چرا باید همیشه درایور کارت گرافیک خود را آپدیت کنیم؟
حتما تا به حال با آپدیت درایور کارت گرافیکها، مخصوصا کارت گرافیکهای مجزا رو به رو شدهاید. این آپدیتها اکثراً در زمان عرضه یک بازی جدید و یا به صورت دورهای برای شما در دسترس قرار میگیرند. این آپدیتها دلایل مشخصی دارند که نصب آنها در بعضی موارد ضروری است.
این درایورها توسط هر سه شرکت بزرگ سازنده گرافیک، انویدیا (Nvidia)، ایامدی (AMD) و اینتل (Intel) عرضه میشوند.
همان طور که در بالاتر نیز اشاره شده بود، عرضه بازی جدید یکی از دلایلی است که برای شما آپدیت درایور عرضه میشود. زمانی که بازی جدیدی از سمت سازندگان در عرضه عموم قرار میگیرد و این بازی از سمت شرکتها و استودیوهای بزرگ صنعت بازی سازی است، سازندگان کارت گرافیک طبق مدل گرافیکها برای آنها درایورعرضه میکنند.
این درایورها برای اجرای بهتر بازیها بر روی سیستم شما عرضه میشود و باعث میشود تجربه شما از آن بازی قابل قبولتر باشد. این آپدیتها باعث میشود که کارت گرافیک شما بتواند به بهینهترین شکل ممکن عمل کند و آن بازی را به بهترین شکل ممکن اجرا کند.
برطرف کردن مشکلات و ایجاد پایداری
اگر در بازی کردن به صورت مکرر دچار خروج ناگهانی از بازی، افت شدید فریم و همچنین تأخیر زیاد در نمایش میشوید، بهروز کردن درایور کارت گرافیک شما به احتمال خیلی زیاد این مشکلات را برای شما برطرف کند.
یکی از مهمترین کارهایی که درایورهای جدید کارت گرافیک برای شما انجام میدهند، برطرف کردن مشکلاتی مانند افت فریم ناگهانی و یا کرش (Crash) کردن بازی است. درایورهای باعث بهبود عملکرد کارت گرافیک و پایدار کردن آن میشوند تا به این صورت در استفاده از برنامهها و بازیهای مختلف، دچار کرش نشوید. این آپدیت همچنین برخی از باگها را نیز برطرف میکند.
بهبود عملکرد با آپدیت کردن درایور کارت گرافیک
یکی دیگر از کارهایی که آپدیت درایورهای بازی انجام میدهند، بهبود عملکرد کارت گرافیک با سیستم عاملها و آپدیتهای آنها است. ممکن است شما با بهروزرسانی ویندوز خود، دچار برخی مشکلات در اجرا برنامههای گرافیکی شده باشید. این مشکلات میتواند به دلیل اخلال در عملکرد آپدیت جدید ویندوز و درایور قدیمی شما باشد و با آپدیت کردن درایور این مشکل برطرف خواهد شد.
بهبود عملکرد و پشتیبانی از فناوریهای جدید
با آپدیت درایور خود، میتوانید از فناوریها و تکنولوژیهای جدیدی که برای آن مدل کارت گرافیک عرضه شده است استفاده کنید. همچنین اگر کارت گرافیک شما از قبل فناوری داشته است، آن را بهبود میدهد و باعث افزایش عملکرد آن میشود. برای مثال هر زمانی که نسخه جدیدی از دایرکت ایکس (DirectX) و یا اوپنجیال (OpenGL) عرضه شود، شما باید درایور کارت گرافیک خود را بهروزرسانی کنید تا بتوانید از آنها استفاده کنید.
یکی دیگر از مزیتهای این آپدیت، پشتیبانی از صحفه نمایشها و مانیتورهای جدید و فناوریهای آنها است. اگر اقدام به خرید یک صحفه نمایش جدید کنید و آن صحفه نمایش با تکنولوژی جدیدی عرضه شده باشد که تا قبل از آن وجود نداشت، با آپدیت کردن درایور کارت گرافیک خود میتوانید از آن فناوری با کارت گرافیک خود استفاده کنید. این فناوریها میتواند مربوط به رزولوشنهای جدید و یا فناوریهای دیگر مانند HDR باشد.
یکی دیگر از دلایل مهم آپدیت کردن درایور کارت گرافیک، استفاده از نسخه جدید نرمافزارها است. زمانی که نسخه جدیدی از نرمافزاری عرضه میشود، ویژگیها و قابلیتهای جدیدی نیز به آن اضافه شده است. این ویژگیها ممکن است از کارت گرافیک شما استفاده کنند. پس اگر شما از برنامههایی استفاده میکنید که بسیار به کارت گرافیک وابسته هستند بهتر است همیشه درایورهای خود را آپدیت کنید تا بتوانید از نسخههای جدید این نرمافزارها استفاده کنید.
بهینه کردن کارت گرافیک در استفادههای روزانه
بهروزرسانی درایورهای کارت گرافیک، بر روی عملکرد آنها در زمان استفادههای روزانه شما نیز تأثیر میگذارد. بهبود پخش محتوا از طریق صحفه نمایش یا بهینه کردن مصرف کارت گرافیک برای ذخیره بیشتر باتری در لپتاپها، از جمله این تأثیرات هستند.
ممکن است برخی از این درایورها، برای محافظت از شما و حفظ امنیت کامپیوتر شما باشد. بهتر است برای اینکه از چنین مشکلاتی در امان بمانید، همیشه درایور کارت گرافیک خود را به جدیدترین نسخه بهروزرسانی کنید. این آپدیتها باعث میشود در مسائلی که مربوط به کارت گرافیک است، امنیت شما حفظ شود.
تأثیر آپدیت کردن درایور کارت گرافیک
شما با آپدیت کردن درایور کارت گرافیک خود، میتوانید آن را برای بازیهای جدید و برنامهها بهینه کنید تا بتوانید از نهایت قدرت کارت گرافیک خود در آنها استفاده کنید. همچنین این آپدیتها میتواند باعث بهبود عملکرد کارت گرافیک شما در استفاده روزانه مانند پخش ویدئو شود. این کار برای پشتیبانی از فناوریهای جدید، صحفه نمایشها و همچنین برنامههای گرافیکی نیز بسیار حائز اهمیت است.