آیا ایران می‌تواند از کارت گروه‌های مقاومت برای مذاکرات استفاده کند؟

آیا ایران می‌تواند از کارت گروه‌های مقاومت برای مذاکرات استفاده کند؟

محمدعلی سبحانی، مدیرکل اسبق خاورمیانه وزارت خارجه، در گفت‌وگوی ویدئویی با «تجارت‌نیوز» پاسخ داد:

لینک کوتاه کپی شد

مدیرکل اسبق خاورمیانه وزارت خارجه معتقد است: ما نمی‌توانیم از جایی به عنوان ابزار استفاده کنیم. سیاست‌هایمان بر اساس منافع ملی خودمان و بر اساس توانایی‌هایمان است؛ چه توانایی‌های ذاتی و چه توانایی‌های اکتسابی و چه دوستانی که در دنیا داریم و در هر جا می‌توانیم [از آنها] استفاده کنیم. این حق مشروعی است که تمام کشورها دارند.

به گزارش تجارت نیوز،

محمدعلی سبحانی، مدیرکل اسبق خاورمیانه وزارت خارجه، در گفت‌وگو با برنامه صدای دیپلمات در پاسخ به این سوال که آیا ایران می‌تواند از کارت گروه‌های مقاومت برای مذاکرات استفاده کند، گفت:


عنوانی در سیاست خارجی و دیپلماسی هست به نام دوستان یا جریان‌هایی که با شما هماهنگ هستند و می‌توانند همراهی‌تان کنند. حتی در آمریکا آدم‌ها و عناصری دارید که می‌توانند در سیاست خارجی به شما کمک کنند. در لبنان افرادی دارید و در یمن همین‌طور.
ما از حقوق حوثی‌ها برای به دست آوردن حق حاکمیتی‌شان یا هر چیزی که حق‌شان است، از حقوق مقاومت در مقابل اشغال حمایت می‌کنیم. از لبنانی‌ها برای به دست آوردن سرزمین‌شان حمایت کردیم و کما‌کان در جهت وحدت‌شان و برای جلوگیری از جنایت‌هایی که اسرائیلی‌ها می‌کنند احیاناً از آنها استفاده و حمایت می‌کنیم. اما مفهوم این چیست؟ مفهومش این است که ما اینها را به عنوان یک ابزار استفاده می‌کنیم؟
ما نمی‌توانیم از جایی به عنوان ابزار استفاده کنیم. سیاست‌هایمان بر اساس منافع ملی خودمان و بر اساس توانایی‌هایمان است؛ چه توانایی‌های ذاتی و چه توانایی‌های اکتسابی و چه دوستانی که در دنیا داریم و در هر جا می‌توانیم [از آنها] استفاده کنیم. این حق مشروعی است که تمام کشورها دارند. مثلاً آمریکایی‌ها روابط‌شان با اروپایی‌ها خوب است. همیشه از ظرفیت اروپا در جهت پیشبرد اهداف بین‌المللی‌شان استفاده می‌کنند.
امتیاز دوطرفه است. طبیعتاً وقتی اتفاق مثبتی برای ما رخ دهد این اتفاق مثبت برای دوستان ما هم رخ می‌دهد.
[ما باید] نقش مثبت ایفا کنیم برای تامین امنیت منطقه و امنیت جهانی. ما دوستانی داریم که حرف ما را بهتر می‌فهمند و می‌توانیم با آنها صحبت کنیم و بین آنها و کسانی که با این افراد مشکل دارند ایجاد مصالحه کنیم.
یک امنیت دسته‌جمعی در منطقه ایجاد کنیم و به این مساله کمک کنیم و این خواست را به طور کامل اجرا کنیم. این خواست وقتی عملی شود به طور طبیعی برای ما امتیازات زیادی خواهد آورد، زیرا دیگرانی که ما را تحریم کرده‌اند وقتی به دلیل تحریم‌شان توجه کنید می‌بینید‌ این ادعا را مطرح می‌کنند و این اتهام را به ما می‌زنند که ایران نقش منفی در امنیت خلیج‌فارس یا منطقه دارد.
اگر بتوانیم به آنها حالی کنیم که ما می‌خواهیم نقش مثبت در امنیت کل منطقه داشته باشیم هم از طریق خودمان و هم از طریق سیاست‌مان؛ که همان‌طور که اعلام کردیم سیاستی دفاعی است و طبیعتاً می‌خواهیم دوستان‌مان هم با حفظ و پرداخته شدن به حقوق‌شان بتوانند این نقش مثبت را ایفا کنند.
الان ما با توجه اتفاقاتی که در فلسطین و غزه افتاده خیلی از این مساله فاصله گرفته‌ایم و درگیری‌هایی هست که مشخص نیست ما را به ناکجاآباد می‌برد. بنابراین به نظرم می‌آید یک مقدار در تعریف مسائل سیاست خارجی باید بیشتر در کشور کار کنیم.
الان صحبت از منافع ملی که می‌شود ما پنج نفری که در این اتاق نشسته‌ایم هر کدام‌مان ممکن است یک‌ نوع برداشت داشته باشیم و ما باید این برداشت‌ها را به هم نزدیک کنیم.
وقتی شما می‌گویید ما از اینها (عملکرد گروه‌های مقاومت) در مذاکره استفاده کنیم، این [موضوع باید] کاملاً مفهوم بشود که منظور ما این است که نقش مثبتی در امنیت منطقه‌ای ایفا کنیم. نقش مثبت در امنیت جهانی ایفا کنیم، آن‌وقت به طور طبیعی موانعی که جلوی ما هست کنار می‌رود و کشور از تحریم خلاص می‌شود؛ کشور که از تحریم خلاص شود، وضع اقتصادی بهتر می‌شود، ناترازی‌ها کاهش پیدا می‌کند.

متن و ویدئو کامل مصاحبه محمدعلی سبحانی با برنامه صدای دیپلمات را اینجا بخوانید و ببینید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها