کریسمس چندم دی است؟ تفاوت آن با سال نو میلادی

کریسمس چندم دی است؟ تفاوت آن با سال نو میلادی

فرارو-  تاریخچه کریسمس به تولد حضرت عیسی مسیح در قرن اول میلادی باز می‌گردد، اما جشن کریسمس به‌طور رسمی و دقیق در طول زمان شکل گرفت. انتخاب ۲۵ دسامبر به عنوان تاریخ کریسمس به طور رسمی در قرن چهارم میلادی توسط امپراتور روم کنستانتین اول و کلیسای روم انجام شد. 

تاریخ دقیق کریسمس در سال ۱۴۰۳

به گزارش فرارو، کریسمس در سال جاری مصادف شده است با چهارشنبه ۵ دی ۱۴۰۳. با توجه به اینکه در مقایسه گاه‌شماری هجری خورشیدی با میلادی در بعضی از سال‌ها معمولاً تا یک روز تفاوت یا جابجایی با تطبیق نسبی وجود دارد، تاریخ کریسمس در سال‌های مختلف ۴ یا ۵ دی است و امسال با ۵ دی‌ماه مصادف شده است.

کریسمس با سال نو میلادی چه فرقی دارد؟

کریسمس و سال نو میلادی دو رویداد متفاوت هستند که هر دو در پایان سال میلادی برگزار می‌شوند، اما جنبه‌های مختلفی دارند. همانطور که اشاره شد، کریسمس در تاریخ ۲۵ دسامبر به یاد تولد حضرت عیسی مسیح برگزار می‌شود، در حالیکه سال نو میلادی ۱ ژانویه است و به آغاز سال جدید در تقویم میلادی اشاره دارد. این روز بیشتر به عنوان فرصتی برای تجدید نظر در اهداف و برنامه‌های سال جدید، جشن‌ها و آتش‌بازی‌ها شناخته می‌شود. در واقع، کریسمس جنبه مذهبی و معنوی بیشتری دارد و سال نو میلادی بیشتر یک جشن اجتماعی و تقویمی است. با این حال، در بسیاری از کشورها، کریسمس و سال نو میلادی به صورت یکپارچه جشن گرفته می‌شوند.

روز کریسمس تعطیل است؟

کریسمس معمولاً یک روز تعطیل رسمی در بسیاری از کشورهای مسیحی است و کسب‌وکارها و ادارات دولتی بسته هستند. در برخی کشورها، تنها روز کریسمس تعطیلی عمومی است، اما در برخی دیگر ممکن است تعطیلات مرتبط با کریسمس ادامه یابد و شامل روزهایی مانند «روز دوم کریسمس» (۲۶ دسامبر) باشد. 

در ایران روز کریسمس، چهارشنبه ۵ دی ۱۴۰۳ تعطیل نیست اما مسیحیان ایران مانند سایر مسیحیان جهان آن را جشن می‌گیرند.

سال نو میلادی چیست؟

 سال نو میلادی هر سال در اغلب کشورهای دنیا در اولین روز از ژانویه جشن گرفته می‌شود. برخلاف کریسمس که ریشه‌های مذهبی دارد، سال نو میلادی یک جشن فرهنگی و مصادف با آغاز تقویم جدید است. ۱ ژانویه ۲۰۲۵ در تقویم ایرانی مصادف با چهارشنبه ۱۲ام دی‌ماه خواهد بود که میلیون‌ها نفر از سراسر جهان آن را جشن خواهند گرفت. همانند سال نو ایرانی، این رویداد جهانی هم برای بسیاری از افراد فرصتی است تا با امید به آینده، فصل جدیدی از زندگی را آغاز کنند.

 برگزاری مراسم سال نو میلادی در هر کشور متفاوت است، اما بیشتر مردم این روز را با فعالیت‌های هیجان‌انگیزی مثل آتش‌بازی، مهمانی‌های شلوغ و شمارش معکوس تا نیمه‌شب جشن می‌گیرند. نکته جالب این است که برخلاف کریسمس، سال نو میلادی یک جشن تماماً غیرمذهبی است و در فرهنگ‌های مختلف، به شکل‌های متفاوت به آن اهمیت داده می‌شود. برای مثال، در کشورهای آسیایی مانند چین و ویتنام، سال نو چینی یا عید تت در زمانی متفاوت جشن گرفته می‌شود و نمادهای فرهنگی خاصی دارد.

آداب‌ورسوم عجیب کریسمس و سال نو در بعضی کشور‌ها

یکی از جالب‌ترین نکات در مورد کریسمس و جشن‌های سال نو، آداب و سنت‌های منحصر‌به‌فرد و گاهی عجیب است که در کشور‌های مختلف وجود دارد. به‌عنوان‌مثال، در اسپانیا، مردم در آخرین ثانیه‌های سال، ۱۲ انگور می‌خورند که نمادی از شانس و موفقیت برای ۱۲ ماه سال آینده است. این رسم قدیمی همچنان محبوب است و مردم تلاش می‌کنند انگور‌ها را قبل از پایان ثانیه‌ها بخورند!

در دانمارک، یک رسم عجیب وجود دارد که مردم در شب سال نو، ظروف ترک‌خورده و شکسته خود را دم درب‌خانه دوستان و همسایگان می‌اندازند. هر چه تعداد بیشتری از این ظروف شکسته جلوی درب‌خانه‌تان باشد، به این معناست که دوستان بیشتری دارید و سال پیش‌رو پر از خوش‌شانسی خواهد بود.

 

منبع خبر

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها