فرارو | نکات طلایی برای مطالعه

فرارو | نکات طلایی برای مطالعه

فرارو-یافتن بهترین راه برای مطالعه ممکن است دشوار باشد. گرینه‌های بسیار زیادی وجود دارد و هر کسی نظر خودش را دارد. 

به گزارش فرارو، افزون بر این، چیزی که در حالت عادی برای شما خوب جواب می‌دهد، ممکن است وقتی که برای امتحانات یا پژوهش مطالعه می‌کنید، به کارتان نیاید. نکاتی طلایی‌ که در اینجا مطرح می‌شوند، به شما کمک می‌کنند تا ایده بگیرید و آنچه را که برای شما بیشترین فایده را دارد پیدا کنید. وقتی که درک کنید که چطور دوست دارید کار کنید، می‌توانید این ایده‌ها را با هر شرایطی تطبیق دهید. 

1. مکان و زمان درست را بیابید

هر کسی شیوۀ ایده‌آل خود را برای کار دارد. برخی افراد صبح‌ها بهتر کار می‌کنند، برخی بعد از ظهرها و برای بعضی، عصرها زمان ایده‌آل است. شما باید صدا را هم مدنظر قرار دهید. ممکن است یک کتابخانۀ آرام برای شما خوب باشد، یا اینکه ممکن است ترجیح دهید که موسیقی پخش شود. 

گزینه‌های مختلف را تجربه کنید تا زمان و مکانی را که در آن بیشترین بازدهی را از نظر مطالعه دارید، پیدا کنید. از آن زمان و مکان برای انجام دشوارترین کارهایتان استفاده کنید. مثلاً، ممکن است اگر بعد از ظهرها بخواهید چیزی را بخوانید خوابتان ببرد. در این صورت، خواندن را صبح‌ها انجام دهید، و نوشتن و تحقیق کامپیوتری را برای بعد از ظهرها بگذارید. 

2. منظم باشید

شما ممکن است از آن دسته افراد باشید که با نزدیک شدن ضرب العجل بهتر کار انجام می‌دهند. این امر به این معنی نیست که برنامه‌ریزی به دردتان نمی‌خورد. اگر نمی‌خواهید که همزمان درگیر دو سه ضرب العجل که مهلتشان در حال فرارسیدن است شوید، و وقت سر خاراندن و کار نداشته باشید، بهتر است قدری برنامه‌ریزی داشته باشید. حتی اگر با برنامه‌ریزی میانۀ خوبی ندارید، باز هم اینکه بنشینید و نگاهی به ضرب‌العجل‌ها بیاندازید و اطمینان حاصل کنید که به موقع از پس کارها برخواهید آمد، ضرری ندارد. 

3. کم اما مرتب مطالعه کنید

معمولاً بهتر است که هر روز قدری کار انجام دهید تا دو روز از هفته دیوانه‌وار کار کنید. چرا؟ به این خاطر که همۀ ما روزهایی داریم که در آن‌ها بازدهی بیشتری داریم و همچنین روزهای که در آن‌ها بازدهیمان کمتر است. گریزی از این امر وجود ندارد. بعضی روزهای خسته، یا بی‌انگیزه هستید یا ترجیح می‌دهید که بیرون خوش بگذرانید. اگر سیاست «کم اما مرتب» را دنبال کنید، موقعیتش را خواهید داشت که در یک روز کم‌بازده با سرعت کمتری کار کنید. 

هشدار! گاهی اوقات در یک روز کم بازده، بدنتان به شما می‌گوید که نیاز به استراحت دارید. گاهی اوقات اما، تنبلی خودتان است که مانع از کار می‌شود. سعی کنید حتی در روزهای بد نیز قدری از خود کار بکشید. 

4. زمان‌های استراحت منظمی برای خود در نظر بگیرید

پژوهش‌ها در مورد بچه مدرسه‌ای نشان داده است که ۲۰ دقیقه کار و سپس ۵ دقیقه استراحت و سپس دوباره کار، نسبت به یک ساعت کار پیوسته، بازده بیشتری دارد. درست است که شما ۷ساله نیستید، و می‌توانید زمان بیشتری تمرکز کنید، اما این اصل همچنان پابرجاست. به خاطر تمرکز روی کارتان به خودتان پاداش دهید و هر ساعت یا دو ساعت به خودتان استراحت بدهید: قهوه‌ای بنوشید، ایمیلتان را چک کنید یا از این قبیل. اما در مورد مدت زمان استراحتتان نظم داشته باشید. 

5. همیشه یک کار را انجام ندهید

ما همه سبکهای یادگیری متمایزی داریم. این یعنی بعضی از روشهای یادگیری برای شما آسانتر است.با این حال، کارآمدترین یادگیرندگان، متوجه این موضوع هستند که تنوع، نمک زندگی است. آن‌ها ممکن است که یک سبک یادگیری را ترجیح دهند، اما از دیگر سبک‌ها نیز استفاده می‌کنند تا تجرب و مهارتهای خودشان را گسترش داده و جذابیت آنچه که مطالعه می‌کنند را برای خودشان حفظ کنند. در صفحۀ ما پیرامون سبکهای یادگیری می‌توانید سلیقۀ خود را در یادگیری مشخص کرده و مطالعۀ خود را به نحوی تنظیم کنید که با آن جور دربیاید. 

6. به طور منظم کار خود را مرور کنید

حافظه‌های ما به دو شکل کار می‌کند: کوتاه‌مدت و درازمدت. وقتی که برای اولین بار چیزی را یاد می‌گیرید، معمولاً در حافظۀ کوتاه مدت شما ذخیره می‌شود، و زندگی موقتی‌ای دارد. اگر خواندن و مرور کردن آن تکه اطلاعات یا ایده را ادامه دهید، این اطلاعات به حافظۀ درازمدت شما منتقل خواهد شد و تا همیشه می‌توانید به آن دسترسی داشته باشید. 

پژوهش‌ها نشان می‌دهد که اگر موضوع را به موضوعی که از قبل می‌دانسته‌اید ربط دهید، به خاطر آوردن آن برایتان آسانتر خواهد بود. ایده‌ها و چیزهایی را فقط یک بار شنیده یا دیده‌اید، مثلاً در قالب خواندن چیزی یا در یک سخنرانی، احتمالاً در ذهنتان حفظ نخواهد شد. نیم ساعتی وقت بگذارید تا خوانده‌هایتان یا جزوه‌هایتان را مرور کنید و آن‌ها را به زبان خود بنویسید و آن را در قالب دانشهای پیشین خود بگنجانید تا بتوانید اطلاعات را حفظ کنید و بعداً دوباره به کار ببندید. 

7. هنگام نیاز، کمک بخواهید

وقتی که در مدرسه هستید، به آموزگاران آموزش داده شده که کسانی که به مشکل برمی‌خورند را شناسایی کنند و به آن‌ها کمک بیشتری کنند. اما وقتی که به صورت مستقل مطالعه می‌کنید، تنها خودتان هستید که می‌توانید تشخیص دهید که آیا به کمک نیاز دارید یا نه. 

ممکن است مربیان دوره متوجه شوند که مشکل دارید، اما اگر شما نخواهید، خودشان چیزی نخواهند گفت. این که به هنگام نیاز کمک بخواهید، برعهدۀ خودتان است. 

8. مراقب خودتان باشید

اگر مراقب خودتان نباشید، نخواهید توانست که مطالعه‌ای کارآمد داشته باشید. هیچ کس اگر مریض باشد یا تغذیۀ مناسب نداشته باشد، نمی‌تواند خوب کار کند.

نکات طلایی برای مطالعه

منبع خبر

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها