از دارک آکادمیا تا آرت دکو؛ جنجالیترین دکوراسیونها که مودتان را عوض میکنند
راهنماتو- از خانههای تاریک خوشتان میآید؟ خانههایی که انگار به شدت دنج و بیرغیب هستند و حس و حالی خاص به شما میدهند؟ مثل ساختمانهای گوتیک در فرانسه!
به گزارش راهنماتو، برخی از سبکها در دنیای مدرن و دکوراسیون داخلی مطمئناً همینطور هستند. تا حدی به لطف اینترنت، گرایشهای عجیبی را در دکوراسیون داخلی میبینیم که با به کار بردن رنگهای تند خلق و خوی شما را عوض میکنند.
همه چیز از دارک آکادمیا شروع میشود، یک سبک فانتزی با زیباییشناسی خاص که کتابهای قدیمی و دیوارهای تیرهرنگ رمانتیک را به ذهن میرساند. این گرایش را بیشتر در فضای مجازی مثل تیک تاک و پینترست دیدهایم و حالا نه تنها چشممان به آن عادت کرده بلکه ته دلمان دوست داریم که چنین استایلی داشته باشیم؛ چه در پوشش و چه در طراحی داخلی خانهمان. در این میان طرحهای دیگر هم جاودانه هستند، اما در حال تجدید حیاتاند- یعنی سبک گوتیک و نسخههای گرمتر آرت دکو.
صرف نظر از این، یک چیز واضح است: انگار روی تمام اشیا داخل خانه سایه افتاده است. بیشتر شبیه غروب خورشید و نمایاندن یک آسمان پر ستاره شب است. اگر بخواهیم بگوییم که این سبکها دقیقا چه هستند و چگونه میتوانیم از آنها برای خانهمان بهره ببریم نیاز به راهنما داریم تا هر یک از این سبکها را شناخته و بتوانیم آنها را از یکدیگر متمایز کنیم. در این مطلب از راهنماتو، این راهنما در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
سبک دکوراسیون دارک آکادمیا
دارک آکادمیا که به عنوان یک خرده فرهنگ در اینترنت شروع شد، به سرعت TikTok را تحت تأثیر قرار داد. این زیباییشناسی از معماری گوتیک، کتابخانهها، لباسهای تویید و نوستالژیهای دلپذیر الهام گرفته شده است. فکر کنید: نسخه ای رمانتیک از مدارس شبانه روزی – مانند ملاقات هاگوارتز با دانشگاه آکسفورد.
در حال حاضر گرایشها و سبکهای عجیب زیادی در دنیای طراحی وجود دارد، اما دارک آکادمیا چیز دیگری است. این سبک دکوراسیون ما را به یاد بسیاری از خانههای تاریخی میاندازد که اکثرشان را در دوره بیزانس و در اروپا دیدیم.
اما کلید رسیدن به طراحی دارک اکادمیا چیست؟ رفتن به سوی دکوریهای عتیقه و لهجههای ادبی.
«اگر می خواهید، احساس قدم زدن در کتابخانه یک عمارت قدیمی گوتیک را داشته باشید که بسیار گرم و جذاب است – مکانی که در هر زمانی از روز احساس دنج بودن را به شما القا میکند و با یک پالت رنگی تیره، پارچههای غنی و اکسسوریهای جذاب و قدیمی طراحی شده است باید به دارک آکادمیا فکر کنید. بنابراین چرم فرسوده، جزئیات پیچیده و کتابهای قدیمی و لوازم جانبی این چنینی مناسب شما هستند.
محیط، نور گرم و قفسه کتاب با رنگهای گرمی که انگار غبار گرفته نیز میتواند به ایجاد محیط دارک آکادمیا کمک کند. نتیجه باید تا حدودی مرموز و در عین حال راحت باشد.
سبک دکوراسیون دارک آمریکانا
سبک دارک آمریکانا اخیراً و بیشتر در سالی که در آن قرار گرفتهایم در دکوراسیون داخلی محبوبیت پیدا کرده است، اگرچه برای سالها یک زیرژانر محبوب در مد با الهام از دهه فشن 1950 بوده است. این سبک شبیه به تقریبا شبیه به دارک آکادمیا است اما کمی تفاوت دارد. درواقع دارک آمریکانا بر یک طرح رنگی خشن و قطعات قدیمی تأکید دارد. با این حال، دارک آمریکانا بر نقشها و طرحهای روستایی در آمریکا تاکید بیشتری میکند، به همین خاطر نامش را دارک آمریکانا گذاشتهاند.
الگوهای کلاسیک مانند چهارخانه، راه راه، و جینگام در این سبک روی دیوارها، مبلها و پرده قرار میگیرد. آثار هنری موروثی، چاپهای گرافیکی و تابلوهای نوستالژیک نیز از اکسسوریهایی هستند که در سبک دارک آمریکانا از آنها استقبال میشود.
در حالی که اتاقهای سبک دارک آکادمیا مملو از کتابها و مبلمان دنج و طرحهای خاص برای مبلمان است، دارک آمریکانا مبلمانی سنتیتر و سادهتری دارد – فکر کنید: شیکر (صندلیهای سبک) با چوبهایی که رنگ گرم دارند. ضمنا در سبک دارک آمریکانا کمتر به جزئیات توجه میشود.
با این حال، در سبک دارک آمریکانا باید به سراغ سبک صنعتی هم برویم. همان سبکی که در آن فلز و آجر را کنار یکدیگر قرار میدهند. بنابراین میتوانیم در پنل دیوارها و سبک صندلیها خلاقیتهای بیشتری داشته باشیم. فقط مطمئن شوید که در کنار استفاده از رنگهای قرمز، سفید و آبی از رنگهای عمیقتر مانند سرمهای، زغالی و سبز زیتونی نیز استفاده میکنید.
سبک دکوراسیون گوتیک
حالا به ستاره سبکهایی میرسیم که تاکنون معرفی کردیم؛ سبک گوتیک! بیشتر به سمت ماکسیمالیست گرایش دارید؟ سبک گوتیک حتما انتخاب شماست. در سبک گوتیک کاملاً برعکس مبلمان سادهای که در دارک آمریکانا استفاده میکردیم، باید به سراغ مبلمان پیچیدهتر برویم- در واقع این سبک جایی است که شما در لایه به لایه آن طراحی پیچیده و جزئیات پرزرق و برق دارید که مظهر سبک گوتیک است.
نقوشی مانند طاقهای قوسدار و پنجرههای شیشهای رنگی بزرگ، اصلیترین عناصر این طرح آزمایششده در زمان هستند. عناصری که درام را به طراحی خانه میآورند نیز کلیدی هستند، چه شومینههای پیچیده، چه لوسترهای پیچیده و چه تزئینات چینی.
پارچههای مجلل، با مخمل، ساتن، و ابریشم که فضاهایی به سبک گوتیک را پوشانده است. پالتهای رنگی هم از یک تم پیروی کرده و کاملا غنی است. پس حتماً از رنگهایی مانند یاقوتی، طلایی و بنفش و رنگهایی با پایه مشکی استفاده کنید.
در مورد مبلمان، هر چه جزئیات بیشتر باشد بهتر است. اغلب، کابینتها، تاج مبل یا صندلیها با منبتکاریهای فاخر و زیبا دیده میشوند که یکی دیگر از نقوش رایج گوتیک است.
اگر همه اینها کمی بیش از حد سنگین به نظر می رسد، میتوانید در این سبک دخل و تصرف کنید. این یک تنوع اثیری از سبک گوتیک است که اینترنت به آن علاقه نشان داده است، از عناصری مانند گیاهان، دکوریهای زنده و گلها برای نرم کردن سبک سنتی گوتیک استفاده کنید تا فضای خانه از حالت سنگین خارج شود.
سبک دکوراسیون آرت دکو
آرت دکو لزوماً به خودی خود یک سبک خشن نیست، اما نسخههای گرمتر این طراحی در اینترنت به شدت مورد توجه قرار گرفتهاند. عناصر کلاسیک این سبک، مانند خطوط شورون، دکوریهای نورپردازی و الگوهای جسورانه از سبک اصلی آرت دکو باقی مانده. لهجههای متالیک (مخصوصاً طلایی) و نورپردازی تند نیز ضروری هستند.
در این میان در سبک آرت دکو رنگهای درخشان و گیرایی میبینیم؛ یعنی رنگهای جواهری مثل یاقوت کبود و سبز زمردی که با پایهای از مشکی ترکیب شدهاند.
ضمنا، متریالی مانند مخمل و چرم به مجلل بودن آن میافزایند و در نهایت سبکی منحصر به فرد ارائه خواهد داد.
دکوراسیون مودی چیست؟
تا به حال شنیدهاید که برخی افراد مودی هستند؟ مثلا باب شده که میگویند خردادیها به شدت مودیاند (ناراحت نباشید خود من هم که این متن را برایتان مینویسم خردادیام). حالا دکوراسیونها هم مودی شدند!
باید بدانیم سبکهای دکوراسیونی که در این مطلب معرفی کردیم همگی زیر چتر طراحی مودی قرار میگیرند. اما، چه ویژگیهایی دارند؟ در اینجا اصول اولیه طراحی مودی را میبینیم:
از پارچه های مجلل مانند مخمل، ترمه، موهر، فلانل و پشم استفاده کنید.
از پالتهای رنگی غنی از جمله سبز تیره، انگوری، بلوز عمیق و مشکی استفاده کنید.
استفاده بیش از حد از الگوها؛ چاپهای تویید، چهارخانه و چکر چه روی کاغذ دیواری، منسوجات یا کاشیکاری.
نورپردازی بر حال و هوا تاثیر زیادی دارد. نور گرم را با دمای رنگ کمتر از 3300 کلوین انتخاب کنید تا محیطی دنج داشته باشید. بعلاوه، میتوانید به سراغ نورهای ملایمتر بروید که از شیشه مات یا لامپ رنگی (با ته مایههای مشکی) بیرون میتابد.