«در آغوش درخت» با اکثریت مطلق آرای اعضای هیات در رأی گیری نهایی انتخاب شد – اخبار سینمای ایران و جهان
سینماپرس: سخنگوی کمیته انتخاب فیلم برای معرفی به آکادمی اسکار، توضیحاتی را درباره بررسی فیلمها در این کمیته ارائه کرد.
به گزارش سینماپرس، عصر ۳۱ شهریورماه فیلم «در آغوش درخت» به کارگردانی بابک خواجهپاشا به عنوان نماینده سینمای ایران در آکادمی اسکار معرفی شد، آن هم در شرایطی که اخیرا فیلم «رکسانا» ساخته پرویز شهبازی که سال قبل در جشنواره فیلم توکیو برنده جایزه بهترین بازیگر شده بود، قرارداد اکرانش را در شورای صنفی نمایش ثبت کرد و پیشبینی میشد که این فیلم اصلیترین گزینه برای معرفی خواهد بود.
اما پس از اعلام نام نماینده سینمای ایران برای شرکت در آکادمی اسکار، این سوال مطرح بود که آیا فیلم شهبازی توسط اعضای کمیته دیده شده یا خیر، که نامه فریدون جیرانی این موضوع را تایید کرد.
فریدون جیرانی کارگردان سینما و یکی از اعضا کمیته انتخاب فیلم ایرانی به اسکار در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر اینکه فیلم «رکسانا» پرویز شهبازی در کمیته دیده شده است؟ یادداشت کوتاهی در اختیار این خبرگزاری گذاشت.
در این متن خطاب به کارگردان رکسانا آمده است؛ «آقای شهبازی!
«رکسانا» فیلم تلخ و تأثیرگذاری بود؛ یکی از بهترین فیلم های تو است.
فیلمی بود که میشد داخل آن جامعه امروز را دید؛ بحران های جامعه را دید و با آدم های هم دلی کرد که داخل این بحران ها گرفتار شدند.
خوشحالم که روشنفکری مثل تو به نسلی تعلق دارد که هنوز «گفتمان» دارد و حرف دارد برای گفتن و سینمایش «تشخص» دارد.
متاسفم… م.»
ایسنا این موضوع را از شبنم مقدمی -سخنگوی کمیته انتخاب- نیز پیگیر شد و او در پاسخ، متن زیر را در قالب گفتوگویی در اختیار ایسنا قرار داد.
وی در توضیحات خود به تماشای سه فیلم از جمله رکسانا اشاره کرده و گفته است: «هیأت انتخاب نماینده ایران در اسکار ۲۰۲۵ تمامی آثار حائز شرایط حضور در این رقابت را مورد بررسی قرار داد. تعدادی از آثار مطرح شده از جمله سه فیلم «رکسانا»، «صبحانه با زرافهها» و «تابستان همان سال» با توجه عدم اکران تجاری حداقلی در زمان اعلامی اسکار، به منظور حفظ حقوق فیلمسازان آنها و حفظ شانس بررسی درسال آینده، لحاظ نشدند.
شبنم مقدمی افزود: اعضای هیأت انتخاب در فضایی کاملا حرفهای، با رعایت کامل اصول اخلاق کاری و بدون تاثیر از شایعات مجازی و گمانه زنیهای رسانهای به بازبینی و ارزیابی فیلمهای حائز شرایط قانونی پرداختند و فیلم «در آغوش درخت» با اکثریت مطلق آرای اعضای هیات، در رأی گیری نهایی انتخاب شد.»