سر به زیر، دست به زیر! راز تهیه کباب دیگی با گوشت چرخ کرده در تابه • مجله سرگرمی زندگی
کباب تابه ای یکی از غذاهای بسیار خوشمزه و لذیذ است که اکثر افراد به آن علاقمند هستند. این کباب سریع و راحت را به روش های مختلفی می توان تهیه نمود، کباب انگشتی، کباب چوبی، کباب سکه ای و …
چه گوشتی برای تهیه کباب تابه ای مناسب تر است؟
کباب با گوشت گوساله تنها خشک می شود.
هر چقدر گوشت گوسفندی بیشتر باشد کباب خوشمزه تر و لطیف تری خواهید داشت، ولی چون چربی بیشتری دارد کباب جمع شده و کوچک می شود.
استفاده از ترکیب گوشت مغز ران گوساله و سردست گوسفندی باعث لذیذتر شدن کباب تایه ای می شود.
مواد لازم برای تهیه کباب تابه ای
گوشت چرخ کرده۵۰۰ گرم (۳۰۰ گرم گوشت گوساله و ۲۰۰ گرم گوسفندی )پیاز بزرگ۱ عددنمکبه میزان دلخواهادویه شامل ( فلفل سیاه، فلفل قرمز، سماق یا پودر لیمو عمانی)به میزان دلخواهگوجه فرنگی۶-۵ عددرب گوجه فرنگینصف قاشق غذاخوری (اگر رب خانگی باشد می توانید یک یا دو قاشق بریزید)فلفل قرمزبه میزان دلخواهآب لیموترش تازه (لیموی کوچک) یا آب نارنجیک عددترکیب آب و زعفران دم کردهدو سوم لیوانفلفل دلمه ای (در صورت تمایل)یک عددآماده سازی:۶۰ دقیقهزمان پخت:۴۵ دقیقهمجموع زمان پخت:۱۰۵ دقیقه
طرز تهیه کباب تابه ای ساده
پیاز را رنده ریز کرده و آب آن را بگیرید.
گوشت را دو بار چرخ کنید.
گوشت، پیاز، نمک و ادویه جات را باهم مخلوط کرده و حدود ۵ دقیقه خوب ورز دهید.
کف تابه را کمی چرب کرده و گوشت را در آن یک دست پهن کنید.
به مدت یک ساعت درون یخچال قرار دهید.
در این فاصله سس گوجه را آماده کنید.
گوجه ها را رنده کنید.
رب را با مقدار کمی روغن روی حرارت ملایم چند دقیقه تفت دهید تا رنگش عوض شود.
سپس گوجه های رنده شده، ادویه جات، آب و زعفران و آب لیمو ترش را اضافه کنید.
اجازه دهید تا به جوش بیفتد.
پس از ۳_۲ دقیقه جوش زدن شعله را خاموش کنید.
گوشت را از یخچال خارج کنید و به پهنای دلخواه برش بزنید.
روی شعله متوسط با در بسته ۵ تا ۱۰ دقیقه ای بپزید تا گوشت آب بیندازد و کمی پخته شود.
سپس مقداری کره یا روغن اضافه کرده و اجازه دهید تا گوشت برشته شود.
یک طرف که برشته شد، کباب ها را برگردانید تا طرف دیگر آنها هم برشته شود.
در صورت تمایل دو عدد گوجه را حلقه کرده و با برش های فلفل دلمه ای روی گوشت بچینید.
در این سبک از طرز تهیه کباب تابه ای ابتدا باید سس را اضافه کرده و با حرارت کم یک ساعت زمان دهید تا گوشت خوب پخته شود.
نکات درست کردن کباب ماهیتابه ای
می توانید کباب ماهیتابه ای را بدون سس گوجه تهیه کنید.
در صورت تمایل می توانید از ادویه هایی چون زردچوبه، گلپر، پودر سیر، پودر تخم گشنیز پودر زنجبیل، ریحان خشک شده، پودر پاپریکا و پیازچه خشک شده استفاده کنید.
کباب تابه ای را می توانید با دورچین هایی چون سبزی خوردن، سیب زمینی سرخ شده، کاهو و … سرو نمایید.
می توانید از گوشت به اندازه نارنگی بردارید و با دست فرم لوله ای داده، کمی فشار دهید و در تابه بچینید.
کباب تابه ای را می توان هم با نان و هم با برنج سرو کرد.
برای تهیه سس می توان ابتدا پیاز سرخ کرد، ادویه جات را تفت داد و سپس گوجه ها را اضافه کرد.
پیاز باید رنده ریز شده و گوشت حسابی ورز داده شود.
می توانید کباب ها را به جای سس، با سماق میل کنید.
کباب تابه ای سکه ای
می توانید کباب تابه ای را مانند پیتزا، مثلث شکل برش بزنید.
فیلم آموزش پخت این کباب
مواد لازم
گوشت چرخی: ۳۵۰ گرم(مخلوط گوشت گوساله و گوسفندی)
پیاز: ۲عدد (رنده میکنیم و آبشو میگیریم)
نمک: ۱ق.م
فلفل سیاه: ۱ق.چ
پولبیبر یا پرک فلفل قرمز: ۱/۲ ق.چ
پودرسیر: ۱/۲ق.چ
سماق: ۱ق.چ
زعفرون: به مقدار لازم
کره: ۱ق.غ
گوجه فرنگی: ۳ عدد
فلفل سبز شیرین: ۳عدد
رب گوجه فرنگی: ۱ق.م
آب لیموترش: ۱ق.غ
آب: ۱ استکان
نکته: بهتره که مایه کباب را یک ساعت در یخچال استراحت دهید
به کباب اصلا آب اضافه نکنید، روی حرارت کم خودش آب می اندازد.