طرز تهیه حریره بادام با نشاسته ذرت و دستور درست کردن حریره بادام با نشاسته ذرت
طرز تهیه حریره بادام با نشاسته ذرت ؛ دستور درست کردن حریره بادام با نشاسته ذرت همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.
امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.
طرز تهیه حریره بادام با نشاسته ذرت
حریره بادام با نشاسته ذرت یک غذای مقوی و خوشمزه است که برای کودکان و بزرگسالان مناسب است. این غذا به دلیل داشتن بادام و نشاسته ذرت، سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی است و می تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند.
مواد لازم:
۱/۲ پیمانه بادام
۲ پیمانه شیر
۲ قاشق غذاخوری نشاسته ذرت
۱ قاشق غذاخوری عسل یا شکر (اختیاری)
۱/۴ قاشق چای خوری هل (اختیاری)
بادام ها را به مدت ۳۰ دقیقه در آب خیس کنید. سپس پوست بادام ها را جدا کنید و آنها را به صورت پودر درآورید.
نشاسته ذرت را در ۱/۴ پیمانه شیر سرد حل کنید تا گلوله نشود.
شیر باقی مانده را در قابلمه ای بریزید و روی حرارت متوسط گرم کنید.
مخلوط نشاسته ذرت و شیر را به شیر گرم اضافه کنید و به طور مداوم هم بزنید تا غلیظ شود.
پودر بادام، عسل یا شکر و هل را به حریره اضافه کنید و به هم بزنید تا مخلوط شوند.
حریره را به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه روی حرارت ملایم بپزید تا غلیظ تر شود.
حریره را از روی حرارت بردارید و بگذارید کمی خنک شود. سپس آن را در ظرف مورد نظر خود بریزید و سرو کنید.
می توانید از شیر بادام به جای شیر گاو استفاده کنید.
اگر حریره خیلی غلیظ شد، می توانید کمی شیر به آن اضافه کنید.
می توانید از میوه های خشک مانند کشمش یا خرما برای تزیین حریره استفاده کنید.
برای طعم بهتر می توانید از زعفران یا گلاب نیز استفاده کنید.
آشنایی با دیگر خواص حریره بادام
برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص حریره بادام آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.
آشنایی با حریره بادام
حریره بادام از جمله مواد غذایی مفید بعنوان غذای کمکی در نوزادان است . در این مقاله طرز تهیه حریره بادام و خواص آن را توضیح خواهیم داد.
بهتر است در دوران شش ماهگی که قصد دارید از غذاهای کمکی استفاده کنید. “حریره بادام” و شیر بادام تهیه کنید .
از این ماده غذایی بهره ببرید زیرا یه دلیل داشتن مواد مغذی به جلوگیری از نرمی استخوان ها و کلسیم سازی در این دوره بسیار کمک می کند.
بهتر است بادام را به دلیل سرشار بودن از مواد مغذی و فواید فراوان فقط به دوران نوزادی محدود نکنید.
و برای رشد بهتر کودکان ار آن در رژیم غذایی دوران کودکی فرزندانتان استفاده کنید.
خواص حریره بادام برای بزرگسالان
به گفته یک متخصص فیزیولوژی، شیره و حریره بادام به دلیل ارزش غذایی بالا به افزایش قدرت و قوت نیروی بدنی کمک کرده و برای رفع ناتوانی جنسی مفید است.
دکتر سید مهدی میرغضنفری گفت: مصرف بادام درختی برای افرادی که از نظر جنسی کمتوان شده اند بسیار مناسب است.
از آنجا که حریره و شیره بادام طبع رو به گرمی دارند، نه تنها سبب تقویت و افزایش انرژی و توان بدنی در کسانی میشود
که دچار ضعف قوای جنسی شده اند بلکه به تقویت حافظه نیز کمک شایانی می کند.
وی ادامه داد: مصرف شیره و حریره بادام به کودکان، افراد ضعیف و کم خون، کسانی که مزاج یا معده سرد دارند،
سالمندانی که جویدن و هضم معده برایشان مشکل است و زنانی که قصد حاملگی دارند یا باردارند نیز توصیه شده است.
خواص حریره بادام برای سرماخوردگی و سرفه
حریره بادام خلط آور است و خس خس سینه را خوب می کند.
خوردن حریره بادام برای درمان گلودرد و سرفه مفید است.
و از آنجایی که حریره بادام یک غذای آبدار است
خوردن آن در مواقع سرماخوردگی به شدت توصیه می شود.
مواد قلیایی به افزایش ایمنی بدن کمک میکند بادام نیز جزو همین مواد غلیایی است،
در نتیجه به افزایش سیستم ایمنی بدن کمک میکند. کودکان در دوره رشد و خردسالی دچار سرماخوردگیهای متعددی میشوند،
در نتیجه بهتر است در برنامه غذایی کودکان جای دهید.
طرز تهیه حریره بادام برای بزرگسالان
برای تهیه شیره بادام، تعدادی بادام را چند ساعت خیس کنید و برای هضم آسان تر، پوست نازک آن را جدا نموده، سپس در مخلوطکن خرد کنید.
کمی شکر یا پودر نبات یا عسل هم به آن بیفزایید. برای تهیه حریره بادام نیز مقداری پودر بادام
را به همراه کمی شکر و آب حرارت دهید تا مخلوط یکنواختی حاصل شود.
از این فراورده ها می توانید روزانه به میزان متعادلی استفاده کنید.
بادام درختی دو نوع تلخ و شیرین دارد گفت: بادام تلخ برای خوردن مناسب نیست زیرا سمومی دارد
که برای سلامت مضرند اما مصرف روغن آن به صورت موضعی فواید زیادی دارد.
از دیدگاه طب سنتی، طعمها دارای مزاج مشخصی هستند و طعم تلخ، مزاج گرم دارد و از این رو بادام تلخ مزاج گرم و خشک داشته و حرارت بالایی دارد.
بنابراین ماساژ عضلات و مفاصل مخصوصا در افراد سردمزاج که دچار اسپاسم
و درد عضلانی و یا تورم و درد مفصل بویژه هنگام صبح هستند بسیار توصیه شده است.
ماساژ این روغن روی شکم، برای تقویت معده و رودههای سرد و نفاخ یا یبوست ناشی از کم تحرکی رودهها بسیار مفید است.
موارد مصرف این بادام به دو صورت خوراکی و موضعی است و استفاده از آن برای اغلب افراد مفید است
زیرا حرارت زیادی ایجاد نمی کند و در مصارف موضعی با اغلب پوستها سازگار است.
طرز تهیه حریره بادام بدون شیر
مواد لازم برای یک نفر
آب ۱٫۵ لیوان
آرد برنج یک قاشق غذا خوری پر
بادام سابیده نصق قاشق غذا خوری
عسل، شکر، قند یا نبات بعنوان شیرین کننده
آرد برنج دارای نشاسته است و نشاسته برای اینکه گلوله گلوله نشود،
باید حتماً در آب سرد حل شود. بنابراین آرد برنج را با ۱٫۵ لیوان آب سرد یا ولرم حل کنید.
بادام و یک قاشق غذا خوری شکر (یا هر شیرین کننده دیگری که دوست دارید.) به آب اضافه کنید.
این مواد را روی شعله قرار دهید. حرارت شعله را زیاد کنید و تا به جوش آمدن آن مدام مواد حریره را با قاشق بهم بزنید تا ته نگیرد.
وقتی به جوش آمد؛ حرارت شعله را خیلی کم کنید و دیگر نیاز به هم زدن ندارد. اجازه دهید ۳ تا ۷ دقیقه بجوشد.
به همین راحتی حریره بادام و آرد برنج شما آمادست تا نوش جان کنید.
برای سرماخوردگی بهتر است میزان شیرینی حریره کم باشد و از عسل استفاده کنید.
و برای مادران شیرده و کودکان چون آرد برنج طبع سرد دارد، کمی نبات به حریره اضافه کنید.
ابتدا یک قاشق شکر به حریره اضافه کنید وقتی به جوش آمد آن را بچشید
و اگر دوست دارید مقدار شکر و … را بیشتر کنید تا شیرین تر شود.
می توانید به همراه بادام از دیگر مغز ها مانند پسته، گردو و … نیز به حریره بزنید.
طرز تهیه حریره بادام با نشاسته
مواد لازم برای تهیه حریره بادام برای نوزاد با نشاسته گندم
بادام ۷۰ گرم
نشاسته گندم ۱ قاشق سوپخوری
شکر ۱ قاشق مرباخوری
پوست بادامها را گرفته و چرخ کنید یا در مخلوط کن پودر کنید و سپس آن را در پارچه نازکی ریخته
، ۳ لیوان آب گرم روی آن بریزید و شیره بادام را کاملا بگیرید.
نشاسته گندم را در شیره بادام ریخته و با پشت قاشق کاملا نشاسته را در شیره بادام حل کنید.
شکر را اضافه کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید، مرتب به هم بزنید
تا قوام یابد و غلظتی مانند ماست پیدا کند، سپس از روی حرارت بردارید.
نوزاد شش ماهه، به تدریج میتواند غذای با قوام نیمه جامد مثل ماست را فرو دهد
و کم کم باید به او یاد داد تا در غذا خوردن شرکت نماید.
در این مطلب با طرز تهیه ۴ نوع حریره آشنا شدید که
میتواند برای کودک ۶ تا ۷ ماهه غذای کمکی مناسبی باشد.
حریره بادام با شیر خشک یا شیر مادر
مواد لازم برای تهیه حریره بادام
بادام: ۶ عدد
آرد برنج: ۱ قاشق غ خ
آب : نصف استکان برای بادام
شیر خشک یا شیرمادر ۱ پیمانه (حدود ۳۰ میلیلیتر)
آب سرد: ۱ استکان (حدود ۶۰ میلیلیتر) برای آردبرنج
مرحله اول
برای تهیه حریره بادام برای نوزاد ابتدا بادام ها را درون آب جوش برای مدت زمان ۳۰ ثانیه قرار دهید سپس آنها را آبکش کنید
و روی شان آب سرد بگیرید بعد از انجام این کار خیلی سریع و راحت پوست آنها را جدا کنید
حالا بادام ها را با نصف استکان آب درون مخلوط کن بریزید و با هم میکس کنید .
مرحله دوم
حالا مخلوط بدست آمده را از صافی رد کنید و برای مدت زمان ۱۰ دقیقه روی حرارت ملایم اجاق گاز قرار بدید
و مدام آن را هم بزنید تا ته نگیرد . حالا آرد برنج رو داخل آب سرد حل کنید
و به مخلوط روی اجاق گاز اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا غلیظ شود .
مرحله سوم
زمانی که پخته شد و آن را از روی اجاق گاز برداشتید ،یه پیمانه شیر خشک یا اینکه دو قاشق مربا خوری شیر مادر بهش اضافه کنید .
مقدار مصرفی غذای نوزاد را برداشته و الباقی آن را می توانید درون ظرف در دار برای دو روز در یخچال نگهداری کنید .
مرحله چهارم
اگه حریرهبادام زیاد درست کردی فقط به وعده غذایی نوزاد شیر اضافه کنید .
اگه کوچولوی شما به پروتئین گاوی حساسیت نداره می تونید آرد برنج رو به جای آب با شیر پاستوریزه مخلوط کنید .
حریره بادام برای نوزاد رفلاکسی
سعی کنید آرد برنجی را که برای تهیه فرنی نوزاد استفاده میکنید، خودتان تهیه کنید.
به این ترتیب احتمال بروز هر گونه واکنش آلرژیک را به حداقل و حتی صفر میرسانید.
تهیه یک آرد برنج خانگی کار سختی نیست؛
کمی برنج مرغوب را به مدت دو ساعت خیس کنید.
سپس آب آن را بگیرید و برنج خیس خورده را در پارچه ای کاملا پهن کنید
و در سایه بگذارید و اجازه دهید طی چند روز کاملا خشک شود.
سپس برنج خشک شده را با دستگاه کاملا آسیاب و پودر کنید.
از این آرد برای تهیه فرنی نوزاد خود استفاده کنید.
فرنی نوزاد را یا باید با آب جوشیده سرد شده و یا با شیر مادر تهیه کنید.
البته اگر این دو ماده در دسترس نبود، استفاده از شیر خشک نیز میتواند بلامانع باشد.
اما توجه کنید که از شیر گاو برای تهیه فرنی نوزاد استفاده نکنید.
ترکیبات فوق را مدتی روی حرارت بگذارید تا پخته و اندکی غلیظ شود.
فرنی نوزاد در روزهای اولیه باید بسیار رقیق باشد.
یعنی کمی غلیظتر از شیر مادر باشد، اما غلظت آن به اندازه ماست نباشد.
به مرور زمان که معده نوزاد با این غذا آشنایی پیدا کرد
و کودک واکنش آلرژیک نشان نداد، حجم و غلظت فرنی بیشتر میشود.
حریره بادام در داروخانه ها
سرلاک حریره بادام به همراه شیر به دلیل دارا بودن انواع ویتامینها، در طول رشد نوزاد میتواند به عنوان یک مکمل کمکی مغذی مصرف شود.
ممکن است کودک علائمی همچون گرسنه بودن پس از شیر خوردن، علاقه به خوردن غذا در بشقاب،
بازکردن دهان هنگام نزدیک شدن قاشق، بهتر کنترل کردن سر و گردن و … نشان دهد.
تمامی این رفتارها نشان از زمان شروع مصرف سرلاک میدهد.
از پایان ۶ ماهگی، کودک علاوه بر شیر مادر نیاز به دریافت ریزمغذیها و انرژی اضافی وجود دارد.
حریره بادام و حساسیت نوزاد
بعضی از این مواد حساسیت زا در کودکان، مغزها و مخصوصا گردو و بادام زمینی هستند
و بنابراین مادران باید بدانند که اگر کودکشان نسبت به هر کدام از این موادغذایی حساسیت دارند
نسبت به غذا یا هر فرآورده ای هم که با آنها تهیه می شود حساسیت خواهند داشت.
به عنوان نمونه اگر کودکی به بادام حساسیت دارد نمی تواند حریره بادام را که از بادام تهیه شده بخورد
و باید موادغذایی دیگری را به عنوان جایگزین درنظرگرفت.
البته اکثریت کودکان حساسیتی به بادام ندارند. زمانی که ما از حساسیت غذایی صحبت می کنیم
معمولا به گروه معدودی از مواد غذایی اشاره می کنیم که درصد کمی از کودکان نسبت به آنها حساسیت دارند.
البته علت ایجاد حساسیت، نوع پروتئینی است که در یک ماده وجود دارد. زمانی که این پروتئین حرارت می بیند،
ساختارش دچار تغییر می شود و ممکن است حساسیت زایی آن یا از بین برود یا خیلی کم شود.
به همین دلیل زمانی که غذاهای حساسیت زا پخته می شوند حساسیت کمتری در افراد ایجاد می کنند.
ضمن اینکه بادام با پخته شدن نه تنها خواص غذایی اش را از دست نمی دهد بلکه بهتر هم می شود.
نکته مهم این است که برای تهیه حریره بادام اجازه بدهید بادام با حرارت مناسب پخته شود و مرحله پخت بیش از حد طول نکشد.
تجربه ای هم که بسیاری از مادران به آن اشراف دارند این است که ممکن است بعضی از بادام ها تلخ باشند
بنابراین مادر باید مقدار کوچکی از هر بادام را امتحان و مزمزه کند تا اگر تلخ بود،
از آن استفاده نکند. تلخی بادام به دلیل وجود ماده ای به نام آمیگدالین
است که مضر نیست ولی اگر استفاده نشود، بهتر است.
حریره بادام و دل درد نوزاد
دل درد نوزاد دلایل متعددی می تواند داشته باشد و جایگزین کردن فرنی و حریره بادام با سرلاک، لزوما باعث جلوگیری از دل درد و نفخ نوزاد نخواهد شد.
همواره توصیه می شود شروع غذای کمکی با موادغذایی تازه و ساده باشد.
زیرا نمی خواهیم در ذائقه و عادات غذایی نوزاد تغییر چشمگیر ایجاد شود تاجاییکه نسبت به شیر مادر
و غذاهای بدون طعم (حریره، لعاب برنج، سوپ و…) بی اشتها شود.
در این مرحله غذای کمکی جنبه وزن گیری برای نوزاد ندارد و صرفا جهت آشنایی سیستم گوارش با مواد غذایی این عمل انجام می شود.
بنابراین می توانید حجم فرنی و حریره را به ۱/۴ قاشق غذاخوری بعد از شیردهی کاهش دهید.