اوردر بلاک (Order Block) چیست؟ آموزش ترید ارزهای دیجیتال با بلاک سفارش

اوردر بلاک (Order Block) چیست؟ آموزش ترید ارزهای دیجیتال با بلاک سفارش

اوردر بلاک (Order Block) یا بلاک سفارش یک ناحیه در چارت قیمت است که تریدرهای بزرگ بازار، سفارشات خرید یا فروش خود را در آن قرار داده‌اند. ازآنجاکه حجم این سفارشات معمولاً زیاد است، تأثیر زیادی بر روند قیمت، احساسات تریدرها و نقدینگی دارایی‌ها از جمله فارکس، سهام و ارز دیجیتال می‌گذارند. اما سؤال اینجاست که کاربرد اوردر بلاک در ترید ارزهای دیجیتال چیست؟

با شناسایی بلاک‌های سفارش می‌توانید نواحی حمایت و مقاومت، احتمال معکوس شدن روند و نقاط ورود و خروج مناسب را تشخیص دهید. اوردربلاک را می‌توان یک الگوی نموداری برای دریافت سیگنال خرید و فروش در نظر گرفت. به‌همین‌خاطر، لازم است که با انواع صعودی و نزولی، نحوه شناسایی، استراتژی‌ها و مزایا و معایب ترید براساس بلوک سفارش آشنا شوید.

اوردر بلاک چیست؟

بلاک سفارش یا اوردر بلاک (Order Block) ناحیه‌ای از عرضه و تقاضا در نمودارهای قیمت است که نهنگ‌های بازار قبلاً سفارشات حجیم خود را در آن‌ها قرار داده‌اند. وجود سفارشات خرید و فروش بزرگ در نواحی اوردر بلاک‌ها معمولاً تأثیر زیادی بر روند قیمت، احساسات بازار و نقدینگی می‌گذارد.

بلاک‌های سفارش بهترین راه برای شناسایی سطوح حمایت و مقاومت نشأت‌گرفته از رفتار معاملاتی تریدرهای بزرگ هستند. از این سطوح برای باز کردن یا بستن پوزیشن‌ها و تعیین حد ضرر استفاده می‌شود و به پیش‌بینی احتمال ریورسال روند و معکوس شدن آن به شما کمک می‌کند.

در تصویر زیر، نواحی نارنجی‌رنگ، اوردر بلاک‌های صعودی و نزولی هستند:

اوردر بلاک صعودی و نزولیاوردربلاک صعودی و نزولی

اوردربلاک در چه بازارهایی کاربرد دارد؟

از نواحی بلاک سفارش می‌توان در استراتژی‌های معاملاتی تمام بازارهای مالی از جمله ارز دیجیتال، سهام، فارکس و فیوچرز استفاده کرد.

ازآنجاکه این رویکرد بر نوسان قیمت متکی است، بهتر است در بازارهای پویاتر و دارای نقدینگی بیشتر مانند بیت کوین، اتریوم و S&P ۵۰۰ استفاده شود. بااین‌حال، نوسان بیش از حد مانند بازار میم کوین‌ها می‌تواند استراتژی معاملاتی شما مبتنی بر این رویکرد را ناکام بگذارد.

انواع اوردر بلاک چیست؟

اوردر بلاک‌ها در نقاط بحرانی روند و در ابتدای تحرکات جدید قیمت شکل می‌گیرند. بلاک‌های سفارش را به دو دسته کلی صعودی یا بولیش (Bullish Order Blocks) و نزولی یا بریش (Bearish Order Blocks) تقسیم می‌کنند:

اوردر بلاک صعودی

آخرین کندل نزولی بسته‌شده پیش از صعود شدید قیمت، ناحیه اوردربلاک صعودی را تعیین می‌کند. این ناحیه یک سطح کلیدی است که نهنگ‌ها سفارشات بزرگ خرید خود را در آن قرار داده و باعث ایجاد یک رالی صعودی قدرتمند از آن نقطه شده‌اند.

در تصویر زیر، ناحیه قرمزرنگ، اوردر بلاک صعودی (یا همان ناحیه تقاضا) را نشان می‌دهد:

بلاک سفارش صعودیبلاک سفارش صعودی

اوردر بلاک نزولی

آخرین کندل صعودی بسته‌شده پیش از سقوط شارپی قیمت، ناحیه اوردر بلاک نزولی را تعیین می‌کند. تریدرهای بزرگ نیز از این منطقه برای ثبت سفارشات بزرگ فروش خود استفاده می‌کنند که خود همین سفارشات باعث سقوط بیشتر قیمت می‌شوند.

ناحیه سبزرنگ در تصویر زیر، بلاک سفارش نزولی (یا همان ناحیه عرضه) را نشان می‌دهد:

بلاک سفارش نزولیبلاک سفارش نزولی

کاربرد اوردر بلاک در ترید ارزهای دیجیتال چیست؟

حال شاید بپرسید شناسایی این ناحیه چه کمکی به معامله ارزهای دیجیتال و دیگر دارایی‌ها می‌کند و در کل چه کاربردی دارد؟ اوردر بلاک‌ها ۲ کاربرد مهم دارند:

تعیین سطح حمایت و مقاومت

یک اوردربلاک ناحیه‌ای است که تعداد زیادی سفارش خرید و فروش در آن قرار دارد. این ویژگی، یک سطح حمایت و مقاومت قدرتمند را می‌سازد؛ درواقع یک کانال که قیمت در آن حرکت می‌کند. از این ناحیه می‌توانید برای تعیین نقاط ورود و خروج معاملات خود استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: آموزش تحلیل تکنیکال؛ حمایت و مقاومت

تعیین منطقه حد ضرر

بلاک سفارش می‌تواند به‌عنوان یک ناحیه مناسب برای قرار دادن استاپ لاس (Stop-loss) یا همان حد ضرر سفارشات نیز عمل کند. زمانی که قیمت به این ناحیه برسد، سفارشات حد ضرر فعال شده و معکوس شدن روند اتفاق می‌افتد.

بیشتر بخوانید: حد ضرر (Stop-Loss) چیست؟ آموزش انتخاب بهترین نقطه

ویژگی‌های یک اوردر بلاک معتبر چیست؟

با شناسایی اوردر بلاک‌ها می‌توانید احتمال ریورسال و معکوس شدن روند را پیش‌بینی کرده و نقاط ورود و خروج‌تان در معاملات را تعیین کنید. یک بلاک سفارش معتبر دارای ویژگی‌های زیر است:

روند کلی بازار

اوردر بلاک‌های صعودی معمولاً در در روندهای نزولی و خرسی تشکیل می‌شوند. در مقابل، اوردر بلاک‌های نزولی معمولاً در روندهای صعودی و گاوی شکل می‌گیرند.

تایم فریم

در تمام تایم‌فریم‌ها، از ۵ دقیقه‌ای، ۱۵ دقیقه‌ای و ۳۰ دقیقه‌ای گرفته تا تایم‌فریم‌های بزرگتر مانند روزانه و هفتگی، می‌توان بلاک‌های سفارش را شناسایی کرد.

در حالت کلی، برای افزایش قابلیت اطمینان بهتر است از تایم‌فریم‌های بزرگتر مانند ۴ ساعته و روزانه استفاده کنید. علت این است که در این تایم‌فریم‌ها، حجم تمام سفارشات در بدنه یک کندل جمع می‌شود.

اما استفاده از تایم‌فریم‌های مختلف برای رسم بلاک‌های سفارش به استراتژی معاملاتی شما بستگی دارد. اگر تریدر روزانه هستید، بهتر است از تایم‌فریم ۴ ساعته برای این کار استفاده کنید. اما برای اسکالپرها که روی چارت‌های ۱ دقیقه‌ای یا ۵ دقیقه‌ای معامله می‌کنند، استفاده از تایم‌فریم‌های ۱ ساعته یا ۳۰ دقیقه‌ای بهتر است.

شکل ظاهری

در تایم‌فریم‌های کوچکتر، اوردر بلاک‌ها به یک ناحیه رنج شبیه هستند (مشابه شکل ظاهری ۳ که در ادامه بررسی می‌کنیم). اینجا همان جایی است که یک تریدر بزرگ، سفارشات خود را به‌صورت متعادل در زمان‌های مختلف ثبت کرده و باعث تغییر آرام روند قیمت می‌شود.

اما در تایم‌فریم‌های بزرگتر، معمولاً یک الگوی کندل استیک اینگالفینگ (Engulfing) ظاهر می‌شود (مشابه آخرین کندل بسته‌شده و کندل بعدی آن در شکل ظاهری ۱ که در ادامه بررسی می‌کنیم).

بیشتر بخوانید: کندل اینگالفینگ چیست و چگونه با آن معامله کنیم؟

بنابراین، اوردر بلاک‌ها می‌توانند از نظر اندازه سایه کندل، رنج قیمت و روند، شکل ظاهری متفاوتی داشته باشند از جمله:

۱. دارای کندل با سایه بلند

سایه کندل باید بزرگتر از نصف اندازه بدنه کندل باشد.سایه باید در نزدیکی سقف یا کف تایم‌فریم باشد.سایه نباید خیلی کوچک باشد.

در این مدل، مشابه منطقه آبی‌رنگ تصویر زیر، ناحیه بلاک سفارش باید کل سایه کندل مورد نظر را در بر گیرد:

اوردر بلاک مبتنی بر کندل دارای سایه بلنداوردر بلاک مبتنی بر کندل دارای سایه بلند

۲. دارای چند کندل در محدوده باریک قیمت

قیمت باید در داخل یک محدوده باریک در فاز تحکیم باشد.فاز تحکیم باید حداقل ۱۰ کندل داشته باشد.هرچه فاز تحکیم بلندتر و باریک‌تر باشد، قدرت ناحیه اوردر بلاک نیز بیشتر خواهد شد.

در این حالت، اوردر بلاک باید بخش بزرگی از ناحیه قیمتی فاز تحکیم (قسمت آبی‌رنگ چارت) را در بر گیرد:

اوردر بلاک دارای چند کندل در محدوده باریک قیمتاوردر بلاک دارای چند کندل در محدوده باریک قیمت

 ۳. دارای توقف در میانه روند

وجود فاز تحکیم در یک روند.هرچه روند شفاف‌تر باشد، پایداری اوردربلاک نیز بیشتر خواهد بود.

در این حالت، بلاک سفارش باید کل فضای تحکیم (قسمت آبی‌رنگ چارت) را بپوشاند:

اوردر بلاک (Order Block) چیست؟ آموزش ترید ارزهای دیجیتال با بلاک سفارش

۴. دارای بریکر بلاک

بریکر بلاک (Breaker Block) یک کندل صعودی یا نزولی است که ناحیه اوردر بلاک را «شکسته» و باعث حرکت قیمت همسوی خودش می‌شود. حال مدل بلاک سفارش:

باید یک اوردربلاک ناموفق باشد.اگر این اوردربلاک قبلاً از قیمت حمایت کرده است، شانس آن برای تبدیل شدن به ناحیه حمایت یا مقاومت همسوی بریکر بلاک افزایش می‌یابد.می‌تواند هر نوع بلاک سفارشی باشد، فقط باید حتماً ناموفق باشد.

در تصویر زیر، نوع کندل برای تعیین ناحیه بلاک سفارش، آخرین کندل صعودی و دارای یک سایه بلند است. این یعنی باید منتظر نزولی شدن قیمت باشیم. اما در ادامه، یک کندل صعودی این ناحیه را شکسته و باعث حرکت قیمت به سمت بالا شده است. اکنون این ناحیه همسوی جهت شکست کندل صعودی، به‌عنوان سطح حمایت در آینده عمل می‌کند:

اوردر بلاک (Order Block) چیست؟ آموزش ترید ارزهای دیجیتال با بلاک سفارش

حجم معاملات

برای اجرای یک بلاک سفارش بزرگ، به نقدینگی زیادی نیاز است. حال اگر در مقابل یک سفارش بزرگ (مثلاً خرید)، چندین سفارش در جهت مخالف (مثلاً فروش) با حجم و نقدینگی مناسب وجود نداشته باشد، ممکن است ساختار بازار تغییر کند. اما اگر این سفارش به بلاک‌های کوچکتر خرد شود، تغییر روند بازار آهسته‌تر خواهد بود.

بنابراین، تریدرهای بزرگ برای جلوگیری از شناسایی معامله‌شان توسط تریدرهای خرد و جلوگیری از اجرای آن در قیمت‌های نامطلوب، کل سفارش را به‌‌صورت یکجا ثبت نکرده و آن‌ها را به سفارشات کوچکتر خرد می‌کنند. این خرد کردن سفارش می‌تواند مثلاً به‌شکل ثبت حجم‌های مساوی در هر ۱۰ دقیقه باشد تا تغییر ساختار بازار به‌صورت آهسته رقم بخورد.

چرا اوردر بلاک‌ها شکل می‌گیرند؟

قیمت ارزهای دیجیتال و هر دارایی مالی دیگری، به‌دلیل تعادل میان سفارش‌های خرید و فروش در بازار شکل می‌گیرد. حال فرض کنید یک سرمایه‌گذار بزرگ قصد خرید ۱,۰۰۰ واحد بیت کوین را دارد، اما حجم کل نقدینگی موجود در قیمت پیشنهادی فعلی فقط ۲۰۰ واحد بیت کوین است. حال علت تشکیل اوردر بلاک چیست؟

اگر این سرمایه‌گذار کل سفارشش را به‌صورت یکجا ثبت کند، فروشندگان متوجه تقاضای او شده و فوراً قیمت پیشنهادی‌شان را افزایش می‌دهند. در نتیجه، قیمت بیت کوین به‌شدت افزایش می‌یابد و تریدر مذکور مجبور می‌شود ۸۰۰ واحد BTC باقی‌مانده را با قیمت بالاتری خریداری کند.

برای جلوگیری از این افزایش قیمت، نهنگ‌ها از استراتژی زیر استفاده می‌کند:

سفارش ۱,۰۰۰ واحد بیت کوینی به چند سفارش کوچک‌تر، مثلاً ۱۰ سفارش ۱۰۰ واحدی، تقسیم می‌شود.ازآنجاکه ۲۰۰ واحد بیت کوین در سمت فروش وجود دارد، سفارش اول بدون تغییر قابل‌توجه قیمت ثبت و تکمیل می‌شود.با گذشت زمان، فروشندگان جدید وارد بازار می‌شوند. از طرفی چون بازار بیت کوین پویاست، نقدینگی جدید به‌تدریج جمع می‌شود. اکنون تریدر سفارش بعدی خود را ثبت می‌کند؛ این سفارش نیز با بهترین قیمت و بدون ایجاد نوسان شدید در بازار اجرا می‌شود.

در این مثال، اوردربلاک‌ها همان سفارش‌های کوچک ۱۰۰ واحدی هستند. در نمودار، این بلاک‌ها به‌صورت جذب تدریجی نقدینگی فروشندگان دیده می‌شوند که در نهایت، تشکیل یک ناحیه تثبیت یا منطقه تحکیم را به‌دنبال دارند.

نحوه تشخیص و شناسایی اوردر بلاک‌ها

تا اینجا کلیات و ویژگی‌های یک بلاک سفارش را بررسی کردیم. با دنبال کردن مراحل زیر و همچنین اصول حمایت و مقاومت، می‌توانید بلاک‌های سفارش را شناسایی کرده و در استراتژی‌های معاملاتی خود از آن‌ها استفاده کنید. بااین‌حال، توجه داشته باشید که تحلیل اوردر بلاک‌ها تنها یکی از ابزارهای موجود در یک رویکرد معاملاتی جامع است.

مراحل شناسایی اوردر بلاک‌ها در چارت‌های قیمت شامل موارد زیر است:

۱. شناسایی واکنش‌های شدید قیمت

با بررسی نمودار، مناطقی که قیمت به آن‌ها واکنش‌های قابل‌توجهی نشان داده است را شناسایی کنید. این مناطق می‌توانند ریورسال‌های شارپی، فاز تحکیم طولانی یا شکست‌های قیمتی باشند.

۲. علامت‌گذاری سطوح بالقوه اوردر بلاک

پس از شناسایی مناطق دارای واکنش‌های قوی قیمت، آن‌ها را به‌عنوان سطوح احتمالی بلاک سفارش در نمودار مشخص کنید. این سطوح نمایانگر مناطق کلیدی قیمت هستند که ممکن است در آن‌ها نهنگ‌ها سفارش‌های بزرگ‌شان را اجرا کرده باشند.

اوردر بلاک صعودی بالقوهیک اوردر بلاک صعودی بالقوه

۳. بررسی معیارهای سطوح حمایت و مقاومت

رفتار قیمت در اطراف سطوح علامت‌گذاری‌شده را بررسی کنید. اگر قیمت چندین بار پس از برخورد به آن سطح، به سمت دیگر جهش کرده باشد، یعنی یک سطح حمایت یا مقاومت قوی داریم.

۴. انتظار برای تغییر روند یا رجکت قیمت

با شکست یک اوردر بلاک، نقش آن به‌عنوان حمایت یا مقاومت نیز معکوس خواهد شد. برای مثال، یک سطح مقاومتی که شکسته شود، ممکن است به یک سطح حمایتی تبدیل شود و بالعکس. در این موارد، تریدرها اغلب اوقات منتظر ری‌تست و بازگشت قیمت به سطح شکسته‌شده می‌مانند تا در همان جهت شکست وارد معامله شوند.

رجکت قیمت در ناحیه بلاک سفارشرجکت قیمت در ناحیه بلاک سفارش

آموزش نحوه رسم اوردر بلاک در تریدینگ ویو به‌صورت دستی

در بخش قبل، نحوه شناسایی بلاک‌های سفارش را توضیح دادیم. اکنون با استفاده از آن ویژگی‌ها، نحوه ترسیم خطوط برای تعیین محل قرارگیری آن‌ها در نمودارهای قیمت در تریدینگ ویو (Tradingview) را آموزش می‌دهیم.

برای این کار، ابتدا وارد سایت تریدینگ ویو (TradingView) شده و پس از ثبت‌نام، چارت قیمت دارایی مورد نظرتان را باز کنید. در این مثال، ما چارت روزانه بیت کوین/تتر در صرافی بایننس را باز کرده‌ایم.

چارت ۱ روزه قیمت بیت کوین-تتر در تریدینگ ویوچارت روزانه قیمت بیت کوین/تتر در تریدینگ ویو

اکنون به‌دنبال منطقه‌ای که قیمت واکنش شدیدی به آن داده است می‌گردیم. پس از شناسایی، از سمت چپ نمودار، روی گزینه مربوط به ابزار گروه «Geometric Shapes» کلیک کرده و «Rectangle» را انتخاب می‌کنیم.

انتخاب ابزار Rectangle در تریدینگ ویوانتخاب ابزار Rectangle در تریدینگ ویو

سپس، با کلیک کردن روی صفحه از سقف و کف آخرین کندل بسته‌شده که پس از آن تغییر روند داریم (در این مثال آخرین کندل نزولی) و سپس کشیدن آن به سمت راست، اوردر بلاک مورد نظر را رسم می‌کنیم.

در این مثال، ما یک اوردر بلاک صعودی بالقوه پیدا کرده‌ایم. این ناحیه، درواقع همان منطقه تقاضای ماست که حجم زیادی سفارش خرید در آن وجود دارد. اکنون باید منتظر ری‌تست و جهش روبه بالا (به‌عنوان یک حمایت بالقوه) یا شکست و تغییر روند به نزولی بمانیم.

رسم اوردر بلاک در چارت بیت کوین تتررسم اوردر بلاک در چارت بیت کوین/تتر

بیشتر بخوانید: تریدینگ ویو چیست؟ آشنایی با نرم افزار TradingView

اندیکاتور اوردر بلاک در تریدینگ ویو چیست؟

سوای رسم دستی نواحی بالقوه که می‌توانند به‌عنوان «بلاک سفارش» عمل کنند، برخی از کاربران با استفاده از اسکریپت تریدینگ ویو، اندیکاتورهایی را توسعه داده‌اند که از طریق آن‌ها می‌توانید این نواحی را به‌صورت خودکار روی چارت‌های قیمت پیدا کنید.

تعداد این اسکریپت‌ها در تریدینگ ویو بسیار زیاد است و با مراجعه به صفحه tradingview.com/scripts/orderblocks می‌توانید آن‌ها را مشاهده کنید. برخی از این اندیکاتورها ممکن است نیاز به خرید اشتراک پرمیوم این پلتفرم داشته باشند. پیش از استفاده از اندیکاتور مورد نظر، حتماً توضیحات مربوط به آن را بخوانید. همچنین، دقت کنید که اندیکاتورهای عمومی همیشه صددرصد دقیق نیستند و بهتر است با تحلیل شخصی نتایج آن‌ها را تأیید نمایید.

برای فعال‌سازی این اندیکاتورها در چارت قیمت دارایی مورد نظر، کافی است وارد حساب کاربری خود در تریدینگ ویو شده و سپس از نوار ابزار بالای صفحه، گزینه «Indicators» را انتخاب کنید. اکنون در پنجره بازشده، با جستجوی عبارت «Order Block» می‌توانید تمام اندیکاتورهای توسعه‌داده‌شده مربوط به بلاک سفارش را مشاهده کرده و گزینه مورد نظرتان را انتخاب کنید.

