فانی لند‌

تزیین برنج با زعفران و زرشک برای مهمانی های لاکچری و باکلاس

تزیین برنج با زعفران و زرشک برای مهمانی های لاکچری و باکلاس همگی در سایت فال و خواب.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

برای تهیه برنج زعفرانی به دو روش میتوانید اقدام کنید:اکثر خانم ها، برنج زعفرونی را برای تزئین بر روی برنج ساده استفاده می کنند و بیشتر مصرف آن در غذاهای خورشتی و زرشک پلو با مرغ میباشد.در بعضی از مناطق، گل برنج را زعفرانی می کنند که به آن برنج کامل زعفرانی می گویند.

زعفران را می توان در تهیه پلو ساده یا کته و تهیه برنج آبکشی استفاده کرد. روش اول، این است که شما بخواهید تا برنج زعفرونی کامل بپزید.ابتدا براساس تعداد چند پیمانه برنج را با آب ولرم شستشو بدهید و نمک زده و خوب به هم بزنید و اجازه بدهید که برنج به مدت ۲تا۳ ساعت در آب بماند.

سطح آب باید ۱تا ۲ بند انگشت از برنج بالاتر باشد به آن استراحت بدهید.درون یک قابلمه دیگر آب به مقدار دو سوم ریخته و برروی اجاق قرار می دهید تا جوش بیاید. بعد از اینکه جوش آمد، برنج خیس خورده را داخل آن می ریزید.

بعد از حدود ده دقیقه که برنج داخل آب خوب پخت و آب موجود در برنج تبخیر شده بود و برنج به مرحله دم کردن رسیده است ، آن را آبکش کنید. اینجا مقداری تفاوت در تهیه برنج زعفرانی پلویی و برنج آبکشی بوجود می آید که برای شما بیانن میکنیم تفاوت این دورا.

اگر قصد تهیه پلو کته دارید که دیگر نیازی به آبکشی نمیباشد. بعد از اینکه آب کامل تمام شد و قبل از استفاده از دم کنی، زعفران را دم کرده و برروی سطح برنج بریزید. روش دم کردن زعفران هم به این صورت که مقداری از آسیاب شده آن را داخل آبجوش ریخته و بعد یک نعلبکی برروی استکان قرار داده تا دم بکشد.

اگر قصد تهیه برنج آبکش داشته باشید، بعد از اینکه برنج خود را آبکش کردید، زعفران دم کرده را برروی برنج قرار بدهید. دقت کنید که زعفران حتما باید بعد از آبکشی اضافه شود؛ زیرا اگر در هنگام آبکشی اضافه کنید، تمام ماده زعفران همراه آب از بین خواهد رفت و خاصیتی نخواهد داشت.

بعد از اینکه برنج را آبکشی کردید و آن را داخل قابلمه برگردانید که البته بهتر است کف قابلمه را با روغن چرب کرده و از سیب زمینی و نان برای ته دیگ استفاده کنید، زعفران دم کرده را همراه با دیگر چاشنی ها به آن اضافه کنید و اجازه بدهید تا برنج کامل دم بکشد.

اگر هم قصد تهیه برنج زعفرونی کامل نداشته باشید و هدف شما تزئین سطح رویی آن است، زعفران را همراه آب جوش با روغن داغ می ریزیم و بعد از مدتی مقداری از برنج سفید را که قبلا آماده کرده بودید، به آن ها اضافه کنید و خوب بهم می زنید. سپس می توانید از این برنج برای تزئین سطح رویی استفاده کنید.

داشتن یک سفره با غذاهای خوش رنگ و خوشمزه می تواند میزان سلیقه کدبانوی منزل شما را به نمایش بگذارد، مخصوصا اینکه مهمانانی خاص داشته باشید. همه کدبانوها در چنین مواقعی تلاش می کنند تا با تزئین برنج علاوه براینکه شکل زیبا و خاصی به سفره خود بدهند، سلیقه خود را هم به مهمانان و دیگر اعضا نشان بدهند.

بعضی از کدبانوها برای تزئین برنج خود، از زعفران کمک میگیرند. برنج زعفرانی را بارها دیده اید ؛ برنج هایی روی غذاهای خورشتی مانند قیمه وقورمه یا زرشک پلو با مرغ قرار دارد. دستورالعمل تهیه برنج زعفرانی خیلی راحت میباشد و فقط تنها ماده اضافه ای که مورد نیاز است، زعفران است که آن در هنگام پخت به برنج اضافه می کنید.

زعفران گیاه پیازدار است که به عنوان چاشنی و رنگ دهنده غذا استفاده می شود. زعفران دارای ارزش غذایی بالایی است و ازاین رو خواص بالایی دارد. البته به این نکته دقت داشته باشید که رنگ دهنده های زعفرانی زیادی امروزه وارد بازارشده است که فقط تعدادی از آن ها دارای مجوز بهداشتی هستند و بهتراست که این نوع محصولات در مواقع محدود بودن دسترسی به زعفران، مورد استفاده قرار بگیرد.

در حالت کلی زعفران دارای خواص زیر است: – موجب کاهش کلسترول و چربی خون می شود. – آرام بخش – اشتها آور – تقویت کننده حافظه – پیشگیری بیماری های قلبی – درمان کننده بیماری های چشمی، پوستی، رفع نفخ، معده درد و کم خونی – کمک به هضم غذا – ضد افسردگی – جلوگیری از پیشرفت بیماری چشمی و مانع کم دیدی در بزرگسالان – ضد سرطان این ها فقط بخشی از خواص زعفران بودند که شما می توانید در تهیه برنج زعفرانی استفاده کنید.

درست کردن زعفران دم کرده نکات خاصی دارد که پیش از استفاده می‌بایست بدانید. درست است که تهیه آن اصلا کار سختی نیست، اما دانستنش باعث می‌شود زعفران بیشتر رنگ پس بدهد. زعفران در دسته گیاهان پیازدار قرار دارد. پیاز زعفران یک پوشال قهو‌ای رنگ دارد که از آن محفاظت می‌کند.

بعد از کاشته شدن پیاز، گیاه شروع به رشد کرده و در نهایت گل می‌دهد. گل زعفران به رنگ بنفش و دارای شش گلبرگ است که از سه کلاله قرمز رنگ محافظت می‌کند. این سه کلاله گران‌ترین ادویه در جهان، یعنی زعفران، را می‌سازد. این ماده خوش‌رنگ و عطر در آشپزی برای طعم و رنگ دادن به غذا در سراسر دنیا مورد استفاده قرار می‌گیرد.

زعفران خاصیت ضد افسردگی دارد و به بهبود سلامت تنفسی، سلامت قلب، پوست و سیستم گوارش کمک می‌کند و باعث افزایش هوش می‌شود. معمولا از این گیاه پرخاصیت و خوش‌طعم در آشپزی به صورت دم کرده استفاده می‌شود.

لازم نیست که زعفران را با قند و شکر آسیاب کنید، چون اگر این کار را انجام دهید، زمان دم کردن زعفران بیشتر می‌شود. برای رنگ‌دهی بیشتر می‌توانید زعفران ساییده شده را داخل یک استکان ریخته و یک تکه یخ روی آن قرار دهید. بعد از ذوب شدن یخ، مقداری آب جوش روی آن بریزید و مدتی صبر کنید تا زعفران دم بکشد. با این روش، زعفران بیشتر رنگ می‌دهد.

دقت کنید که این روش دماوری زعفران نسبت به روش‌های دیگر زمان بیشتری لازم دارد. به مقدار آبی که داخل زعفران می‌ریزید دقت کنید. میزان آبی که می‌ریزید نباید از زعفران بیشتر باشد؛ زیرا زعفران حالت آبکی پیدا می‌کند. سعی کنید به مقدار نیاز زعفران را آسیاب کنید و اگر بیش از حد مصرف زعفران آسیاب کردید، آن را درون ظرف دربسته نگهداری کنید تا عطرش را از دست ندهد.

اگر بیشتر از حد مورد مصرف‌تان زعفران دم کرده‌اید، می‌توانید آن را داخل فریزر نگهداری کنید و چند دقیقه قبل از مصرف آن را از فریزر بیرون بیاورید. همینطور می‌توانید آن را در ظرف شیشه‌ای دربسته‌ای در یخچال نگهداری کنید. بهتر است زمان نگهداری در یخچال بیشتر از دو هفته نباشد. بیشتر از این مدت زعفران دم کرده بو و مزه خود را از دست می‌دهد.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!