هشدار: خالکوبی منجر به یک سرطان نادر میشود!
اکسپرس نوشت: مطالعهای که اخیراً توسط دانشگاه لوند در سوئد انجام شده، نشان داد که افرادی که خالکوبی میکنند در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به نوعی سرطان خون به نام لنفوم هستند.
مطالعهای که اخیراً توسط دانشگاه لوند در سوئد انجام شده، نشان داد که افرادی که خالکوبی میکنند در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به نوعی سرطان خون به نام لنفوم هستند.
اکسپرس، طبق نظرسنجی موسسه ایپسوس آمریکا جمعیت کسانی که روی بدنشان خالکوبی میکنند، از ۲۱ درصد در سال ۲۰۱۲ به ۳۰ درصد در سال ۲۰۱۹ افزایش یافته است. طبق گزارش مرکز تحقیقات پیو، تا سال ۲۰۲۳، این رقم به ۳۲ درصد رسیده است.
مطالعات کمی روی تاثیر خالکوبی درباره سلامتی صورت گرفته و به طور کلی محققین تا کنون درباره تاثیر خالکوبی درباره سلامتی بی توجه بودهاند.
مطالعهای که اخیراً توسط دانشگاه لوند در سوئد انجام شده، نشان داد که افرادی که خالکوبی میکنند در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به نوعی سرطان خون به نام لنفوم هستند.
محققان فرض میکنند که خالکوبی ممکن است باعث التهاب با درجه پایین شود که به طور بالقوه میتواند منجر به سرطان شود.
کریستل نیلسن، محقق ارشد این مطالعه، اظهار داشت: پس از در نظر گرفتن سایر عوامل مرتبط مانند سیگار کشیدن و سن، متوجه شدیم که خطر ابتلا به لنفوم در بین افرادی که خالکوبی شده بودند، ۲۱ درصد بیشتر بود.
وی افزود: یادآوری این نکته مهم است که لنفوم یک بیماری نادر است و نتایج ما در سطح گروه اعمال میشود. نتایج اکنون نیاز به تایید و بررسی بیشتر در سایر مطالعات دارد و چنین تحقیقاتی ادامه دارد.
این مطالعه جامع در مجموع ۱۱۹۰۵ فرد را مورد تجزیه و تحلیل قرار داد. از این میان، ۲۹۳۸ نفر مبتلا به لنفوم در سنین ۲۰ تا ۶۰ سال تشخیص داده شدند. از این تعداد، ۱۳۹۸ نفر به پرسشنامهای در مورد سبک زندگی خود پاسخ دادند.
گروه کنترل که این بیماری را نداشتند، ۴۱۹۳ نفر بودند. محققان دریافتند که ۲۱ درصد از گروه لنفوم خالکوبی داشتند، در حالی که در گروه کنترل تنها ۱۸ درصد بود.
در ابتدا، تیم فرضیهای را مطرح کرد که اندازه خالکوبی ممکن است بر احتمال ابتلا به لنفوم تاثیر بگذارد، اما هیچ مدرکی برای تایید پیدا نکردند. این سوال نیز که آیا سنی که یک فرد اولین خالکوبی خود را انجام میدهد یا خیر، بی پاسخ مانده است. این گروه تحقیقاتی دانشگاه سوئد گفتهاند زمان بیشتری را برای کشف اطلاعات بیشتر در مورد بیماریهای مرتبط با خالکوبی صرف خواهد کرد.
راضیه میرزاحیدری