ابتلای ۲۲۱ نفر به تب دنگی؛ چند نفر سابقه سفر به امارات داشتند؟

ابتلای ۲۲۱ نفر به تب دنگی؛ چند نفر سابقه سفر به امارات داشتند؟

 قباد مرادی سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت درباره وضعیت شیوع بیماری تب دنگی در کشور اظهار داشت: بر اساس گزارشات نظام مراقبت سندرمیک جاری در کشور از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا تاریخ ۱۶ مهر ماه بالغ بر ۲۲۱ مورد مثبت تب دنگی تشخیص داده شده است.

به گزارش برنا،وی ادامه داد: اکثریت موارد تشخیص داده شده سابقه سفر به خارج از کشور داشته اند. ۱۳۱ مورد سابقه سفر به کشور امارات، ۱۷ مورد سابقه سفر به پاکستان، یک مورد سابقه سفر به عمان و یک مورد سابقه سفر به کشور بنین (غرب افریقا) داشته اند.

وی افزود: همچنین ۷۱ بیمار بدون سابقه سفر به خارج از کشور هستند که ۱۱ مورد در شهرستان بندرلنگه استان هرمزگان و ۶۰ مورد در شهرستان چابهار و استان سیستان و بلوچستان تشخیص داده شده اند و انتقال محلی محسوب می‌شوند.

سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت بیان کرد: در حال حاضر پشه آئدس اجیپتی در استان‌های هرمزگان، سیستان و بلوچستان، بوشهر و پشه آئدس آلبوپیکتوس در استان‌های گیلان، مازندران، اردبیل و آذربایجان شرقی صید شده است. 
مرادی درباره تأثیر آغاز سال تحصیلی در روند شیوع بیماری تب دنگی عنوان کرد: اصولاً افزایش و کاهش بیماری تب دنگی بستگی به وفور پشه آئدس مهاجم آلوده به ویروس دارد که آن هم مرتبط با آب و هوا و بارندگی است.

وی گفت: با توجه به خنک شدن هوا و شروع فصل بارندگی انتظار می‌رود در استان‌هایی که پشه مستقر شده افزایش موارد داشته باشیم. به نظر نمی‌رسد که شروع فصل مدارس تاثیر مستقیمی در روند ابتلا داشته باشد.

وی درباره اقدامات وزارت بهداشت برای اطلاع بیشتر مردم از این بیماری گفت: آموزش در شهر‌هایی که پشه آئدس وجود دارد انجام می‌شود، همچنین بر حسب سطح خطر در استان‌های مشکل دار از طریق شبکه‌های استانی اطلاع رسانی می‌شود. در استان‌هایی که هنوز مشکل پشه آئدس ندارند با توجه به اولویت بهسازی محیط، آموزش بهسازی محیط داده می‌شود. 

سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: ابتلا به بیماری تب دنگی می‌تواند برای گروه‌های نوزادان و سالمندان، افراد چاق، زنان باردار، افراد مبتلا به زخم معده، زنان در دوران قاعدگی و دارای زمینه خونریزی‌های غیر طبیعی واژن، بیماری‌های خونی مثل تالاسمی و …، بیماری‌های مادر زادی قلب، بیماری‌های مزمن نظیر دیابت، فشارخون بالا، آسم، نارسایی مزمن کلیه، سیروز، بیماران تحت درمان با استروئید‌ها یا دارو‌های ضدالتهاب غیراستروئیدی، سابقه ابتلای قبلی به تب دنگی خطرناک باشد.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها