کشورهایی که بیشترین مصرف سوخت های فسیلی را در سال 2023 داشتند + نمودار
مصرف سوختهای فسیلی در سال ۲۰۲۳ به رکوردهای جدیدی دست یافت. این افزایش، علیرغم رشد جهانی در بخش انرژیهای تجدیدپذیر، عمدتاً ناشی از افزایش مصرف زغال سنگ و نفت در چین بود. در مجموع، گاز، نفت و زغال سنگ ۸۱.۵% از ترکیب انرژی جهانی را در سال گذشته تشکیل دادند، که نسبت به ۸۲% در سال ۲۰۲۲ کاهش اندکی را نشان میدهد. نمودار زیر ۱۲ کشوری که در سال ۲۰۲۳، بیشترین مصرف سوخت های فسیلی را داشتند، نشان میدهد.
نیمی از مصرف جهانی سوخت های فسیلی متعلق به چین و ایالات متحده بود
چین و ایالات متحده مسئول تقریباً نیمی (۴۷%) از مصرف جهانی سوختهای فسیلی هستند.
در سال ۲۰۲۳، چین ۱۴۰ اگزاژول سوخت فسیلی مصرف کرد که معادل تقریباً ۵.۸ میلیارد تن زغال سنگ سخت است. ایالات متحده با ۷۶ اگزاژول در رتبه دوم قرار گرفت، در حالی که هند با ۳۵ اگزاژول در جایگاه سوم ایستاد.
اگزاژول (EJ) یک واحد اندازهگیری انرژی است که برابر با یک کوینتیلیون (۱۰^۱۸) ژول میباشد و برای اندازهگیری مقادیر بسیار بزرگ انرژی استفاده میشود.
در سال ۲۰۲۳، مصرف نفت خام برای اولین بار از ۱۰۰ میلیون بشکه در روز فراتر رفت و تقاضا برای زغال سنگ نیز از رکورد سال قبل پیشی گرفت.
چین همچنان بزرگترین مصرفکننده زغال سنگ است و ۵۶% از مصرف جهانی را به خود اختصاص میدهد که یک رکورد جدید برای این کشور محسوب میشود. علاوه بر این، در سال ۲۰۲۳، مصرف زغال سنگ هند برای اولین بار از مجموع مصرف اروپا و آمریکای شمالی پیشی گرفت.
این آمار نشان میدهد که علیرغم تلاشهای جهانی برای کاهش مصرف سوختهای فسیلی و افزایش استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر، همچنان سوختهای فسیلی نقش مهمی در تأمین انرژی جهان ایفا میکنند. این موضوع بر اهمیت چالشهای پیش روی جامعه جهانی در مسیر گذار به انرژیهای پاک را آشکار میکند.