بیماری اختلالات دفعی؛ علائم و نشانهها
فرارو-اختلال های دفعی، در برگیرنده دفع نامناسب ارادی یا غیر ارادی، ادرار یا مدفوع هستند، که ممکن است جداگانه یا با هم بروز کنند.
به گزارش فرارو،اختلال های دفعی غالبا در کودکی یا نوجوانی تشخیص داده می شوند.
بی اختیاری ادرار
ویژگی اصلی این اختلال که از سن 5 سالگی شروع می شود، تخلیه مکرر ارادی یا غیر ارادی ادرار در طول روز یا در طول شب در بستر یا لباس ها است.بیشتر اوقات تخلیه ادرار غیرارادی است، اما گاهی ممکن است عمدی هم باشد. تخلیه ادرار حداقل دو بار در هفته و به مدت سه ماه متوالی بوده، و فرد مبتلا به این اختلال باید در سنی باشد که کنترل ادرار در آن سن مورد انتظار است، که در مورد کودکان عادی سن تقویمی پنج سال و کودکان با تاخیر رشدی، سن عقلی پنج سال می باشد.
در بی اختیاری شبانه، گاه تخلیه در طول خواب حرکات سریع چشم (REM) روی می دهد و کودک ممکن است یک رویای مرتبط با ادرار کردن را به خاطر بیاورد. در بی اختیاری ادرار روزانه، کودک ادرار کردن را به تاخیر می اندازد تا این که بی اختیاری روی می دهد، علت این تاخیر می تواند ناشی از اضطراب اجتماعی، دل مشغولی با فعالیت مدرسه یا بازی باشد. بی اختیاری بیشتر در اوایل بعد از ظهر در روزهای مدرسه رخ می دهد و معمولا پس از درمان مناسب یک عفونت مرتبط، ادامه می یابد.این اختلال همراه با ناراحتی چشمگیر بالینی، یا افت عملکرد اجتماعی، تحصیلی، شغلی بوده، یا باعث افت عملکرد حوزه های کارکردی مهم می شود و نباید به تاثیرهای فیزیولوژیک یک ماده (مدرها، داروهای ضد سایکوز)، یا بیماری طبی (دیابت، تشنج) قابل استناد باشد.
بی اختیاری مدفوع
ویژگی اصلی این اختلال که از سن 4 سالگی تشخیص داده می شود، دفع مکرر ارادی یا غیرارادی مدفوع در مکان های (لباس، کف زمین) نامناسب است.
بیشتر اوقات این رویداد غیرارادی است، اما گاهی ممکن است عمدی هم باشد. دفع مدفوع باید حداقل یک بار در ماه و به مدت سه ماه متوالی روی دهد، سن تقویمی کودکان عادی باید حداقل چهار سال و کودکان با تاخیر رشدی، سن عقلی حداقل چهار سال باشد.
دفع مدفوع غیر ارادی ، غالبا با یبوست، فشردگی مدفوع و احتباس همراه با سرریز بعدی مرتبط است. یبوست ممکن است از دلایل روان شناختی (اضطراب مربوط به دفع در یک مکان خاص، الگوی عمومی اضطراب، رفتار مقابله ای) که باعث اجتباب از دفع می شود، باشد. قوام مدفوع طبیعی، نزدیک به طبیعی یا مایع است.
کودکان مبتلا به این اختلال معمولا احساس شرم کرده و ممکن است خواهان اجتناب از موقعیت هایی باشند که به خجالت زدگی او می انجامد (اردو، مدرسه). میزان تخریب حاصله از این اختلال، تابع موارد ذیل است:
– تاثیر بر عزت نفس کودک
– میزان طرد اجتماعی از سوی همسالان
– خشم، تنبیه و طرد از سوی مراقبان
دست کاری مدفوع ممکن است عمدی یا تصادفی و حاصل تلاش کودک برای پاک کردن یا پنهان کردن مدفوعی باشد که به طور غیر ارادی دفع کرده است. در صورتی که این اختلال به طور آشکاری عمدی باشد، ویژگی های اختلال نافرمانی مقابله جویانه یا اختلال سلوک هم ممکن است وجود داشته باشد.
این اختلال نباید منحصرا مربوط به تاثیرات فیزیولوژیک یک ماده (ملین ها) یا یک بیماری طبی دیگر به استثنای یبوست باشد.