تاثیر غیرمنتظره ازدواج بر مردان و زنان
طبق یک پژوهش علمی، ازدواج باعث بدتر شدن خلق و خوی زوج ها میشود.
بر اساس این تحقیق، هم مردان و هم زنان پس از ازدواج دیدگاههای جنسیتزدهتری پیدا میکنند.
محققان معتقدند که مردان از ترس اینکه همسرشان آنها را بیش از حد محدود کند، تلخ مزاج می شوند.
از سوی دیگر، زنان نگران این هستند که زن دیگری بخواهد همسرشان را از آنها بدزدد، به همین دلیل نسبت به دیگر زنان حسادت کرده و آن ها را بیشتر قضاوت می کنند.
به گفته پروفسور نیکولا اوورال، سرپرست این پژوهش، این اثر معمولاً تا حدود پنج سال ادامه دارد و پس از آن کاهش مییابد.
او همچنین تصریح کرد که ازدواج ممکن است با افزایش وابستگی مردان به همسرانشان و افزایش قدرت زنان در رابطه، به تقویت دیدگاههای جنسیتزده منجر شود.
وابستگی بیشتر زنان به رابطه عاطفی نیز ممکن است باعث شود که آنها برای حفظ رابطه تلاش بیشتری کرده و نسبت به زنان دیگر احساس خصومت بیشتری داشته باشند.
این یافتهها حاصل مطالعهای است که با حضور ۱,۶۱۵ شرکتکننده توسط روانشناسان دانشگاه اسکس و دانشگاه اوکلند انجام شده است.
این پژوهشگران طی ۱۴ سال زوجها را تحت نظر قرار دادند و دریافتند که اگرچه نگرشهای جنسیتزده در طول رابطه کاهش مییابد، اما پس از ازدواج بهطور قابل ملاحظهای افزایش پیدا میکند.
پروفسور اوورال توضیح داد که جنسیتزدگی مردان شامل این باور میشود که زنان از رابطه جنسی برای کنترل آنها استفاده میکنند یا اینکه زنان در کار و تجارت به اندازه مردان توانایی ندارند.
در این تحقیق، نمره میانگین جنسیتزدگی مردان در مقیاس یک تا شش، از حدود نمره چهار به سه در شش سال پیش از ازدواج کاهش پیدا کرد، اما بعد از ازدواج به نزدیک چهار بازگشت.
در زنان نیز الگوی مشابهی دیده شد؛ نمره جنسیتزدگی آنها پیش از ازدواج از نمره سه به دو کاهش یافت، ولی بعد از ازدواج دوباره افزایش پیدا کرد.
پس از این افزایش اولیه، میزان جنسیتزدگی به تدریج کاهش یافت و زوجها به مرور به زندگی متاهلی عادت کردند.
جنسیتزدگی در سالهای قبل از ازدواج بهطور جزئی کاهش مییابد، اما بلافاصله پس از ازدواج بهطور قابل توجهی افزایش پیدا میکند و حدود پنج سال بعد از ازدواج به سطح قبلی بازمیگردد.
البته این اولین مطالعه در این زمینه است و نیاز به انجام تحقیقات بیشتری برای شفافسازی دلایل این موضوع وجود دارد.