اساسنامه صندوق توسعه فیبر نوری ابلاغ شد
به گزارش تجارت نیوز،
در بند «ب» ماده ۶۶ قانون برنامه هفتم، تشیکل صندوق توسعه فیبر نوری به جای حساب توسعه فیبر نوری آمده است. اساسنامه این صندوق باید ۳ ماه پس از لازم الاجرا شدن برنامه هفتم به تصویب میرسید اما با توجه به تغییر ناگهانی دولت، این اساسنامه در جلسات ۴ و ۲۵ آذر هیات دولت به تصویب رسید. ۹ دی ماه نیز هادی طحان نظیف، سخنگوی شورای نگهبان از تایید این اساسنامه در شورا خبر داد و اکنون متن آن با امضای معاون اول رئیس جمهوری ابلاغ شده است.
در ماده ۳ این اساسنامه که به حوزه فعالیت صندوق مربوط است، علاوه بر حمایت از توسعه شبکه و اتصال فیبر نوری، به دو مورد دیگر نیز اشاره شده است که یکی «جلب، جذب و هدایت منابع مالی و وجوه ریالی ارزی از سرمایهگذاران داخلی و خارجی» است و دیگری «حمایت و تشویق شرکتهای دانشبنیان تولیدکننده تجهیزات و محصولات بومی مورد نیاز توسعه شبکه». بدین ترتیب میتوان اینطور برداشت کرد که تولیدکنندگان داخلی تجهیزات شبکه نیز میتوانند از منابع این صندوق بهرهمند شوند.
ماده ۵ به منابع مالی صندوق میپردازد که غیر از ۸ درصد حقالسهم اپراتورهای همراه که پیش از این در مصوبات هیات دولت و کمیسیون تنظیم مقررات آمده بود و البته سود تسهیلاتی که به شرکتها داده میشود، درآمد حاصل از مولدسازی داراییها و واگذاری املاک وزارت ارتباطات نیز به عنوان منبع این صندوق گنجانده شده است.
ماده ۶۶ قانون برنامه هفتم
ب- به منظور استفاده حداکثری از ظرفیتهای زیرساختی کاروران مخابراتی و توسعه شبکه دسترسی نهایی اینترنت پهنباند ثابت مبتنی بر تار (فیبر) نوری، «صندوق توسعه شبکه تار (فیبر) نوری» تأسیس میشود.
اساسنامه صندوق شامل ارکان، وظایف، اختیارات، نحوه فعالیت، مدیریت و نظارت بر صندوق در چهارچوب این قانون باید ظرف سه ماه از لازم الاجرا شدن این قانون با پیشنهاد وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به تصویب هیأت وزیران برسد، همچنین تمامی فرایندهای اجرایی این صندوق بدون هیچگونه افزایش ساختار سازمانی و اجرایی برعهده سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی است.
وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مکلف است با استفاده از منابع این صندوق و سرمایهگذاری کاروران مخابراتی سالانه حداقل پنج میلیون امکان برقراری اشتراک اینترنت پهن باند ثابت مبتنی بر تار (فیبر) نوری در کشور ایجاد نماید و گزارش عملکرد در خصوص این صندوق را به کمیسیونهای برنامه و بودجه و محاسبات و صنایع و معادن مجلس به صورت سالانه ارسال نماید.
منابع مالی صندوق شامل منابع باقیمانده در حساب توسعه شبکه تار (فیبر) نوری موضوع بند «س» تبصره (۷) قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور و بخشی از درآمدهای ناخالص سالانه کاروران ارتباطی و فناوری اطلاعات با تصویب هیأت وزیران از محل قانون اجازه تعیین و وصول حق امتیاز فعالیت بخش غیر دولتی در زمینه پست و مخابرات مصوب ۱۹/۸/۱۳۹۲ با رعایت قوانین و اعتبارات مندرج در بودجه سنواتی طی ردیفهای خاص لحاظ میگردد تا در موارد و به میزانی که در قوانین در قالب کمکهای فنی و اعتباری و یارانه سود تسهیلات تعیین میشود با رعایت قوانین مصرف شود.
ارکان صندوق توسعه فیبر نوری شامل هیات امنا، هیات مدیره و حسابرس و بازرس قانونی میشود.
هیات امنا از ترکیب وزیر ارتباطات یا نماینده او (رئیس هیات امنا)، وزیر اقتصاد یا نماینده او و رئیس سازمان برنامه و بودجه یا نماینده او تشکیل میشود و حداقل دو بار در سال جلسه خواهند داشت و یکی از وظایف آنها تعیین حقوق و مزایای اعضای هیات مدیره و بازرس قانونی است.
رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، دبیر هیات امنا است که ریاست هیات مدیره را نیز در اختیار دارد و دو عضو سازمان تنظیم که توسط او به هیات امنا معرفی میشوند، دیگر اعضای هیات مدیره هستند.
این دو عضو علاوه بر صلاحیتهای عمومی، باید در امور اقتصادی، مالی، فنی، حقوقی، برنامهریزی، بانکی و ارتباطات و فناوری اطلاعات صاحبنظر و خبره بوده و دارای حداقل مدرک کارشناسی ارشد در رشته مرتبط و حداقل ۳ سال سابقه مدیریتی مرتبط باشند.
حسابهای صندوق نزد خزانهداری کل ایجاد شده و کلیه عملیات پولی صرفا از طریق بانک عامل انجام میشود.
پیش از این اپراتورهای فعالی در زمینه فیبر نوری اعلام کرده بودند که در سال جاری وزارت ارتباطات مشوقهای ایجاد پوشش و اتصال این طرح را پرداخت نکرده است که صادق عباسی شاهکوه، مشاور وزیر و مجری طرح توسعه فیبر نوری منازل و کسبوکارها، در گفتوگو با پیوست دلیل این توقف را تصویب نشدن اساسنامه صندوق فیبر نوری عنوان کرده بود.
منبع :
پیوست