فانی لند‌

فال حافظ انگشتی ☀️ با معنی و صوت • مجله تصویر زندگی

برای گرفتن فال حافظ انگشتی ابتدا فاتحه ای نثار روح حضرت حافظ نموده و نیت کرده و روی دکمه زیر انگشت بزنید.

نیت کرده ، دکمه را بزنید.

برای گرفتن فال های بیشتر در مجله فانی لندبه بخش فال و طالع بینی مراجعه کنید.

از علایق مشترک تمام آدم‌ها در سراسر دنیا می‌توان به اشتیاق برای دانستن آینده اشاره کرد. همه دوست دارند بدانند عاقبت کاری که شروع می‌کنند، تصمیم تازه‌ای که گرفته‌اند، راه جدیدی که قدم در آن گذاشته‌اند و … چه خواهد بود و به کجا خواهند رسید. داشتن تصویری از آینده برای اغلب آدم‌ها خوشایند خواهد بود و باعث می‌شود تا با خیالی آسوده‌تر و نگرانی‌های کمتر به سوی فرداها حرکت کنند. آدم‌های هر جای دنیا، از قدیم تا امروز، روش‌ها و باورهای خاص خودشان را برای رازگشایی از فرداها و کشف آینده داشته و دارند. در هر ملیتی در اقصی نقاط جهان که جست و جو کنید، شیوه‌های پیشگویی از قدیم تا امروز وجود داشته و دارد؛ از رصد مه، خورشید و ماه یا گرفته تا نگاه کردن به رفتار حیوانات. یکی از تکنیک‌های کشف آینده فال است که انواع مختلفی دارد، مثل انواع فال روزانه، فال ابجد، فال قهوه و فال تاروت  که دیگر بخشی از فرهنگ ایرانی ماست.

فال حافظ اصل یا فال حافظ اصلی بیشتر از هر فال دیگری برای پیشگویی فردا به عنوان سنتی محبوب و دوست داشتنی در مراسم ملی و ایرانی ما جا افتاده است. فال حافظ واقعی چنان جایگاه عمیقی در فرهنگ ایرانی دارد که هم‌گام با پیشرفت تکنولوژی، فراتر از نسخه چاپی یعنی همان دیوان حافظ کلاسیک، نسخه‌های مختلف فال حافظ مثل فال حافظ آنلاین مثل همین سایت، فال حافظ صوتی و… در دسترس قرار گرفته است. یعنی اگر جایی در وسط خیابان هم هوس تفال به حافظ پیدا کردید، می‌توانید از فال حافظ روزانه آنلاین کمک بگیرید تا به راحتی و با زدن یک دکمه نتیجه فال برایتان به نمایش در بیاید.

تفال به حافظ از چه زمانی مرسوم شد؟

معروف‌ترین روایتی که در تاریخ ادبیات ایران درباره گرفتن فال حافظ از دیوان حافظ و زمان شکل گیری این سنت وجود دارد، به چند ساعت بعد از مرگ حافظ برمی‌گردد. بعد از مرگ حافظ، عده‌ای او را نامسلمان خواندند و سعی کردند مانع دفن او در قبرستان مسلمانان شوند. اختلاف نظر در این باره بالا می‌گیرد و تصمیم می‌گیرند از خود حافظ کمک بگیرند. دیوان حافظ را باز می‌کنند و چنین غزل وصف الحالی به میان می‌آید:

