بایدن واکنش برای تبت: محکومیت اقدامات دولت در پکن
به گزارش سلام نو به نقل از ایسنا، سخنگوی وزارت امور خارجه چین در واکنش به این اقدام تاکید کرد: «این حرکت آمریکا موضع و تعهدات دیرینه دولت این کشور و هنجارهای اساسی حاکم بر روابط بینالملل را نقض کرده و شدیدا به عنوان دخالت در امور داخلی چین محسوب میشود. این اقدام همچنین منافع چین را تضعیف میکند و پیام اشتباهی را به نیروهای استقلالطلب تبت میفرستد. چین با این به اصطلاح قانون شدیدا مخالف و به طرف آمریکایی شکایت کرده است.»
روزنامه «اکونومیک تایمز» پیش از این نوشت، «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا «قانون حلوفصل مساله تبت-چین» را امضا کرد و در نتیجه بر اساس این قانون، «ادعای حاکمیت تبت توسط چین» باید بهطور «مسالمتآمیز و طبق قوانین بینالمللی» حلوفصل شود.
دولت «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا از چین خواسته است تا گفتوگوهای مستقیمی را بدون هیچ پیششرطی با «دالایی لاما» رهبر معنوی تبت در هند یا نمایندگانش از سر بگیرد تا بدین ترتیب اختلافات حلوفصل و به توافقی درخصوص تبت منجر شود.
گزارش شده است که این قانون، هویت تاریخی، فرهنگی، زبان و دین مردم تبت را به رسمیت میشناسد و بیان میکند که چین سبک زندگی مردم تبت را «سرکوب» میکند.
این قانون علاوه بر این، راهحلی را برای خاتمه اختلافات میان تبت و چین ارائه میدهد و ظاهرا قصد دارد به مذاکره میان چین و «دالایی لاما» بدون هیچ پیششرطی برسد.
سخنگوی وزارت خارجه چین در ادامه خاطرنشان کرد: «شیزانگ (تبت در زبان چینی) از زمانهای قدیم بخشی از چین بوده است. امور شیزانگ، امور داخلی چین است که هیچگونه مداخلهای از سوی هیچ نیروی خارجی در آن وجود ندارد. شیزانگ امروزه از ثبات و هماهنگی اجتماعی برخوردار بوده و عملکرد اقتصادی مناسب و رفاه مردم حفظ شده است. شیزانگ در اداره موثر جامعه خود، حفظ ثبات اجتماعی و دستیابی به توسعه با کیفیت بالا در حال پیشرفت تازهای است و هیچکس یا هیچ نیرویی نباید تلاش کند تا آن را برای مهار و سرکوب چین بیثبات کند. چنین تلاشهایی هرگز موفق نخواهد شد.»
وی افزود: «ما از طرف آمریکایی میخواهیم تا اقدامات مشخصی برای رعایت تعهدات خود مبنی بر به رسمیت شناختن شیزانگ به عنوان بخشی از چین و عدم حمایت از “استقلال تبت” انجام دهد. آمریکا نباید این قانون را اجرا کند. اگر ایالات متحده به مسیر اشتباه ادامه دهد، چین اقدامات قاطعانهای برای دفاع از حاکمیت، امنیت و منافع توسعه خود اتخاذ خواهد کرد.»
«دالایی لاما» در سال ۱۹۵۹ پس از قیام ناموفق علیه حاکمیت چین در تبت، به هند گریخت. دالایی لاما در سفرهای قبلی خود به ایالات متحده با مقامات آمریکایی از جمله روسای جمهور دیدار کرده است، اما بایدن از زمان روی کار آمدن در سال ۲۰۲۱ با وی ملاقات نکرده است.
چینیها میگویند که بیش از ۸۰۰ سال بر این منطقه حکومت کردهاند و تبت بخش «جداییناپذیر» خاک کشورشان است.
این استان همانند باقی استانهای خودمختار در چین، یک استاندار دارد که از اقلیت قومی تبتی انتخاب میشود و در مسائلی مانند آموزش و زبان، خودمختاری نسبی دارد اما در سیاستهای کلی باید از استراتژیهای حزب کمونیست چین پیروی کند.
انتهای پیام