فانی لند‌

باید تشخیص آنفولانزا و کرونا درست صورت بگیرد؛ چون درمان این دو متفاوت است / برای تزریق واکسن آنفولانزا الان دیر است

به گزارش سلام نو به نقل از انتخاب، آمیتیس رمضانی، دبیر انجمن متخصصین عفونی کشور می گوید درباره شیوع ویروس های مشابه سرماخوردگی در روزهای اخیر گفت: مهم این است که تشخیص آنفولانزا و کرونا درست صورت بگیرد، چون درمان این دو متفاوت است. مردم با علائم تنفسی از کورتون استفاده می‌کنند که اگر آنفولانزا باشد، شدت بیماری بیشتر می‌شود. اصلاً نباید خودسرانه سرم و دگزامتازون مصرف شود. 

رمضانی به «انتخاب» گفت: الان سه گروه ویروس تنفسی در گردش‌اند. این سه گروه شامل ویروس‌های سرماخوردگی هستند. افرادیکه درگیر آبریزش بینی و سوزش گلو دارند دچار ویروس‌های سرماخوردگی هستند و نیاز به درمان اختصاصی ندارند. گروه دیگر طیفی هستند که با تب بالا، حال عمومی بد، بدن درد شدید و سردرد و گلودرد شدید به پزشک مراجعه می‌کنند که دچار آنفولانزا هستند. این تعداد زیاد شده‌اند و موارد آن تا آخر آذر بیشتر خواهد شد. این طیف یک نوع آنفولانزا ساده گرفته‌اند و در کسانیکه بیماری خاص نداشته باشند، طی یک هفته بهبود پیدا می‌کنند. در افرادیکه بیماری دیگری دارند، آنفولانزا ممکن است بحران‌های جدی برایشان ایجاد کند. اگر کودک باشند ممکن است بافت‌های بدنشان درگیر شود. افراد بالای ۶۵ سال که بیماری قلبی و ریوی داشته باشند، در اثر این بیماری دچار چالش‌های جدی از جمله درگیری ریه و ذات‌الریه خواهند شد. 

او افزود: یک طیف از بیماران هم کرونا دارند که شدت علائمشان کم است. مهم این است که تشخیص آنفولانزا و کرونا درست صورت بگیرد، چون درمان این دو متفاوت است. مردم با علائم تنفسی از کورتون استفاده می‌کنند که اگر آنفولانزا باشد، شدت بیماری بیشتر می‌شود. اصلاً نباید خودسرانه سرم و دگزامتازون مصرف شود. 

وی درباره عدم نیاز به مصرف آنتی بیوتیک بیان کرد: هیچکدام از این عفونت‌ها نیازی به آنتی بیوتیک ندارد. اگر فرد دچار سینوزیت چرکی شود و بعد از ۶ روز خوب نشده است، آن موقع آنتی بیوتیک تجویز می‌شود. آنفولانزا جز موارد محدود ویروسی است که درمان اختصاصی دارد. این درمان برای کسانیکه به خصوص بیماری زمینه‌ای داشته باشند و یا زیر ۵ سال و بالای ۶۵ سال باشند، بلافاصله پس از شروع علائم باید درمانشان آغاز شود. وقتی در طول ۴۸ ساعت اول درمان رخ دهد، احتمال فوت و بستری شدن کمتر می‌شود. برای گروه‌های پرخطر توصیه می‌شود سریعاً به پزشک مراجعه کنند. 

دبیر انجمن متخصصین عفونی کشور در رابطه با داروهای مورد نیاز برای درمان آنفولانزا اظهار داشت: من اسم داروها را نمی‌گویم، چون مردم با تصور بیماری آن را خریداری می‌کنند و ممکن است بدون نظر پزشک مصرف کنند. اگر فردی حس کرد که بیمار شده، حتماً به پزشک مراجعه کند و طی یک هفته بهبود پیدا می‌کنند. افرادیکه جوان هستند و بیماری زمینه‌ای ندارند، بدون درمان خاص هم بهبود پیدا می‌کنند. مایعات گرم و مسکن باعث بهبود می‌شود. 

رمضانی درباره تزریق واکسن آنفولانزا گفت: برای تزریق واکسن آنفولانزا دیر است. الان دیگر ویروس در تمام محیط‌ها منتشر شده است. واکسن برای خانم‌های باردار و بیماری‌های قلب و ریه از آخر شهریور تا نیمه‌ی آبان توصیه می‌شود. شما اگر الان واکسن بزنید، ممکن است هم واکسن بزنید هم بیمار شوید. واکسن ۲ هفته طول می‌کشد تا اثر کند. اگر بازهم اگر کسی گروه پرخطر است، با توجه به ریسک بالای عوارض، الان هم با وجود اینکه دیر است، اما واکسن بزنند.

برچسب ها

,

مطالب مشابه را ببینید!