راهکاری برای جلوگیری از دسترسی اپ‌ها به ابزار جاسوسی در ویندوز

ویندوز محبوب ترین سیستم عامل برای رایانه های شخصی و اداری است که در سراسر جهان استفاده می شود. ویژگی هایی مانند رابط گرافیکی کاربرپسند، پشتیبانی از اپلیکیشن های مختلف، قابلیت اتصال به اینترنت و شبکه های مختلف، سازگاری با سخت افزارهای مختلف و پشتیبانی از بازی های کامپیوتری باعث شده است که ویندوز به انتخاب اکثر کاربران برای سیستم عامل کامپیوتر شخصی تبدیل شود.

به گزارش سرگرمی روز، سیستم عامل ویندوز به عنوان قلب تپنده کامپیوتر عمل می کند و دارای کاربردهای مختلفی مانند کنترل و مدیریت سخت افزار کامپیوتر ویندوز، اجرای برنامه ها و نرم افزارها، اتصال به شبکه و اینترنت، رابط کاربری ویندوز و ذخیره اطلاعات است.

از سوی دیگر، با پیشرفت روزافزون فناوری و استفاده گسترده از اینترنت، کاربران با تعداد زیادی از تهدیدات امنیتی مواجه هستند که می تواند به طور مستقیم یا غیرمستقیم به داده ها، سخت افزار و امنیت سیستم عامل ویندوز آنها آسیب برساند.

در این راستا کارشناسان راهکارهای مختلفی را برای جلوگیری از دسترسی اپلیکیشن ها به ابزارهای جاسوسی و حفظ حریم خصوصی ویندوز پیشنهاد می کنند. برای این کار کاربران باید به قسمت Settings و سپس Privacy رفته و تنظیمات مربوط به دسترسی به میکروفون، دوربین، موقعیت مکانی و موارد دیگر را بررسی کنند و می توانید دسترسی اپلیکیشن ها را به این ابزارها محدود کنید.

در این بخش از تنظیمات ویندوز، می توانید دسترسی برنامه ها به موارد زیر را کنترل کنید. دوربین: می توانید تعیین کنید که کدام برنامه ها به دوربین دسترسی داشته باشند. میکروفون: می توانید تعیین کنید که کدام برنامه ها به میکروفون دسترسی داشته باشند. مکان: می توانید تعیین کنید که کدام برنامه ها به موقعیت مکانی شما دسترسی داشته باشند.

اعلان ها: می توانید مدیریت کنید که کدام برنامه ها مجاز به ارسال اعلان هستند. سایر: همچنین می توانید دسترسی به اطلاعات حساب، مخاطبین و تقویم خود را مدیریت کنید. تنظیمات هر برگه: هر یک از این برگه ها را باز کنید و گزینه های موجود را بررسی کنید. همچنین می‌توانید با استفاده از کلیدهای موجود، دسترسی به برنامه‌ها را فعال یا غیرفعال کنید.

در همین رابطه علی اصغر زارعی – مدرس دانشگاه و کارشناس ارشد مدیریت سیستم های اطلاعاتی – فناوری و مهندسی اطلاعات – به تشریح موارد زیر پرداخت: مدیریت مجوز ویندوز به شما این امکان را می دهد که کنترل دقیقی بر روی اطلاعاتی که اپلیکیشن ها می توانند به آنها دسترسی داشته باشند، داشته باشید. در هر برنامه به دنبال گزینه های مدیریت مجوز بگردید. به عنوان مثال، می توانید مجوزهای دسترسی برنامه هایی را که به اطلاعات محرمانه شما نیاز ندارند لغو کنید. پس از انتخاب مجوز، لیستی از برنامه هایی که به آن مجوز دسترسی دارند نمایش داده می شود.

وی افزود: برای هر اپلیکیشن می توانید با استفاده از ضامن های موجود، دسترسی آن اپلیکیشن به اطلاعات حساس را فعال یا غیرفعال کنید. اگر برنامه‌ای وجود دارد که فکر نمی‌کنید به اطلاعات خاصی دسترسی داشته باشد، می‌توانید آن کلید را خاموش کنید.

زارعی در ادامه سخنان خود گفت: علاوه بر این استفاده از نرم افزارهای امنیتی و آنتی ویروس به معنای نصب و استفاده از برنامه هایی است که برای محافظت از سیستم عامل و اطلاعات شخصی شما در برابر تهدیدات سایبری طراحی شده اند. این نرم افزار ممکن است دارای ویژگی های مختلفی باشد که به شناسایی، مسدود کردن و حذف بدافزارها (مانند ویروس ها، اسب های تروجان، جاسوس افزارها و سایر تهدیدها) کمک می کند.

به گفته این کارشناس حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، به روز رسانی سیستم عامل به معنای نصب آخرین نسخه ها و اصلاحات ارائه شده برای ویندوز و نرم افزارهای نصب شده است که معمولاً شامل اصلاحات امنیتی، بهبود عملکرد، ویژگی های جدید و سازگاری با سخت افزار و نرم افزار جدید است.

او توضیح داد: غیرفعال کردن ویژگی‌های غیرضروری مانند سرویس‌های مکان در ویندوز به معنای خاموش کردن تنظیمات خاصی است که می‌تواند به حریم خصوصی شما آسیب برساند یا منابع سیستم را مصرف کند.

علاوه بر موارد فوق، فایروال یک ابزار امنیتی است که به شما در کنترل ترافیک شبکه کمک می کند و از دسترسی غیرمجاز به سیستم یا شبکه شما جلوگیری می کند. این ابزار می تواند به عنوان نرم افزار (مانند فایروال ویندوز یا فایروال های شخص ثالث) یا سخت افزار (مانند روتر) کار کند.

از سوی دیگر، نظارت بر فعالیت ها می تواند در جلوگیری از دسترسی اپلیکیشن ها به ابزارهای جاسوسی و حفظ حریم خصوصی ویندوز موثر باشد. در واقع به کاربر کمک می کند تا فعالیت های مشکوک را شناسایی کند، عملکرد شبکه را بهبود بخشد و از امنیت دستگاه های خود محافظت کند. برای این منظور می توان از نرم افزارهای مانیتورینگ استفاده کرد. این نرم افزارها معمولاً به کاربر این امکان را می دهند که فعالیت های شبکه را زیر نظر داشته باشد و اطلاعات دقیقی در مورد برنامه ها و دستگاه هایی که به اینترنت متصل می شوند به دست آورد.

کارشناسان بر این باورند که شناسایی تهدیدات امنیتی، بهینه سازی عملکرد شبکه، مدیریت منابع و گزارش دهی از مهمترین مزایای نظارت بر فعالیت های شبکه است و با رعایت این نکات، کاربران می توانند امنیت و حریم خصوصی ویندوز خود را افزایش دهند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها