ارز ترجیحی حذف نشده، سر جای خودش است!
نائیب رئیس کمیسیون کشاورزی گفت: در اینکه بعضی از برنجهایی که در خارج از کشور تولید شدهاند ممکن است آلودگی داشته باشد شکی نیست، اما نمیتوان به طور قطعی نظر داد که آیا این برنجها وارد کشور شده یا توزیع شدهاند؛ چراکه نهادهای نظارتی مانند سازمان غذا و دارو و وزارت جهاد کشاورزی این موارد را بررسی میکنند و اگر کوچکترین آلودگی وجود داشته باشد در بدو ورود و مبادی ورودی تشخیص داده شده و اجازه ورود به کشور داده نمیشود. بنابراین بعید میدانم برنج آلودهای در کشور توزیع شده باشد.
به گزارش ایلنا، پیمان فلسفی، درباره حذف ارز ترجیحی گفت: ارز ترجیحی هنوز حذف نشده است. در بودجه سال ۱۴۰۴، حدود ۱۱.۵ میلیارد دلار تقریبا برای واردات کالاهای اساسی نظیر دارو، غذا و نهادههای دامی با نرخ ارز ترجیحی در نظر گرفته شده است. بنابراین، نرخ ارز ترجیحی حذف نشده، اما ممکن است نسبت به سال گذشته تغییر کند و این را هم دولت سعی کرده بر اساس شیب قیمتها و شرایط پیشبینی کند، اما ارز ترجیحی فعلا حذف نشده و سر جای خودش است.
این عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی درخصوص نظارت بر واردات و ذخیره نهادهای دامی که هرساله در فصولی از سال مطرح میشود کشور با کمبود مواجه است و همین امر منجر به بالا رفتن قیمت برخی از اقلام کشاورزی میشود، عنوان کرد: محصولات کشاورزی میزان نیازش مشخص است؛ هم میزان سبزیجات و صیفیجات و محصولات باغی مشخص است، هم محصولات دامی و پروتئینی مانند گوشت سفید و قرمز مشخص است و هم میزان مصرف برنج، دانههای روغنی و روغن مشخص است؛ بنابراین تمامی این برآوردها میتواند از قبل صورت گیرد.
وی خاطرنشان کرد: ثبت سفارش باید در زمان مناسب صورت گیرد، ولی چون قیمت ارز در کشور ما نوسان دارد و روز به روز افزایش پیدا میکند یا نمیشود پیشبینی کرد واردکنندگان هم نمیتوانند برنامهریزی دقیقی داشته باشند و محاسباتشان به هم میریزد بنابراین لازم است که ما هم بر اساس قیمت مصوبی که دولت اعلام میکند، واردات را انجام دهیم.
نماینده تهران در مجلس یادآور شد: قیمتهای جهانی هم معمولاً در طول یکسال نوسان بالایی ندارد تنها مشکلی که با آن مواجه هستیم، نرخ ارز است که روی این موضوع اثر میگذارد و واردکنندگان ما دچار نوعی بیبرنامگی و یا روزمرگی میشوند. بعضی از واردکنندگان میروند خرید میکنند میخواهند وارد کشور کنند و یکدفعه نرخ ارز تغییر میکند و چون اینها در زمانی که به گمرکات میرسند باید محصولشان را عرضه کنند و ارزشان را دریافت کنند، این تفاوت قیمت ارز باعث میشود نوسانات قیمتی ایجاد شود.
وی تأکید کرد: برای جلوگیری از نوسانات قیمتی، باید راهی پیدا کنیم که نرخ ارز ثابت بماند، حتی اگر شده تکنرخی باشد، این افزایش نرخ ارز باید متوقف شود.
این عضو کمیسیون کشاورزی درباره موضوع برنجهای آلوده به آرسنیک گفت: این موضوع طی سالهای گذشته هم مطرح بوده است در اینکه بعضی از برنجهایی که در خارج از کشور تولید شدهاند ممکن است آلودگی داشته باشد شکی نیست، اما نمیتوان به طور قطعی نظر داد که آیا این برنجها وارد کشور شده یا توزیع شدهاند؛ چراکه نهادهای نظارتی مانند سازمان غذا و دارو و وزارت جهاد کشاورزی این موارد را بررسی میکنند و اگر کوچکترین آلودگی وجود داشته باشد در بدو ورود و مبادی ورودی تشخیص داده شده و اجازه ورود به کشور داده نمیشود.
فلسفی تصریح کرد: ما مواردی داشتهایم که برخی محصولات تا لب مرز آمده است، گمرک بررسی کرده و در صورت وجود آلودگی، برگشت داده شدهاند. بنابراین بعید میدانم برنج آلودهای در کشور توزیع شده باشد.