کنون که می‌دمد از بوستان نسیم بهشت
من و شراب فرح بخش و یار حورسرشت

گدا چرا نزند لاف سلطنت امروز
که خیمه سایه ابر است و بزمگه لب کشت

چمن حکایت اردیبهشت می‌گوید
نه عاقل است که نسیه خرید و نقد بهشت

به می عمارت دل کن که این جهان خراب
بر آن سر است که از خاک ما بسازد خشت

وفا مجوی ز دشمن که پرتوی ندهد
چو شمع صومعه افروزی از چراغ کنشت

مکن به نامه سیاهی ملامت من مست
که آگه است که تقدیر بر سرش چه نوشت

قدم دریغ مدار از جنازه حافظ
که گر چه غرق گناه است می‌رود به بهشت

گویا از این زمان، مردم تصمیم گرفتند که حالا که اشعار حافظ چنین وصف الحال و پاسخگوست، در تعیین سرنوشت و راه و چاه زندگی بیشتر از او کمک بگیرند. عده‌ای از کارشناسان تاریخ ادبیات ایران این روایت را رد می‌کنند و می‌گویند در زمان مرگ حافظ، اشعار او جمع و به شکل دیوان در نیامده بود که بتوان به آن تفال زد؛ اما به هر حال، جایی حاضر جوابی و وصف الحال بودن حافظ باعث شکل گرفتن این سنت شده است. اشعار هم به قدری نغز هستند که در تمام این قرن‌ها، نه تنها فال حافظ شیرازی حذف نشده، بلکه پررنگ ‌تر هم شده است. دیوان حافظ بیش از هر کتاب شعر دیگری با فرهنگ ایرانی و زندگی ایرانیان پیونده خورده و در هر خانه‌ بدون کتابی هم یک جلد دیوان حافظ پیدا می‌شود.

چرا فال حافظ این چنین محبوب است؟

در تاریخ پر افتخار ادبیات ایران، تعداد شاعرانی که شعرشان هم چنان مثال زدنی و ستودنی باشد، کم نیست؛ اما چرا در این میان فال حافظ پیشگویی را به خود اختصاص می‌دهد؟ او لقب لسان الغیب می‌گیرد؛ یعنی کسی که از دنیای غیب خبر دارد و آدم‌ها برای تصمیم‌های ریز و درشت و پیشگویی نتیجه اتفاقات سراغ حافظ می‌روند. دلیل چنین محبوبیت و همه پسندی را باید در اشعار خود حافظ و درواقع در دیوان حافظ پیدا کرد. صنعت ایهام که یکی از صنایع ادبی به شمار می‌آید، در غزل‌های حافظ به وفور استفاده می‌شود. حافظ در تمام اشعار نه فقط دو پهلو بلکه چند پهلو صحبت می‌کند و در نتیجه این امکان را به هر خواننده‌ای می‌دهد که برداشت خودش را داشته باشد. این ابهام و برداشت‌های مختلفی که می‌توان از هر بیت و غزل حافظ داشت، عامل اصلی محبوبیت اوست، چون نیت شما هر چه باشد از عشق و ازدواج تا کسب و کار تازه یا سال نو و روز نو، با باز کردن حافظ به تصویری خواهید رسید، از ابهامتان کم می‌شود و در نهایت جواب خودتان را از حافظ می‌گیرید. این روزها فال حافظ آنلاین با تعبیر و تفسیر از دیوان حافظ، فال حافظ امروز یا روزانه، فال ورقه‌ای حافظ با تفسیر کامل و… نیز بسیار تبلیغ می‌شود؛ اما واقعیت این است که برداشت از شعر حافظ و ارتباط با اشعار او، یک ارتباط دلی و شخصی است. بهترین تعبیر و تفسیر از اشعار حافظ همانی است که خود فرد و صاحب فال برداشت می‌کند.

نکته قابل توجه دیگر در اشعار حافظ ، سادگی در عین غنای ادبی است. برای خواندن و درک اشعار حافظ لازم نیست سواد ادبی بالا و تخصص داشته باشید و هر کسی می‌تواند با این اشعار ارتباط برقرار کند.

فال حافظ روزانه، فال حافظ شب یلدا یا فال حافظ نوروز؟

کی فال حافظ بگیریم؟ بهترین زمان برای گرفتن فال حافظ چه زمانی است؟ فال حافظ زمان و مکان ندارد. گرفتن فال حافظ در زمان‌های مشخصی مانند شب یلدا، نوروز و بعد از سال تحویل، بخشی از فرهنگ ایرانی ماست؛ اما نه زمان خاصی، نه مکان مشخصی و نه مقدار از پیش تعیین شده‌ای برای فال حافظ ثبت نشده است. هر چه قدر که به دلتان می‌نشیند، به شما آرامش می‌دهد، فال حافظ بگیرید؛ روزانه، هفتگی یا ماهانه. درباره برخی موارد مثل استخاره با قرآن ، به زمان‌های خاصی اشاره شده است، ولی در مورد فال حافظ چنین ادعایی صحت ندارد.

فال حافظ روزانه: بسیاری از اپلیکیشن‌ها برای هر روز به صورت تصادفی فالی را انتخاب کرده و به عنوان فال حافظ آن روز در اختیار شما می‌گذارند.
فال حافظ شب یلدا: رسم است که در این شب مسن‌ترین فرد جمع یا کسی که از ادبیات سر درمی‌آورد، فال حافظ را از طریق کتاب برای سایرین بگیرد.
فال حافظ نوروز: بعد از سال تحویل، بسیاری از خانواده‌ها دیوان حافظ را می‌گشایند تا درباره حالشان در سال جدید پرس‌و‌جو کنند.

نیت کردن و نحوه باز کردن کتاب

درباره اصول و شرایط گرفتن فال حافظ درست و حتی نحوه باز کردن دیوان حافظ، گفته‌های بسیاری وجود دارد؛ مثل این که بعد از گرفتن وضو و خواندن حمد و سوره برای شادی روان شاعر، فال بگیرید و دیوان را باز کنید. عده‌ای دیگر به نحوه گرفتن کتاب و باز کردن آن توجه خاصی دارند و می‌گویند دیوان را باید در حالی که در دست چپ نگه داشته‌اید، با دست راست باز کنید. در دست چپ قرار بگیرد تا به قلب نزدیک باشد و با دست دیگر باز شود، اما به مرور زمان با زیاد شدن فال‌های ورقه‌ای و حالا فال‌های آنلاین که روی گوشی‌های موبایل در قالب آپلیکیشن و در سایت‌ها قابل دسترسی هستند، دیگر شیوه در دست گرفتن و نحوه باز کردن دیوان حافظ اهمیت ندارد. کافی است در دل خودتان نیت کنید و دکمه را بزنید تا فال شما باز شود. قسم دادن حافظ به شاخه نبات که گفته می‌شود، معشوقه حافظ بوده ولی در بررسی‌های تاریخی ثابت نشده و وعده دادن به روشن کردن شمع بر سر مزار حافظ هم در زمان نیت کردن مرسوم بوده که بیش از هر چیز به اعتقادات هر فردی بستگی دارد. اگر اهل سفر به شیراز هستید و می‌توانید ادای دین کنید، روشن کردن شمع، ایده خوبی است.

با همه آنچه گفته شد، اگر به شیوه کلاسیک و با باز کردن دیوان حافظ فال می‌گیرید، اولین غزل سمت راست فال شماست. اگر از دیوانی استفاده می‌کنید که در هر صفحه یک غزل چاپ شده، غزل سمت راست فال اصلی شما و غزل سمت چپ، شاهد فال شما به حساب می‌آید. اگر از دیوانی استفاده می‌کنید که اشعار بدون فاصله و پشت سر هم ردیف شده‌اند، اگر صفحه باز شده در نیمه یک غزل قرار داشت، باید یک صفحه به عقب برگردید و از ابتدای اولین غزل شروع کنید. غزل بعدی هم شاهد فال شماست. شما می‌توانید از به اشعار حافظ برای باخبر شدن از احساس طرف مقابل خود ، پرس و جو درباره کار یا هر نیتی که دارید، تفال بزنید.

منظور از شاهد فال حافظ چیست؟

گاهی ممکن است غزلی که باز می‌شود و فالی که می‌آید با نیت شما هم خوانی نداشته باشد یا میان ابیات آن غزل نتوانید چیزی وصف الحال خود پیدا کنید. در چنین مواقعی باید شاهد فال یا همان غزل بعدی بروید و از میان ابیات آن نیت خودتان را بیابید. در یک روایت گفته می‌شود، دو بیت اول از غزل بعدی، شاهد فال شماست؛ اما روایت دیگری هم وجود دارد که می‌گوید ابیات یک، سه یا پنج نقش شاهد را ایفا می‌کنند و باید ببینید از میان این سه بیت کدام یک می‌تواند جوابگوی نیت شما باشد.

همچون تمام کارهای احساسی و اعتقادی دنیا، گرفتن فال حافظ و جواب گرفتن از آن به شخص شما و اعتقاداتتان بستگی دارد. اگر اعتقاد محکمی به این شاعر سرزمین خود دارید و به زبان شعری‌اش باور دارید، در لحظه‌های خاص و سرنوشت ساز زندگی با ابیاتی که درس زندگی می‌دهند، به کمک شما خواهد آمد و حداقل آرامش‌بخش روح و روان شما خواهد بود. شیوه گرفتن فال از کلاسیک و سنتی تا مدرن و امروزی با قسم و بی قسم به اعتقادات شخصی شما بستگی دارد و هیچ قانون مصوبی وجود ندارد که رعایت نکردن و نادیده گرفتن آن خدشه‌ای به فال شما و حال شما وارد کند.

برچسب ها

,

مطالب مشابه را ببینید!