فانی لند‌

آیا شعارهای ترامپ در مورد تغییر رویه در مواجهه با ایران باورپذیر است؟

علی جنتی، سفیر اسبق ایران در کویت، در گفت‌وگوی ویدئویی با «تجارت‌نیوز» پاسخ داد:

لینک کوتاه کپی شد

سفیر اسبق ایران در کویت معتقد است: اگر ترامپ سر کار بیاید در مورد مسائل منطقه خاورمیانه و بحث اسرائیل حمایت بیشتری از نتانیاهو خواهد کرد و طبیعتاً نتانیاهو هم به این خاطر منتظر انتخابات آمریکاست.

به گزارش تجارت نیوز،

علی جنتی، سفیر اسبق ایران در کویت در گفت‌وگو با برنامه صدای دیپلمات در پاسخ به این سوال که آیا شعارهای ترامپ در مورد تغییر رویه در مواجهه با ایران باورپذیر است، گفت:


در  نظرسنجی‌های این انتخابات  دو کاندیدای اصلی دموکرات و جمهوری‌خواه به لحاظ تعداد آرا خیلی به هم نزدیک‌ هستند و نمی‌شود پیش‌بینی کرد کدام یک برنده انتخابات آینده آمریکا خواهد بود. حتی یک مناظره ممکن است وضعیت را کاملاً به نفع یکی از طرفین تغییر بدهد. قطعاً اگر ترامپ سر کار بیاید در مورد مسائل منطقه خاورمیانه و بحث اسرائیل حمایت بیشتری از نتانیاهو خواهد کرد و طبیعتاً نتانیاهو هم به این خاطر منتظر انتخابات آمریکاست. او (نتانیاهو) قبل از این بحث‌ها اصولاً به یک بن‌بست در غزه رسیده است. اوضاع هم راکد شده و نتوانسته‌اند حماس را به طور کامل از بین ببرند. حماس هنوز حضور دارد و حملات خود را ادامه می‌دهد، نیروهای مقاومت حملات خودشان را ادامه می‌دهند و در داخل فشار فوق‌العاده‌ای هست؛ تظاهرات 100 و 200 هزار نفری را می‌گویم که این روزها در تل‌آویو و شهرهای دیگر برگزار می‌شود.
اصولاً اگر نتانیاهو آتش‌بس را بپذیرد باید بلافاصله برود و چه‌بسا به عنوان یک جنایتکار جنگی حتی در خود اسرائیل هم محاکمه شود. بنابراین اصولاً سعی می‌کند تا جای ممکن این جنگ را ادامه بدهد تا جایی که به اهدافی که فکر می‌کند می‌تواند تحقق ببخشد، دست پیدا کند.
موضع کامالا هریس متفاوت با ترامپ است.او معاونت آقای بایدن را بر عهده داشته و همان تفکر را دنبال می‌کند. نوع نگاه آنها به مساله خاورمیانه با ترامپ متفاوت است، خانم هریس قبلاً هم اعلام کرده که راه‌حل مشکل منطقه تشکیل دو دولت است، یعنی یک دولت فلسطینی و یک دولت اسرائیلی و در بعضی موارد هم حملات اسرائیل و نسل‌کشی‌ای را که الان صورت می‌گیرد محکوم کرده است. حتی وقتی نتانیاهو رفت و خواست در کنگره آمریکا سخنرانی کند و بسیاری از جمهوری‌خواهان حضور داشتند، خیلی از دموکرات‌ها حضور در جلسه را تحریم کردند و نرفتند. خانم هریس با اینکه طبق قانون در آن زمان رئیس سنا محسوب می‌شود در این جلسه شرکت نکرد و واکنش خیلی منفی نشان داد. بنابراین در مورد مسائل خاورمیانه تفاوت بسیاری بین این دو فرد وجود دارد.
در مورد ایران هم اگر ترامپ بیاید همان فشارهای حداکثری که در گذشته داشت را ادامه خواهد داد و دنبال این است که تحریم‌ها را بیشتر تشدید کند، چنان‌که بارها این نکته را گفته است. ولی امید این است که اگر خانم هریس بیاید مذاکرات مجدداً شروع شده و نهایتاً به رفع تحریم‌ها بینجامد.

متن و ویدئو کامل مصاحبه علی جنتی با برنامه صدای دیپلمات را اینجا بخوانید و ببینید.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!