فانی لند‌

مشهورترین ناوهای هواپیمابر ایالات متحده

ماجرای نیروهای ایالات متحده با ناوهای هواپیمابر در سال ۱۹۲۰ آغاز شد و امروز با برخی از بزرگترین و قدرتمندترین کشتی ها در دریاها ادامه دارد. ناوهای هواپیمابر به عنوان پایگاه های نظامی متحرک و پلتفرم هایی برای به پرواز درآوردن هواپیماهای جنگنده عمل می کنند. این مقاله به بررسی برجسته ترین و مهم ترین ناوهای هواپیمابر در تاریخ ایالات متحده می پردازد.

۱- USS Langley (CV-1)

تعداد هواپیماهایی که حمل می کرد: ۳۶ فروند

کلاس و نوعناو هواپیمابر کلاس لنگلیقدرت جابجاییاستاندارد: ۱۲و۷۰۰ تن، بار کامل: ۱۴و۱۰۰ تنطول۱۶۵.۲ متردکل۱۹.۹ مترآبخور۷.۳ مترسیستم قدرت۳ دیگ بخار با قدرت ۷و۲۰۰ اسب بخارپیشرانه۲ شفت و سیستم انتقال توربو الکتریکسرعت۱۵.۵ گره دریایی (۲۸.۷ کیلومتر بر ساعت)برد۶,۵۰۰ کیلومتر با سرعت ۱۰ گره دریایی (۱۹ کیلومتر بر ساعت)تعداد خدمه۴۶۸ افسر و ملوان

USS Langley اولین ناو هواپیمابر مورد استفاده نیروی دریایی ایالات متحده است. در سال ۱۹۲۰، کشتی زغال سنگ بر یو اس اس ژوپیتر به یک ناو هواپیمابر تبدیل شد که دارای موتور توربو الکتریک بود.

اولین پرواز هواپیمای ناونشین در اکتبر ۱۹۲۲ صورت گرفت، زمانی که یک Vought VE-7 از روی ناو USS Langley به هوا پرتاب شد. چند روز بعد، اولین فرود روی ناو هواپیمابر با فرود هواپیمای Aeromarine 39B انجام شد. این ناو هواپیمابر دارای برد عملیاتی ۶,۵۰۰ کیلومتر و حداکثر سرعت ۱۵.۵ گره دریایی بود.

۲- USS Nimitz (CVN-68)

تعداد پرنده های نظامی که حمل می کند: ۹۰ فروند (هواپیماهای بال ثابت و هلیکوپتر)

کلاس و نوعناو هواپیمابر کلاس نیمیتزقدرت جابجایی۱۱۲ تنطول۳۳۲.۸ متر، خط آب (۳۱۷ متر)دکل۷۶.۸ متر در کل، خط آب ۴۰.۸ مترآبخورحداکثر ۱۱.۳ و حداقل ۱۲.۵ مترسیستم قدرت۳ دیگ بخار با قدرت ۷,۲۰۰ اسب بخارپیشرانهدو رآکتور هسته ای Westinghouse A4W (اورانیوم غنی شده ۹۳.۵ درصد)، ۴ توربین بخار و ۴ شفت با قدرت ۲۶۰,۰۰۰ اسب بخار (۱۹۴ مگاوات)سرعت۳۱.۵ گره دریایی (۵۸.۳ کیلومتر بر ساعت)بردمسافت نامحدود؛ ۲۰ تا ۲۵ سالتعداد خدمهخدمه کشتی: ۳,۵۳۲ نفر، بال هوایی: ۲,۴۸۰ نفر

ناو یو اس اس نیمیتز، ناو هواپیمابری از کلاس نیمیتز، اولین بار در سال ۱۹۷۵ به آب انداخته شد و تقریباً پنج دهه بعد همچنان در خدمت است. این قدیمی ترین ناو هواپیمابر ایالات متحده در حال خدمت و همچنین قدیمی ترین در جهان است.

این ناو هواپیمابر با طول بیش از ۳۳۲ متر در طول دوران خدمت خود در تعدادی از ماموریت های مهم حضور داشته است. برد عملیاتی آن نامحدود و حداکثر سرعت ۳۱.۵ گره دریایی دارد. نیروی دریایی ایالات متحده قصد دارند این کشتی را در پایان ۵۰ سال عمر سرویس خود بازنشسته کند.

۳- USS Lexington (CV-16)

تعداد هواپیماهایی که حمل می کند: ۹۰ فروند

کلاس و نوعناو هواپیمابر کلاس Essexقدرت جابجایی۲۷,۵۰۰ تن (استاندارد)؛ ۳۶,۹۶۰ تن (بار کامل)طول۲۴۹.۹ متردکل۲۸.۳ مترآبخور۱۰.۴۱ مترسیستم قدرت۸ دیگ بخار Babcock & Wilcox با قدرت ۱۵۰,۰۰۰ اسب بخارپیشرانه۴ توربین بخار و ۴ پروانه میخیسرعت۳۳ گره دریایی (۶۱ کیلومتر بر ساعت)برد۲۶,۱۰۰ کیلومتر با سرعت ۲۰ گره دریایی (۳۷ کیلومتر بر ساعت)تعداد خدمه۲,۶۰۰ افسر و ملوان

USS Lexinton ناو هواپیمابر کلاس اِسکس است که از زمان جنگ جهانی دوم در سرویس است. این ناو برای اولین بار در سال ۱۹۴۳ راه اندازی و در یکی از حیاتی ترین زمان های درگیری های دریایی جنگ جهانی دوم وارد خدمت شد. USS Lexington نقش مهمی در درگیری با امپراتوری ژاپن ایفا کرد.

این کشتی همچنین در حمله کواجالین، نبرد دریای فیلیپین و نبرد خلیج لیت شرکت کرد. ظرفیت، قدرت و برد این ناو، عملکرد برتر آن را در چندین نبرد دریایی امکان پذیر کرد. این کشتی با برد عملیاتی ۲۶,۱۰۰ کیلومتری می تواند به حداکثر سرعت ۳۳ گره دریایی دست یابد.

۴- USS Gerald R. Ford (CVN-78)

تعداد هواپیماهایی که حمل می کند: بیش از ۷۵ فروند

کلاس و نوعناو هواپیمابر کلاس جرالد آر فوردقدرت جابجاییحدود ۱۰۰,۰۰۰ تنطول۳۳۳ متر تا ۳۳۷ متردکل۴۱ متر (خط آبی) ۷۸ متر (عرشه پرواز)ارتفاع۷۶ مترعرشه ها۲۵سیستم قدرت۲ رآکتور هسته ای Bechtel A1B PWR با اورانیوم ۹۳.۵ درصدپیشرانهچهار شفتسرعتبیش از ۳۰ گره دریایی (۵۶ کیلومتر بر ساعت)بردتقریباً ۲۵ سال قبل از سوختگیری مجدد میانسالیتعداد خدمه۴,۵۳۹ نفر (از جمله بال هوایی)

ناو USS Gerald R. Ford (CVN 78) اولین و اصلی ترین ناو در کلاس فورد است. هنگامی که در سال ۲۰۱۷ به آب انداخته شد، فورد به پیشرفته ترین ناو هواپیمابر جهان تبدیل گردید. ساخت این ناو هواپیمابر ۱۸ میلیارد دلار هزینه داشته که شامل هزینه تحقیق و توسعه نیز می شود. ویژگی های تکنولوژیکی، از جمله سیستم منجنیق الکترومغناطیسی، فورد را در کلاس خود منحصر به فرد کرده است.

به ادعای نیروی دریایی آمریکا،

USS Gerald R. Ford (CVN 78) تواناترین، سازگارترین و مرگبارترین سکوی جنگی در جهان است که توانایی نیروی دریایی را برای نمایش قدرت در مقیاس جهانی از طریق عملیات پایدار در دریا حفظ می کند.

۵- USS Enterprise (CVN-65)

تعداد هواپیماهایی که حمل می کند: ۹۰ فروند

کلاس و نوعناو هواپیمابر کلاس انترپرایزقدرت جابجایی۹۵,۰۰۰ تنطول۳۴۲ متر بعد از بازسازی؛ در اصل ۳۳۲ متردکل۴۰.۵ متر خط آبی؛ ۷۸.۴ متر حداکثرآبخور۱۲ مترسیستم پیشرانه۸ رآکتور هسته ای، ۴ توربین بخار Westinghouse، ۴ شفت با قدرت ۲۸۰,۰۰۰ اسب بخارسرعت۳۳.۶ گره دریایی (۶۲.۲ کیلومتر بر ساعت)بردمسافت نامحدود؛ ۲۰ تا ۲۵ سالتعداد خدمه۵,۸۲۸ نفر (حداکثر) خدمه کشتی: ۳,۰۰۰ نفر (۲,۷۰۰ ملوان، ۱۵۰ نفر ارشد، ۱۵۰ افسر) بال هوایی: ۱,۸۰۰ نفر (۲۵۰ خلبان و ۱,۵۵۰ پرسنل پشتیبانی)

USS Enterprise اولین ناو هواپیمابر هسته ای جهان بود. این کشتی که در سال ۱۹۶۱ به آب انداخته شد، مجهز به هشت رآکتور هسته ای بود که این کشتی را قادر می ساخت تا به طور نامحدود یا تا پایان عمرش در دریا حضور داشته باشد.

طبق گزارش موزه نیروی دریایی ایالات متحده،

«در طول بحران موشکی کوبا در اکتبر آن سال، انترپرایز در عملیات محاصره کوبا شرکت کرد. این ناو به همراه USS Bainbridge (DLGN-25) و USS Long Beach (CGN-9)، بخشی از نیروی ضربت هسته ای، عملیات Sea Orbit، از ماه مه تا اکتبر ۱۹۶۴ بود که بدون سوختگیری کره زمین را دور زد».

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!