اندیکاتور اوردر بلاک در تریدینگ ویواندیکاتورهای اوردر بلاک در تریدینگ ویو

در ادامه، برخی از بهترین اندیکاتورهای اوردر بلاک در تریدینگ ویو را بررسی می‌کنیم:

اندیکاتور Smart Money Concepts (SMC)

اسمارت مانی یا پول هوشمند اصطلاحی نسبتاً جدید اما پرکاربرد در میان تریدرهای پرایس اکشن است که به‌دنبال شناسایی دقیق‌تر نقدینگی و یافتن نقاط بهینه در بازار هستند. شما با شناسایی مناطقی که تریدرهای نهادی بازار سفارش‌های خرید و فروش بزرگ خود را در آن‌ها قرار داده‌اند، می‌توانید از رویکرد منطقی‌تری برای یافتن نقاط ورود و خروج بر اساس پرایس اکشن استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: پرایس اکشن چیست؛ آموزش معامله با Price Action

اندیکاتور SMC که توسط کاربری به‌نام LuxAlgo توسعه داده شده است، ساختار لحظه‌ای بازار شامل BOS و CHoCH، بلاک‌های سفارش، نواحی پرمیوم و تخفیف، سقف‌ها و کف‌های برابر و موارد بسیار دیگر را نشان می‌دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره اندیکاتور SMC به لینک مربوطه مراجعه کنید.

اندیکاتورSmart Money Concepts (SMC) اندیکاتورSmart Money Concepts (SMC)

اندیکاتور ICT Concept Order Block

سبک «ICT» یکی از زیرمجموعه‌های تحلیل تکنیکال پرایس اکشن است. این روش توسط مایکل هادلسون (Michael Huddleston)، یک مربی باتجربه و معامله‌گر حرفه‌ای فارکس، ساخته شد. این کلمه مخفف عبارت «Inner Circle Trader» به‌معنای «تریدرهای درون حلقه» است.

بیشتر بخوانید: تحلیل تکنیکال چیست و چه کاربردی دارد؟

هدف اصلی استراتژی معاملاتی ICT، ترکیب پرایس اکشن و مفهوم پول هوشمند برای شناسایی نقاط ورود بهینه به معاملات است. بااین‌حال، یافتن نقاط ورود مناسب تنها مزیت این رویکرد نیست. تریدرها بااستفاده از این سبک می‌توانند رفتار قیمت را بهتر درک کرده و روش معاملاتی خود را بر اساس ساختار بازار تطبیق دهند.

این سبک مفاهیم متعددی را مورد بحث قرار می‌دهد، اما مفاهیم کلیدی و کاربردی آن برای معامله در بازارهای مالی شامل اوردر بلاک، نقدینگی و شکاف ارزش منصفانه (FVG) هستند. برای آشنایی بیشتر با نحوه کار این اندیکاتور به این لینک مراجعه کنید.

اندیکاتور ICT Concept Order Blockاندیکاتور ICT Concept Order Block

اندیکاتور Order Block Finder

این اندیکاتور که ساده‌ترین روش برای پیدا کردن «نقاط جالب توجه» در نمودار است، نواحی بلاک سفارش صعودی و نزولی را به‌صورت خودکار نمایش می‌دهد. این اندیکاتور تاکنون به‌روزرسانی‌های زیادی را اعمال کرده است که از این لینک می‌توانید آن‌ها را مطالعه نمایید.

اندیکاتور Order Block Finderاندیکاتور Order Block Finder

آموزش نحوه ترید با اوردر بلاک

اکنون وقت پاسخ به این سؤال رسیده است که بهترین استراتژی برای ترید با اوردر بلاک چیست؟ پس از شناسایی و مشخص کردن نواحی بالقوه، نوبت به استفاده از آن‌ها برای اجرای استراتژی‌های معاملاتی می‌رسد. در مثال زیر، تریدری با لوریج پایین و ریسک به ریوارد ۱:۱۰ در تایم فریم روزانه، دو بلاک سفارش صعودی و نزولی را در بازار فیوچرز بیت کوین شناسایی کرده است.

