تجارت ایران با کویت و عربستان زمینی می‌‎شود؛ موافقت اولیه عراق با عبور کامیون‌های ایرانی

تجارت ایران با کویت و عربستان زمینی می‌‎شود؛ موافقت اولیه عراق با عبور کامیون‌های ایرانی

عضو هیات رئیسه اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق گفت: عراق تاکنون اجازه عبور ماشین‌های ایرانی را از خاک این کشور به کویت نمی‌داد اما حدود یک ماه پیش اعلام کرد که براساس کنفوانسیون «کارنه تیر» ترانزیت کالا به دیگر کشورها از مسیر عراق مجاز است و تزانزیت کالاهای ایران به کویت هم مشمول همین مجوز می‌شود. 

به گزارش ایلنا، امین فرطوسی، عضو هیات مدیره اتاق مشترک ایران و کویت از مجوز عراق به ایرانی‌ها برای ترانزیت کالا به کویت از مسیر این کشور خبر داد و در توضیح جزئیات این موضوع گفت: در تجارت ایران و کویت بار صادراتی از ایران به طور معمول وقتی به بندر می‌رسد سوار شناور می‌شود و از مسیر دریا به کشور مقصد می‌رود در مسیر زمینی این مزیت وجود دارد که بار از مرز شلمچه به عراق وارد می‌شود و از مرز صفوان به داخل خاک کویت می‌رود، پیمایش مسیر بین مرزهای شلمچه و صفوان حدود یک ساعت زمان می‌برد و این زمان نسبت به زمان حمل از ایران به کویت از مسیر دریایی به میزان قابل‌توجهی کمتر است. 

وی ادامه داد: همچنین دیگر مزیت حمل زمینی بار به کویت از مسیر عراق این است که بار در مبدا سوار کامیون می‌شود و در مقصد پایین آورده می‌شود و دیگر نیاز به تخلیه و بارگیری دوباره در بندرگاه وجود ندارد، مجموع این اتفاقات هزینه انتقال کالا و در نهایت هزینه تمام‌شده تجارت با کویت را پایین می‌آورد و در نتیجه اینها صادرات دوباره کالاهای ایرانی از کویت به دیگر کشورها مقرون به صرفه می‌شود. 

وی افزود: با این حال عراق تاکنون اجازه عبور ماشین‌های ایرانی را از خاک این کشور به کویت نمی‌داده است اما حدود یک ماه پیش اعلام کرده براساس کنفوانسیون کارنه تیر ترانزیت کالا به دیگر کشورها از مسیر عراق مجاز است و تزانزیت کالاهای ایران به کویت هم مشمول همین مجوز می‌شود. 

فرطوسی ادامه داد: با این حال این امر در حد کسب موافقت اولیه از سوی مقامات عراقی پیشرفته و هنوز اجرایی نشده است و تاکنون هیچ بار صادراتی از مسیر ترانزیت عراق به کویت حمل نشده اما در صورتی که صادرات ایران به کویت از مسیر ترانزیت عراق اجرایی شود این اتفاق تحول شگرفی در تجارت ایران و کویت رقم خواهد زد. 

عضو هیات رئیسه اتاق مشترک ایران و کویت یادآور شد: کویتی‌ها متقاضی مواد معدنی مانند گچ، سیمان، سنگ، میوه و تره‌بار و آبزیان ایران هستند و سال‌هاست که این محصولات از مسیر دریایی به بازار کویت عرضه می‌شود با این حال زمان حمل این کالاها به کویت از مسیر ترانزیت عراق به قدری کوتاه می‌شود که حتی برای حمل برخی مواد غذایی نیاز به کامیون یخچال‌دار هم نیست. 

وی خاطرنشان کرد: عراق عضو کنوانسیون کارنه تیر بوده اما قوانین آن را اجرا نمی‌کرده و حالا که در تلاش است به سازمان تجارت جهانی بپیوندد به اجرای قوانین تن داده است، بنابراین حمل کالایی که در ایران بارگیری شده از مسیر ترانزیت عراق نه تنها به کویت بلکه به دیگر کشورهای مجاور عراق از جمله سوریه، اردن و عربستان نیز مجاز می‌شود. 

فرطوسی گفت: ورود وزارت صمت در همکاری با اتاق بازرگانی می‌تواند در تسریع اجرایی شدن صادرات به کویت از مسیر ترانزیت عراق موثر باشد.

منبع خبر

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها