید. گاهی برای کاهش خطر عفونت آنتی‌بیوتیک نیز تجویز می‌شود اما برای مواردی مانند تحلیل لثه بعد از ایمپلنت حتما به دندانپزشک مراجعه کنید. سعی کنید داروها را به طور منظم در ساعت تعیین شده مصرف کنید.

۲. به بهداشت دهان و دندان جهت مراقبت از ایمپلنت اهمیت دهید

بعد از کاشت ایمپلنت باید بهداشت دهان و دندان بهتر از قبل رعایت شود. باید مسواک خود را تعویض کرده و از برس‌های نرم استفاده کنید. مسواک‌های زبر سطح ایمپلنت را خراش می‌دهند. دو بار در روز به طور منظم از مسواک و نخ دندان استفاده کنید. بعد از جراحی می‌توانید به‌آرامی اطراف ایمپلنت را مسواک بزنید. از روز بعد جراحی برای چندین روز با محلول آب‌نمک دهان را شستشو دهید. انجام این موارد تا حدی زیادی از پس زدن ایمپلنت جلوگیری می‌کند.

به بهداشت دهان و دندان جهت مراقبت از ایمپلنت اهمیت دهید، دو بار در روز به طور منظم از مسواک و نخ دندان استفاده کنید.

۳. در خوردن و آشامیدن احتیاط کنید

تا چند روز بعد از جراحی نباید غذاهای سفت مصرف کنید به خصوص اگر ایمپلنت all on ۴ یا ایمپلنت کل دندان‌ها را انجام دادید. سعی کنید وعده‌های غذایی را با مایعات پر کنید. مایعات مصرفی نباید خیلی داغ یا تند باشند. بعد از ۳ یا ۴ روز می‌توانید به‌مرور غذاهای معمول را بخورید. البته برای خوردن غذاهای سفتی که ممکن است به ایمپلنت فشار وارد کنند، باید تا زمان بهبودی کامل صبر کنید.

از غذاهای سفت و چسبنده دوری کنید یکی از دلایل اصلی شکست ایمپلنت ضربه ناشی از فشار زیاد یا نیروی گازگرفتن روی محل ایمپلنت است.

استفاده از نخ دندان پیشگیری از پوسیدگی بین دندانی و سلامت طولانی‌تر ایمپلنت دندان

استفاده از محصولات مخصوص دندان های حساس به ایمپلنت و دندان آسیب کمتری می‌رساند

از برس‌های نرم استفاده کنید مسواک‌های زبر سطح ایمپلنت را خراش می‌دهند

ویزیت‌های منظم را انجام دهید مراجعه به موقع به دندان پزشک به شما کمک می‌کند مشکلات را زودهنگام تشخیص دهید و از شکست روش ایمپلنت پیشگیری کنید.

۴. غذاهای سفت و چسبنده را برای مراقبت از ایمپلنت دندان مصرف نکنید

غذاهای سفت و چسبنده می‌توانند به ایمپلنت دندان آسیب وارد کنند. حتی برخی از این غذاها ممکن است دندان‌های طبیعی را نیز خراب کنند. برای افزایش عمر ایمپلنت دندان بهتر است از تنقلات زیر دوری کنید:

یخکاراملمیوه خشکآب‌نباتتافیچیپس سیب‌زمینیهویجسیباستیک.

یکی از دلایل اصلی شکست ایمپلنت ضربه ناشی از فشار زیاد یا نیروی گازگرفتن روی محل ایمپلنت است. به همین دلیل مهم است که از خوردن غذاهای سفت پرهیز کنید و سعی کنید غذا را در این ناحیه نجوید، حتی اگر روکش موقت دارید.

۵. استفاده از نخ دندان را برای جلوگیری از عفونت ایمپلنت جدی بگیرید

طبق آمار دندانپزشکان، تنها ۱۶٪ از بزرگسالان نخ دندان استفاده می‌کنند. اگر شما هم جز ۸۴ درصدی هستید که از نخ دندان استفاده نمی‌کنند، برای جلوگیری از عفونت ایمپلنت دندان آن را جدی بگیرید. برای مراقبت از انواع ایمپلنت مانند ایمپلنت آمریکایی باید هر روز از نخ دندان استفاده کنید. اطراف ایمپلنت باید با نخ دندان بادقت تمیز شود. نخ دندان‌های مخصوص کاشت وجود دارد که بهتر اطراف ایمپلنت را تمیز می‌کنند.

۶. از محصولات مخصوص دندان های حساس برای مراقبت از دندان ایمپلنت شده استفاده کنید

بعد از کاشت دندان از خمیردندان و دهان‌شویه‌های مخصوص دندان‌های حساس استفاده کنید. برخی از محصولات بیش از حد ساینده هستند و باعث ناراحتی شدید می‌شوند. محصولات بهداشتی که دارای طعم شدید مانند نعناع یا دارچین هستند، احساس ناراحتی در دهان ایجاد می‌کنند.

۷. از مصرف الکل و دخانیات دوری کنید

به‌طورکلی برای سلامت خود باید از این مواد دوری کنید. اما بعد از کاشت ایمپلنت این موضوع اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. حداقل ۶ ماه طول می‌کشد تا ایمپلنت با استخوان فک جوش بخورد و زخم بهبود پیدا کند. مصرف الکل و سیگار روند بهبودی را کند کرده و باعث بروز برخی عوارض می‌شوند. حتی اگر از ایمپلنت بدون جراحی یا روش‌های دیگری استفاده می‌کنید، باز هم بهداشت دهان و دندان و تاثیر مواد مخدر را جدی بگیرید.

۸. به طور منظم به مطب دندانپزشک مراجعه کنید

با وجود رعایت تمامی موارد بهداشتی بعد از انجام ایمپلنت احتمال بروز مشکلاتی در دهان و دندان وجود دارد. به همین دلیل باید باتوجه‌به توصیه پزشک حداقل ۲ بار در سال به دندانپزشک مراجعه کنید.

به طور منظم به مطب دندانپزشک مراجعه کنید.بعد از کاشت دندان معاینه منظم ضروری است.

مراقبت های ایمپلنت در دراز مدت چیست؟

چند جنبه مهم مراقبت طولانی مدت ایمپلنت آورده شده است:

ویزیت منظم دندانپزشکی به خصوص در روش پانچ ایمپلنتبهداشت دهان و دندان مناسباجتناب از مصرف تنباکو و خطر شکست ایمپلنترژیم غذایی سالم غنی از مواد مغذیجلوگیری از اجسام سخت یا گاز گرفتن غذاهای خیلی سفت در انواع ایمپلنت و بریج کردن دندانمحافظ دندان قروچهعکسبرداری با اشعه ایکس دندان برای نظارت بر وضعیت ایمپلنت و استخوان

به یاد داشته باشید، رعایت بهداشت دهان و دندان، مراجعه منظم به دندانپزشک و سبک زندگی سالم کلید موفقیت طولانی مدت و ایمپلنت دندان است.

۱. خوردن بستنی بعد از جراحی ایمپلنت ضرر دارد؟

گاهی افراد فکر می‌کنند که آیا ایمپلنت دائمی است و می‌توان هر خوراکی استفاده کرد؟ تا ۴۸ ساعت اول پس از جراحی از نوشیدن نوشابه‌های گازدار یا الکل خودداری کنید. بستنی سرد است و بهتر است بعد از ایمپلنت تا مدتی آن را استفاده نکنید.

خوردن بستنی بعد از جراحی ایمپلنت ضرر دارد؟بستنی سرد است و بهتر است بعد از ایمپلنت تا مدتی آن را استفاده نکنید.

۲. نحوه خوابیدن و استحمام کردن بعد از ایمپلنت چگونه است؟

پس از کاشت ایمپلنت، مراقبت مناسب هنگام خواب و استحمام بعد از ایمپلنت ضروری است:

خواب بعد از ایمپلنت دوش گرفتن بعد از ایمپلنت

در چند شب اول پس از جراحی، سعی کنید سر خود را روی بالش بالا قرار دهید تا ورم را به حداقل برسانید. از چرخاندن شدید آب یا استفاده از جریان آب قوی به طور مستقیم در اطراف ناحیه ایمپلنت خودداری کنید.

از خوابیدن به سمت جراحی خودداری کنید. اگر ایمپلنت در یک طرف دهان شما قرار داده شده است، از خوابیدن به آن سمت خودداری کنید زیرا ممکن است باعث ناراحتی یا اختلال در روند بهبودی شود. ااگر دندانپزشک شما استفاده از دهانشویه یا شوینده دهان را توصیه می‌کند، دستورالعمل‌های آن را دنبال کنید و از محلول ملایم و غیر الکلی استفاده کنید.

سعی کنید در وضعیتی بخوابید که از وارد کردن فشار به ناحیه ایمپلنت جلوگیری شود، زیرا فشار بیش‌ازحد می‌تواند بر بهبودی تأثیر بگذارد. بعد از دوش گرفتن، ناحیه جراحی را با یک حوله تمیز و نرم به آرامی خشک کنید. از مالش شدید ناحیه خودداری کنید.

۳. ورزش بعد از کاشت ایمپلنت دندان

به طور کلی، به بیماران توصیه می‌شود ۲ تا ۳ روز از ورزش سنگین، دویدن یا سایر فعالیت‌های هوازی دوری کنند.

۴. علت ورم بعد ایمپلنت چیست؟

هنگامی که مایع در بافت لثه جمع شود، تورم ایجاد می‌شود. همراه با تورم، کبودی نیز ممکن است رخ دهد.

بلافاصله بعد از ایمپلنت کدام اقدامات فوری را انجام دهیم؟

بعد از انجام مراحل کاشت ایمپلنت باید برخی نکات را رعایت کرده تا کمترین عوارض ایجاد شود. مراقبت از ایمپلنت در کوتاه‌مدت می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

برای کنترل خونریزی گاز استریل در دهان گذاشته می‌شود. آن را گاز بگیرید.

در ۸ تا ۱۲ ساعت اول بعد از جراحی سر خود را پایین نگه ندارید و از حرکت بیش از حد خودداری کنید.

از کمپرس یخ هر ۱۵ دقیقه یک‌بار استفاده کنید.

در ۲۴ ساعت اول بعد از جراحی فقط از غذاهای نرم و سرد استفاده کنید.

داروهای تجویزی را طبق دستور پزشک مصرف کنید.

در ۲۴ ساعت اول دهان خود را نشویید.

چند ساعت بعد از ایمپلنت غذا بخوریم؟

طی ۲۴ تا ۴۸ ساعت اول پس از کاشت ایمپلنت دندان، لثه‌های شما حساس و کمی متورم می‌شوند. به همین دلیل، باید بلافاصله پس از عمل به غذاهای نرم یا مایعات روی بیاورید. مصرف مواد غذایی زیر را در نظر داشته باشید:

سوپ

تخم‌مرغ

پوره سیب‌زمینی

ماست

پنیر خامه‌ای

داروهای جراحی ایمپلنت کدامند؟

یکی از سوالات مهم بیماران این است که آیا بعد از ایمپلنت دندان نیاز به آنتی بیوتیک دارم؟ دندانپزشک شما ممکن است داروهای زیر را تجویز کند:

آموکسی سیلین ۵۰۰، هر ۸ ساعت یک عدد

دیکلوفناک ۵۰، هر ۱۲ ساعت ۱ عدد

مترونیدازول هر ۸ ساعت یک عدد

کلیندامایسین ۳۰۰ میلی‌گرم (آنتی بیوتیک)

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها