فانی لند‌

سیر و عسل؛ راهکاری طبیعی برای سلامت

سیر و عسل دارای خواص سلامتی اثبات شده بسیاری هستند. چه به تنهایی و چه در ترکیب با هم، شما می‌توانید از خواص مفید این دو ماده غذایی بهره ببرید. سیر و عسل می‌توانند به عنوان مکمل‌های دارویی مصرف شوند یا به شکل طبیعی خود به روش تهیه خوراکی‌ها و نوشیدنی‌ها (رِسِپی ها) اضافه شوند.

به گزارش عصر ایران، برخی از انواع عسل و سیر ممکن است مفیدتر از بقیه باشند.

برای آشنایی با فواید سلامتی سیر و عسل، بهترین اشکال برای استفاده، رسپی‌ها برای هر دو و عوارض جانبی احتمالی، با ما در ادامه این مطلب همراه باشید.

خواص سیر و عسل 

سیر و عسل در طب سنتی در سراسر جهان استفاده شده اند. ماده موثر اصلی در سیر، آلیسین است. این ماده حاوی اکسیژن، گوگرد و دیگر مواد شیمیایی است که به سیر خواص ضد باکتری و مبارزه با بیماری می‌دهند.

یک بررسی پزشکی اشاره می‌کند که خرد کردن یا له کردن حبه‌های سیر تازه، آلیسین بیشتری نسبت به استفاده از حبه‌های کامل آزاد می‌کند. با این وجود، سیر خرد شده یا له شده می‌تواند به سرعت سطح آلیسین خود را از دست بدهد. برای حداکثر بهره، باید سیر تازه را تا حد ممکن زود استفاده کنید.

عسل به طور طبیعی غنی از آنتی اکسیدان‌هایی به نام فلاونوئید‌ها و پلی فنول‌ها است. این مواد شیمیایی به مبارزه با التهاب (قرمزی و تورم) در بدن کمک می‌کنند. این می‌تواند به تعادل سیستم ایمنی و جلوگیری از برخی بیماری‌ها کمک کند. عسل همچنین دارای خواص ضد باکتری، ضد ویروس و ضد قارچ است.

فواید سلامتی سیر و عسل 

پژوهش‌های پزشکی، فواید سلامتی سیر و عسل به تنهایی و در ترکیب با هم را بررسی کرده اند. برخی از پژوهش‌ها بر اساس ادعا‌های مطرح شده در درمان‌های خانگی که برای صد‌ها سال استفاده شده اند، صورت گرفته اند.

در طب سنتی اتیوپی، نوعی عسل محلی برای درمان مشکلات تنفسی، عفونت‌های پوستی و حتی اسهال استفاده می‌شود.

سیر به طور سنتی برای درمان سرماخوردگی و سرفه استفاده می‌شود. همچنین گزارش شده است که سیستم ایمنی را تقویت کرده و به کاهش علائم آسم کمک می‌کند.

طب سنتی عربی، سیر را برای درمان بیماری‌های قلبی، فشار خون بالا، آرتروز، دندان درد، یبوست و عفونت‌ها توصیه کرده است.

ضد باکتری 

مطالعه‌ای آزمایشگاهی نشان داد که سیر و نوعی عسل به نام تازما (Tazma) می‌توانند رشد برخی از انواع باکتری‌ها را متوقف کنند.

این مطالعه، هر ماده غذایی را به طور جداگانه و در ترکیب با هم آزمایش کرد. پژوهشگران دریافتند که سیر و عسل هر دو به تنهایی قادر به از بین بردن باکتری‌ها هستند. ترکیبی از سیر و عسل حتی عملکرد بهتری داشت.

ترکیب سیر و عسل، رشد باکتری‌هایی که موجب بیماری و عفونت‌هایی مانند ذات الریه و نوعی مسمومیت غذایی می‌شوند را کند یا متوقف کرد. اینها شامل استرپتوکوک پنومونی، استافیلوکوک اورئوس و سالمونلا بودند.

مطالعه آزمایشگاهی دیگری نشان داد که ترکیبی از آب سیر و عسل حتی قادر به توقف انواع عفونت‌های باکتریایی است که با دارو‌های آنتی بیوتیک قابل درمان نیستند.

پژوهش‌های بیشتری برای کشف اینکه آیا عسل و سیر تاثیر یکسانی علیه عفونت‌های باکتریایی در بدن انسان دارند یا خیر، نیاز است.

ضد ویروس 

برخی از انواع عسل دارای خواص ضد ویروس قوی هستند. این ممکن است به درمان یا جلوگیری از سرماخوردگی، آنفلوانزا و سایر بیماری‌های ناشی از ویروس‌ها کمک کند.

مطالعه‌ای آزمایشگاهی نشان داد که عسل مانوکا قادر به توقف رشد ویروس آنفلوانزا است. پژوهشگران نتیجه گرفتند که عسل، به ویژه عسل مانوکا، تقریباً به اندازه دارو‌های ضد ویروس علیه این ویروس موثر عمل می‌کند.

سلامتی قلب 

چندین مطالعه بالینی و آزمایشگاهی به بررسی فواید سیر برای سلامت قلب پرداخته اند. کلینیک مایو خاطرنشان می‌کند که آنتی اکسیدان‌های موجود در عسل نیز می‌توانند از شما در برابر بیماری‌های قلبی محافظت کنند.

بنابر یک بررسی پزشکی، سیر به روش‌های زیر به کاهش خطر بیماری‌های قلبی و سکته مغزی کمک می‌کند:

کاهش فشار خون بالا 

کاهش کلسترول بالا 

جلوگیری از لخته شدن بیش از حد (رقیق شدن خون)

جلوگیری از سفت یا سخت شدن رگ‌های خونی 

بررسی دیگری نشان داد که مولکول‌های گوگرد موجود در سیر همچنین می‌توانند به محافظت از ماهیچه‌های قلب در برابر آسیب و انعطاف پذیرتر شدن رگ‌های خونی کمک کنند. این به جلوگیری از بیماری‌های قلبی، لخته شدن خون و سکته مغزی کمک می‌کند.

نوعی کلسترول به نام ال دی ال یا کلسترول بد دلیل اصلی سخت شدن رگ‌های خونی است. این می‌تواند به بیماری‌های قلبی و سکته مغزی منجر شود.

پژوهشی روی موش‌ها نشان داد که سیر به کاهش سطح کلسترول مضر ال دی ال کمک می‌کند. موش‌ها با پودر سیر یا عصاره سیر خام تغذیه شدند. پژوهش‌های بیشتری برای تعیین اینکه آیا انسان‌ها از همین فواید کاهش کلسترول برخوردار خواهند شد، نیاز است.

سلامت حافظه و مغز 

هم سیر و هم عسل، غنی از ترکیبات آنتی اکسیدانی هستند. این مواد شیمیایی سالم به تعادل سیستم ایمنی شما و جلوگیری از بیماری کمک می‌کنند. آنها همچنین ممکن است از مغز شما در برابر بیماری‌های شایع مانند زوال عقل و آلزایمر محافظت کنند.

پژوهش‌های بیشتری در مورد چگونگی جلوگیری یا کند کردن روند این بیماری‌های مرتبط با افزایش سن توسط سیر، نیاز است.

مطالعات نشان می‌دهند که عصاره‌های سیر کهنه حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان به نام اسید کیولیک (Kyolic acid) هستند. این آنتی اکسیدان قدرتمند ممکن است به محافظت از مغز در برابر آسیب ناشی از پیری و بیماری کمک کند. این ممکن است به بهبود حافظه، تمرکز و توجه در برخی افراد کمک کند.

نحوه استفاده از سیر و عسل 

شما می‌توانید از فواید سلامتی فراوان سیر و عسل با پختن یا مصرف آن‌ها به عنوان مکمل‌های تغذیه‌ای بهره‌مند شوید.

سیر تازه خرد شده یا له شده دارای بیشترین خواص سلامتی است. پودر سیر و عصاره سیر کهنه نیز سرشار از ترکیبات سالم هستند. روغن سیر خواص سلامتی کمتری دارد، اما همچنان می‌توان از آن برای طعم دادن به پخت و پز استفاده کرد.

مکمل‌های سیر به طور معمول حاوی پودر سیر هستند. هیچ دوز توصیه شده‌ای برای سیر تازه یا مکمل‌های سیر وجود ندارد. برخی مطالعات بالینی نشان می‌دهند که شما می‌توانید برای بهره مندی از فواید سلامتی از دوز روزانه ۱۵۰ تا ۲۴۰۰ میلی گرم پودر سیر استفاده کنید.

عسل خام و خالص می‌تواند به عنوان یک درمان طبیعی برای سرفه، سرماخوردگی و گلودرد استفاده شود. کلینیک مایو توصیه می‌کند از عسل مرکبات، عسل اکالیپتوس و عسل لابیاتا برای سرفه استفاده کنید. برای تسکین علائم سرماخوردگی و آنفلوانزا، یک قاشق عسل مصرف کنید یا عسل را به چای‌های گیاهی اضافه کنید.

عسل می‌تواند برای تسکین بثورات آلرژیک، شعله ور شدن آکنه و دیگر تحریکات پوستی روی پوست استفاده شود. همچنین، می‌توان از آن برای کمک به بهبود زخم‌های پوستی، سوختگی‌ها و خراش‌ها استفاده کرد. پوست را تمیز کنید و مقدار کمی عسل درجه پزشکی را به طور مستقیم روی ناحیه مورد نظر بمالید.

رسپی‌ها با استفاده از سیر و عسل 

ترکیبی از عسل و سیر می‌تواند طعم و فواید سلامتی بسیاری از رسپی‌های روزانه را تقویت کند.

چاشنی سالاد 

شما می‌توانید با مخلوط کردن روغن زیتون، سرکه بالزامیک و گیاهان خشک، چاشنی سالاد خود را درست کنید. برای کمک به تعادل ترشی و افزودن مواد مغذی بیشتر از ترکیب سیر تازه خرد شده و عسل خالص استفاده کنید.

تمام مواد را در یک شیشه تمیز مخلوط کرده و خوب تکان دهید.

سیر تخمیر شده با عسل 

سیر تخمیر شده با عسل، نوعی سیر ترشی است.

حبه‌های کامل سیر پوست کنده را در یک شیشه تمیز و استریل بریزید. شما می‌توانید ظرف شیشه‌ای و درب آن را با جوشاندن در آب استریل کنید. عسل را روی سیر بریزید و هم بزنید تا ترکیب شوند. مطمئن شوید سیر به طور کامل با عسل پوشیده شده است. شیشه را مهر و موم کنید و بگذارید سه روز روی پیشخوان باقی بماند.

شیشه را باز کنید تا گاز‌ها خارج شوند و سیر و عسل را هم بزنید. اگر حباب‌های کوچکی در عسل دیدید، به این معنی است که سیر شروع به تخمیر کرده است. پیش از استفاده، دوباره درب ظرف را مهر و موم کنید و بگذارید چند هفته تا یک ماه باقی بماند.

ماریناد (چاشنی) سیر و عسل 

ماریناد سیر و عسل می‌تواند برای طعم دار کردن مرغ، ماهی و سبزیجات استفاده شود. سیر تازه خرد شده (یا پودر سیر)، عسل، سس سویای کم سدیم و روغن زیتون را ترکیب کنید. در صورت تمایل می‌توانید گیاهان تازه یا خشک دیگری نیز اضافه کنید.

مرغ یا ماهی را در ماریناد سیر و عسل قرار دهید و بگذارید حداقل یک ساعت در یخچال بماند. همچنین، می‌توانید مرغ و ماهی را طعم دار و منجمد کرده و زمانی که خیلی مشغول هستید از آن برای یک وعده غذایی خانگی سریع استفاده کنید.

عوارض جانبی احتمالی سیر و عسل 

مواد مغذی و سالم موجود در سیر و عسل ممکن است در برخی افراد باعث عوارض جانبی یا واکنش شوند. پیش از مصرف مکمل‌های سیر یا عسل با پزشک خود مشورت کنید.

تداخلات سیر 

سیر می‌تواند در برخی افراد باعث واکنش‌های آلرژیک شود. مصرف مکمل‌های سیر یا خوردن سیر به مقدار زیاد می‌تواند خون شما را رقیق کرده و خطر خونریزی را افزایش دهد. به همین دلیل، سیر می‌تواند موجب تداخل منفی با دارو‌های رقیق کننده خون شود. این موارد عبارتند از:

سالیسیلات (آسپرین) 

وارفارین (کومادین)

کلوپیدوگرل (پلاویکس)

سیر همچنین ممکن است با داروی ضد ویروسی به نام ساکویناویر که برای درمان اچ آی وی استفاده می‌شود، تداخل ایجاد کند.

تداخلات عسل 

مصرف عسل ممکن است سطح قند خون را در افراد مبتلا به دیابت افزایش دهد. پیش از اضافه کردن عسل به رژیم غذایی خود با یک پزشک یا متخصص تغذیه صحبت کنید.

عسل به طور معمول با دارو‌های دیگر تداخل ندارد، اما می‌تواند در برخی افراد موجب واکنش‌های آلرژیک شود. اگر به گرده زنبور عسل حساسیت دارید، از پزشک خود بپرسید که آیا خوردن عسل برای شما بی خطر است یا خیر. عسل همچنین ممکن است حاوی انواع دیگری از گرده باشد که می‌تواند باعث واکنش‌های زیر شود:

سرفه 

ورم صورت یا گلو 

سرگیجه 

تهوع 

استفراغ 

ضعف 

غش کردن 

عرق کردن 

واکنش‌های پوستی 

ریتم‌های نامنظم قلب 

هشدار 

به نوزادان زیر یک سال حتی به میزان بسیار کم نباید عسل داده شود. عسل می‌تواند موجب یک بیماری نادر، اما جدی معده به نام بوتولیسم نوزاد شود. این ناشی از اسپور‌های باکتریایی است که امکان دارد در عسل وجود داشته باشند.

از داروساز خود عسل درجه پزشکی بخواهید. این نوع عسل استریل شده است و برای استفاده روی پوست یا به عنوان مکمل غذایی برای بزرگسالان بی خطر است.

سخن پایانی 

سیر و عسل به دلیل فواید سلامتی بسیاری که دارند از دیرباز در طب سنتی استفاده شده اند. پژوهش‌های پزشکی اخیر برخی از فواید سلامتی این مواد غذایی را ثابت کرده است.

پژوهش‌های بیشتری برای یافتن دوز‌های دقیق و فواید سیر و عسل نیاز است. با این وجود، شما می‌توانید با استفاده از سیر و عسل در آشپزی روزانه خود، از خواص تغذیه‌ای و دارویی آنها بهره‌مند شوید.

در مورد مصرف مکمل‌های سیر یا عسل، ابتدا با پزشک یا متخصص تغذیه خود مشورت کنید.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!