مثالی از ترید با اوردر بلاکمثالی از ترید با اوردر بلاک – تعیین نواحی عرضه و تقاضا

در ادامه:

اول از همه، پس از شناسایی اوردر بلاک‌ها، باید منتظر رسیدن قیمت به این نواحی بمانیم. پس از آن می‌توانیم معامله خرید یا فروش را اجرا کنیم.کندل‌های این نواحی که آن‌ها را تحت عنوان «ناحیه تقاضا» و «ناحیه عرضه» نام‌گذاری کرده‌ایم را به دقت بررسی می‌کنیم.اکنون اگر قیمت با ثبت کندل‌های ۳۰ دقیقه‌ای یا ۱ ساعته صعودی، ناحیه عرضه را رو به بالا بشکند، پیش از گرفتن پوزیشن لانگ، منتظر بسته شدن کندل ۴ ساعته در این ناحیه می‌مانیم. این یعنی خریداران منتظر قیمت بالاتر هستند. اما اگر قیمت در ناحیه عرضه رجکت شد و به سمت پایین برگشت، بهتر است پوزیشن شورت بگیریم.حال اگر قیمت به ناحیه تقاضا به‌عنوان یک حمایت بالقوه بازگشت و دوباره به سمت بالا جهش کرد، پوزیشن لانگ می‌گیریم. اگر هم این سطح را رو به پایین شکست، باید پوزیشن شورت بگیریم. سایه آخرین کندل سوئینگ نیز می‌تواند نقطه استاپ لاس باشد.

در این مثال، قیمت در ناحیه عرضه رجکت شده است و بهتر است پوزیشن شورت بگیریم.

ترکیب بلاک سفارش با میانگین متحرک نمایی ۲۰۰ روزه

هیچ استراتژی معاملاتی بی‌نقص نیست و برای بهبود عملکرد، بهتر است آن را با اندیکاتورهای مختلف ترکیب کنید. در ادامه، مثال بالا و ثبت چند کندل دیگر را در نظر بگیرید. اکنون استراتژی قبلی را با میانگین متحرک نمایی ۲۰۰ روزه ترکیب می‌کنیم.

ترکیب استراتژی بلاک سفارش با میانگین متحرک نمایی ۲۰۰ روزهترکیب استراتژی بلاک سفارش با میانگین متحرک نمایی ۲۰۰ روزه

در این مثال، بااینکه ناحیه تقاضا به‌عنوان حمایت و ناحیه عرضه به‌عنوان مقاومت عمل می‌کند، اما میانگین متحرک نمایی ۲۰۰ روزه در تلاقی با ناحیه تقاضا نیز می‌تواند یک سطح حمایت مهم باشد.

همانطور که در تصویر بالا مشاهده می‌کنید، بیت کوین در ناحیه عرضه (۷۱ تا ۷۴ هزار دلار) با مقاومت مهمی روبرو شده و الگوی نزولی سقف سه قلو (Triple-top) را ایجاد کرده است. بنابراین، قیمت باید سطح ۷۵ هزار دلاری را بشکند تا فرصت خرید مهیا شود. در غیر این صورت، فروشندگان وارد شده و قیمت را پایین می‌کشند.

با توجه به شکست میانگین متحرک نمایی ۲۰۰ روزه، امکان سقوط قیمت به ناحیه تقاضا وجود دارد. بنابراین بهتر است در این ناحیه پوزیشن شورت بگیرید.

بیشتر بخوانید: چگونه از میانگین متحرک‌ ساده و نمایی برای ترید استفاده کنیم؟

ترکیب بلاک سفارش با خط روند

خط روند نیز یکی از بهترین معیارها برای شناسایی سطوح حمایت و مقاومت است. در تصویر زیر می‌بینیم با رسم خط روند که سطح حمایت ماست، قیمت بیت کوین آن را نیز شکسته است.

اوردر بلاک (Order Block) چیست؟ آموزش ترید ارزهای دیجیتال با بلاک سفارش

در این حالت، احتمال ریزش قیمت بیت کوین به سطح ۵۰ تا ۵۵ هزار دلار برای ری‌تست حمایت میانگین متحرک نمایی ۲۰۰ روزه وجود دارد. این ناحیه با اوردر بلاک صعودی ما که تریدرهای بزرگ مایل به خرید بیت کوین بیشتر در آن هستند، یکسان است.

بنابراین، می‌توانید یک سفارش لیمیت خرید را برای این ناحیه ثبت کنید تا درصورت ریزش قیمت، سفارشتان پر شود. استفاده از استاپ لاس برای این معامله را نیز فراموش نکنید.

 بیشتر بخوانید: ترندلاین (Trend Line) چیست؟ آموزش خط روند صعودی و نزولی در تحلیل تکنیکال

نکات مهمی که برای ترید با اوردر بلاک باید بدانید

معامله براساس Order Block چیزی بیشتر از شناسایی صرف آخرین کندل بسته‌شده صعودی یا نزولی است. برای این کار باید به چندین عامل بنیادی توجه کنید:

۱. شکار نقدینگی و استاپ هانت

تعیین حد ضرر سفارش‌ها در داخل این نواحی یک ریسک بزرگ برای تریدرهای خرد به‌همراه دارد: نهنگ‌ها می‌توانند از آن‌ها برای شناسایی نقاط بالقوه قرار گرفتن سفارشات تریدرهای خرد و رساندن قیمت به سطوح مورد نظرشان استفاده کنند. به این روش، استاپ هانتینگ (Stop Hunting) می‌گویند. برای آشنایی بیشتر با نحوه اجرای این استراتژی، مطلب استاپ هانت چیست ما را بخوانید.

۲. جهت‌گیری روزانه

ارزیابی احساسات کلی بازار و سنجش جهت تمایل آن در طول روز نیز اهمیت بسیار زیادی است. برای جلوگیری از حرکت در خلاف جهت ترندها، باید عواملی مانند اخبار، داده‌های اقتصادی و تحولات ژئوپلیتیکی را که ممکن است بر بازار تأثیر بگذارند و رفتار اوردر بلاک‌ها را تحت تأثیر قرار دهند، در نظر بگیرید.

۳. نرخ بهره و عوامل بنیادی

عوامل بنیادی از جمله نرخ بهره، شاخص‌های اقتصادی کلان و سیاست‌های بانک‌های مرکزی از جمله فدرال رزرو می‌توانند تأثیرات قابل‌توجهی بر شرایط بازار داشته باشند. درک چگونگی تعامل این عوامل با بلاک‌های سفارش می‌تواند دید خوبی برای تصمیمات معاملاتی آتی به شما ارائه دهد.

مزایا و معایب ترید با اوردر بلاک چیست؟

از جمله مزایای استفاده از اوردربلاک در استراتژی‌های معاملاتی شامل موارد زیر است:

شناسایی سطوح حمایت و مقاومتتعیین نقاط ورود و خروج معاملاتتعیین نقاط حد ضررمناسب برای کسب سود در بازارهای دارای نقدینگی بالامناسب برای معامله مبتنی بر روند با دید روزانه و میان‌مدتقابل استفاده در تمام بازارهای مالی از جمله ارز دیجیتال، سهام، فارکس و فیوچرز

باوجود این مزایا، از جمله مشکلات ترید با بلاک سفارش عبارت‌اند از:

دشواری و زمان‌بر بودن شناسایی بلاک‌هامنحصربه‌فرد بودن فاکتورهای تأثیرگذار بر تشکیل آن‌هاریسک هانت شدن استاپ سفارشات

سؤالات متداول

اوردر بلاک چیست؟

اوردر بلاک یا بلوک سفارش یک ناحیه در چارت قیمت است که سفارشات خرید و فروش زیادی از سوی نهنگ‌های بازار در آن وجود دارد.

چگونه با اوردر بلاک معامله کنیم؟

برای ترید با استفاده از استراتژی بلوک سفارش ابتدا باید نواحی عرضه و تقاضا را مشخص کرده و منتظر بازگشت قیمت به آن نواحی بمانید. پس از لمس و بازگشت قیمت یا شکست آن، می‌توانید پوزیشن لانگ یا شورت خود را آغاز کنید.

مزیت ترید با اوردر بلاک چیست؟

از این ناحیه می‌توان به‌عنوان سطوح حمایت و مقاومت، برای تعیین نقاط ورود و خروج معاملات، تعیین نقاط حد ضرر و در بازارهای دارای نقدینگی بالا از جمله ارز دیجیتال، سهام، فارکس و فیوچرز استفاده کرد.

جمع‌بندی

اوردر بلاک (Order Block) یا بلاک سفارش یک ناحیه در چارت قیمت است که شباهت زیادی به سطح حمایت و مقاومت دارد. در این نواحی معمولا سفارشات خرید و فروش بزرگی از سوی نهنگ‌های بازار ثبت شده است که می‌تواند بر روند آتی قیمت تأثیرگذار باشد. برای ترید با استفاد از استراتژی اوردر بلاک باید منتظر بازگشت قیمت به نواحی تعیین‌شده بمانید.

منبع خبر

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها