چگونه یک بعد از سلامتی، بر دیگر اوجهای سلامت ما سایه میافکند؟
به گزارش سلام نو به نقل از روابط عمومی و امور بینالملل، در خلاصه سیاستی سلامت معنوی اسلامی که با موضوع «سلامت معنوی اسلامی و محیطها و مراکز بهداشتی و درمانی» از سوی فرهنگستان علوم پزشکی کشور منتشر شده است، ضمن اشاره بر اهمیت بعد سلامت معنویاسلامی، تاکید شده است؛ هرگونه غفلت و یا خدشه به هریک از ابعاد سلامت همهجانبه انسان، بر سایر ابعاد سلامت تاثیر میگذارد.
در این خلاصه سیاستی، اهداف مهم در زمینه سلامت معنوی آشنایی نظام سلامت کشور با این بعد سلامت و تأثیر آن بر دیگر ابعاد سلامت؛ ارائه راهکارهای اجرایی و نهادینهسازی سلامت معنوی اسلامی در سطح جامعه؛ استفاده از ظرفیت محیطهای آموزشی و ارائه مراقبتهای سلامت برای رشد و ارتقاء معنویت و اخلاق اسلامی در جامعه برشمرده است.
همچنین در این خلاصه سیاستی؛ بر لزوم توجه به راهکارها اشاره شده است. توجه به اهمیت سلامت و حفظ جان انسان در اسلام، توجه به جایگاه سلامت معنوی اسلامی در نظام سلامت با رویکرد ارتقای سلامت و پیشگیری از تهدیدکنندهها، آیندهنگری در حوزه سلامت معنوی اسلامی با توجه به رشد و تکامل سالهای اول زندگی، نقش شبکه بهداشت و درمان در ارائه مراقبتها و خدمات سلامت معنوی اسلامی، نقش آموزش سلامت معنوی اسلامی برای سطوح مختلف نیروی انسانی سلامت، چگونگی آموزش سلامت معنوی اسلامی در نظام آموزش عالی سلامت، نقشهای آموزشی، ترویجی و الگوبودن نیروی انسانی ارائهکننده مراقبتها و خدمات سلامت، استفاده از عرصه مراقبتها و خدمات سلامت برای ارتقای سلامت معنوی و اخلاق اسلامی در جامعه، پیشگیری از بیماریهای معنوی، توجه به ارکان ارتقای سلامت معنوی از جمله راهکارهای مطرح در این بسته سیاستی است.
گفتنی است در خلاصه سیاستی سلامت معنوی اسلامی، اجتناب از عوامل تهدیدکننده سلامت معنوی شده مورد تاکید است (همانطور که در دیگر ابعاد سلامت نیز ارتقاء و پیشگیری اولویت دارد) و راهکار اجتناب از این عوامل تهدیدکننده تقویت ایمان و تقوای الهی و فزونی اعمال صالح و تبعیت کامل از توصیهها و دستورالعملهای شرع مقدس و پرهیز از منهیات اسلام ذکر شده است.
علاقهمندان می توانند متن کامل خلاصه سیاستی«سلامت معنوی اسلامی و محیطها و مراکز بهداشتی و درمانی» را در ذیل متن مشاهده نمایند.