سینه مرغ شکم پر؛ غذای خوشمزه و مجلسی
فراروـ به نظر من به تعداد آشپزهای دنیا روشهای پخت مرغ وجود دارد که هرکس به روش خودش آن را طبخ میکند. مرغ را اگر خوشمزه بپزید، میتواند از هر نوع غذای گوشتی خوشمزهتر هم باشد. اگر از درست کردن مرغهای تکراری خسته شدهاید و دوست دارید مرغ را با یک روش جدید برای خودتان و خانواده تهیه کنید، حتما این مطلب را دنبال کنید، چون میخواهیم یک مدل طبخ مرغ را به شما آموزش بدهیم که از خوردن آن حتما شگفتزده خواهید شد. سینه مرغ شکم پر نوعی روش طبخ مرغ است که طی آن شکم سینه مرغ با موادی مانند سبزیهای معطر، گردو، رب انار، زرشک و… پر میشود و داخل نوعی سس میپزد. این غذای خوشمزه ظاهر بسیار زیبایی هم دارد و بسیار مجلسی است. اگر دوست دارید این مرغ خوشمزه و شکم پر را با روشی آسان در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با آموزش سینه مرغ شکم پر همراه ما باشید.
مواد لازم
سینه مرغ کامل: ۲ عدد
پیاز: ۲ عدد
پودر گردو: ۳ قاشق غذاخوری سرپر
رب انار: ۲ قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
دانه انار: ۳ قاشق غذاخوری
زرشک: ۲ قاشق غذاخوری
آلو خورشتی: ۶ عدد
سبزی معطر شامل گشنیز و برگ سیر خرد شده: ۳ قاشق غذاخوری سرپر
زعفران دم کرده: به میزان لازم
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
طرز تهیه
برای درست کردن این غذای خوشمزه ابتدا ۱ عدد پیاز را پوست و به صورت نگینی خرد کنید و همراه با مقداری روغن داخل یک ماهی تابه مناسب بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا پیاز نرم و طلایی شود. زردچوبه، فلفل سیاه و نمک را روی پیاز بریزید، سپس سبزیهای خرد شده را اضافه کنید و سی ثانیه با پیاز و ادویه تفت بدهید. حالا پودر گردو و ۱ قاشق رب انار را اضافه کنید و هم بزنید و یک دقیقه بعد، زرشک و آلو خورشتی خیس داده و دانه انار را اضافه کنید و سی ثانیه بعد اجاق گاز را خاموش کنید. سینه مرغ را با یک چاقوی نوک تیز از بغل طوری برش بدهید که از وسط کاملا باز و در اصطلاح سفره شود. حالا از موادی که درست کردهاید، با قاشق وسط سینه بریزید و و دو سر سینه را روی هم بیاورید و با نخ و سوزن درز سینه را بدوزید تا کاملا بسته شود.
کمی روغن داخل ماهی تابه بریزید و هر دو طرف سینه را سرخ کنید. حالا سینههای سرخ شده را از ماهی تابه خارج کنید. ۱ عدد پیاز را خرد کنید و داخل همان ماهی تابه بریزید و صبر کنید تا طلایی شود. حالا کمی زردچوبه اضافه کنید و رب گوجه فرنگی و رب انار را داخل پیازداغ بریزید و سی ثانیه تفت بدهید، سپس زعفران دم کرده و دو لیوان آب جوش روی مواد بریزید. سینههای مرغ سرخ شده را داخل سس بچینید و درب ماهی تابه را بگذارید تا سس بجوشد و غلیظ شود. در این فاصله سینهها را پشت و رو کنید تا هر دو طرف آن به سس آغشته شود. درنهایت این سینههای مرغ شکم پر خوشمزه را همراه با زرشک پلو میل کنید، نوش جان.
نکات مهم
ـ رب انار نوعی رب گرفته شده از دانههای انار است که به دو صورت ترش و ملس در بازار موجود است. رب انار معمولا رنگ تیرهای دارد؛ ولی نباید بیش از حد سیاه باشد که نشانه سوختگی رب هنگام پخت است. رب انار مرغوب نباید بیش از حد سفت باشد؛ همچنین نباید بوی ترشیدگی بدهد. برای تهیه این غذا سعی کنید رب انار را از فروشگاههای معتبر و یا از کسانی که به صورت خانگی و تمیز رب انار را درست میکنند، تهیه کنید. اگر رب انار شما رقیق نبود، با سرکه آن را رقیق کنید.
ـ یکی از نکات بسیار مهم در تهیه انواع غذاها انتخاب مواد اولیه سالم و تازه است. وقتی میخواهید مرغ را انتخاب کنید، حتماً جاهایی مانند ران و بال را که اتصال دارند، چک کنید؛ زیرا ماندگی و ناسالم بودن مرغ در این قسمتها زودتر مشخص میشود. اگر این قسمتها بوی نامطبوعی بدهد؛ یعنی مرغ تازه نیست. حواستان باشد مرغهایی را که خیلی خیس هستند، انتخاب نکنید. رطوبت زیاد مرغ نشان دهنده این است که قبلاً فریز شده است. اگر از مرغهای بستهبندی استفاده میکنید، حتما تاریخ آن را چک کنید و حواستان باشد که خونآبه نداشته باشد.
ـ آلو با داشتن خواص آنتی اکسیدانی سرشار از ویتامینهای گروه A، B، C و همچنین دارای کلسیم، منیزیم، فسفر، آهن و گوگرد است. آلو خورشتی معمولا به رنگهای زرد، سیاه و قهوهای روشن و در اندازههای ریز یا درشت در بازار موجود است. آلو خورشتی تازه و مرغوب نباید بوی ترشیدگی بدهد و باید ظاهری شفاف داشته باشد. همیشه هنگام استفاده از آلو در خورش نیم ساعت قبل آن را توی یک کاسه با آب ولرم خیس کنید. این کار باعث میشود اگر آلو دارای شن ریزه یا آشغال باشد، با خیس خوردن کاملا تمیز شود. بعد از نیم ساعت آلو را توی یک صافی بریزید و روی آن آب بگیرید؛ سپس به غذا اضافه کنید.