آینده از آن «زنان» است/ میخواهیم امور اجرایی و «برگزاری جشنوارهها» را به «صنوف هنری» بسپاریم! – اخبار سینمای ایران و جهان
سینماپرس: معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دیدار با مدیران انجمنهای هنری خانه هنرمندان ایران با تکرار و منطقی جلوه دادن سیاست اشتباه جدید این معاونت مدعی شد: میخواهیم امور اجرایی و برگزاری جشنوارهها را به صنوف هنری بسپاریم و فراغتی داشته باشیم تا به حمایتهای لازم از هنرمندان و جریانهای هنری و فکرهای نو بپردازیم.
به گزارش سینماپرس، نادره رضایی معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دیدار با مدیران انجمنهای شورای عالی خانه هنرمندان ایران با اشاره به اهمیت گفتوگو با نهادهای مدنی گفت: یکی از برنامههای پیش روی معاونت هنری و وزارتخانه این است که وضعیت صنفیشدن انجمنهای هنری را پیگیری کنیم. مهم این است که در این زمینه بسترهای حقوقی و فرهنگی آماده شده باشد. به هر حال نقطهای که در آن ایستادهایم خوشایند نیست. صنف برای وزارت فرهنگ و ارشاد مهم است. به همین دلیل است که میخواهیم امور اجرایی و برگزاری جشنوارهها را به صنوف هنری بسپاریم و فراغتی داشته باشیم تا به حمایتهای لازم از هنرمندان و جریانهای هنری و فکرهای نو بپردازیم.
معاون امور هنری افزود: برگزاری دوسالانهها با بودجه مشخص در انجمنها و کوتاه کردن فرایندهای اداری، شفافیت در هزینهکردها و صدور مجوزها به انجمنها مسئله بسیار مهمی است که در این دوره به آن اهتمام خواهیم داشت و در این عرصه انجمنها باید کمک کننده باشند.
رضایی با توجه به حضور حداکثری زنان در هنرهای تجسمی گفت: آینده از آن زنان است و این مسئله در ایران بسیار پررنگ است. زنان در هنر مزیت دارند و به همین دلیل مدیریت زنان در هنر نیز یک مزیت افزوده است و با توجه به اینکه ٧٠ درصد هنرمندان عرصه تجسمی زنان هستند حضور آنان در شورای سیاستگذاری و داورری مزیت فوقالعادهای برای هنر خواهد داشت.
وی ادامه داد: مسائل در عرصه هنرهای تجسمی چندگانه است و برای پیگیری آن تلاش میکنیم. باید در حوزه بینالمللی فعالیت کنیم و انجمنها با ارائه طرحها و برنامهها میتوانند جریانهای هنری، جشنوارهها و دوسالانهها را در دست بگیرند. در حال حاضر مسئله فرهنگ و هنر برای دولت مهم است. در نظرسنجیهای اخیر دادههای حیرتانگیزی مطرح شده که علیرغم دغدغههای اقتصادی که در جامعه وجود دارد، مردم امید به بهبود اوضاع اجتماعی دارند و طبیعتا حوزه اجتماعی با فرهنگ و هنر بهبود مییابد و این مسئولیت انجمنها و صنوف را بیشتر میکند.
بهرام کلهرنیا رئیس شورای خانه هنرمندان و رئیس انجمن طراحان گرافیک نیز با اشاره به مسائل متعدد صنوف گفت:انجمنها ساختار متفاوتی دارند اما مشترکات بسیاری نیز دارند در گذشته ممکن است که انجمنها چندان در تعامل با دولت نبوده باشند. مهمترین مسئله در انجمنها گفتوگوی اجتماعی است. وقتی انجمنها دچار وضعیت نابسامانی باشند این گفتوگو دچار خدشه میشود اما انجمنها در شرایط مطلوب میتوانند با روشهای مختلف با نهادهای دولتی و معاونت هنری گفتوگو کنند و چشم انداز اجتماعی را رونق بخشند.
در این نشست کیانوش غریبپور نماینده انجمن تصویرگران، کوروش گلناری رئیس انجمن هنرمندان مجسمهساز، فرزاد هاشمی رئیس انجمن عکاسان، سعید باباوند عضو انجمن گرافیک، مجتبی قربانی رئیس انجمن هنرمندان سفالگر و سرامیک و امیر راد رئیس انجمن نقاشان حضور داشتند و به مسائل انجمنها از جمله بودجه، همکاری با معاونت هنری در برگزاری رویدادها بویژه دوسالانههای هنری، توسعه فعالیت انجمنهای صنفی برای ماندگاری هنر و شورای تجسمی اشاره کردند.