فانی لند‌

بهترین مواد غذایی که به سلامت کبد کمک می‌کنند

خوردن یک رژیم غذایی با نسبت متعادل پروتئین، چربی و کربوهیدرات و مقادیر کافی میوه و سبزیجات برای محافظت از سلامت کبد ضروری است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، انواع خاصی از غذاهای طبیعی به سلامتی و محافظت در برابر بیماری های کبدی کمک می کند. مصرف منظم این غذاها را می توان به افرادی که می خواهند کبدی سالم داشته باشند نیز توصیه کرد.

کبد چیست؟

این اندام در قسمت راست بالای حفره شکمی قرار دارد. کبد شما بسیاری از وظایف حیاتی را انجام می دهد، از جمله ذخیره ویتامین ها و مواد معدنی، تولید فاکتورهای انعقادی، سنتز آنزیم ها و پروتئین ها، ذخیره چربی و قند، و حذف الکل، داروها و سموم از بدن. به خاطر همه اینها، یک کبد سالم برای یک زندگی سالم ضروری است.

برخی از مسائل وجود دارد که باید در طول زندگی برای محافظت از سلامت کبد مورد توجه قرار گیرند. پرهیز از الکل و سیگار و مصرف بی مورد مواد مخدر، ورزش منظم، دوری از استرس، معاینات منظم سلامت و رژیم غذایی سالم از جمله این موارد است.

در زیر غذاهای مفید برای کبد آورده شده است.

1. کنگر فرنگی

کنگر از نظر مواد مغذی بسیار غنی است. حاوی مقادیر قابل توجهی ویتامین A، C و B و مواد معدنی مانند پتاسیم، منگنز و کلسیم است. علاوه بر این، کنگر فرنگی “سیارین” از عملکرد طبیعی کبد، کیسه صفرا و مجاری صفراوی، کلیه ها و روده ها پشتیبانی می کند. کنگر باعث تسریع جریان صفرا می شود. بنابراین از انسداد مجاری صفراوی و بیماری های کیسه صفرا جلوگیری می کند و در عین حال هضم را تسهیل می کند و از سوء هاضمه جلوگیری می کند.

کنگر علاوه بر کبد، غلظت اوره را در کلیه ها افزایش می دهد و اثر مدر دارد. بنابراین، در عین حال که خون را تصفیه می کند، به دفع سموم از بدن نیز کمک می کند. یک کنگر فرنگی متوسط ​​تقریباً 60 کیلو کالری انرژی دارد. به دلیل ارزش انرژی پایین، گزینه غذایی بسیار مفیدی است. همچنین به جلوگیری از مشکلات گوارشی کمک می کند. زیرا منبع خوبی از فیبر است. برای مصرف می توانید کنگر تازه یا کنسرو شده را بجوشانید و در سالاد استفاده کنید. می توانید آن را با غلات مخلوط کرده و به عنوان چای مصرف کنید.

2. قهوه

یکی از فواید قهوه که اثرات مثبت زیادی برای سلامتی دارد، محافظت از سلامت کبد است. وقتی مطالعات علمی بررسی می شود، مشاهده می شود که مصرف قهوه اثر پیشگیرانه و نگهدارنده ای بر پیشرفت بیماری حتی در بیماران کبدی دارد. احتمال آسیب دائمی کبد و سیروز در افراد مبتلا به بیماری کبدی که به طور منظم و در حد متعادل قهوه می نوشند بسیار کمتر از افرادی است که قهوه نمی نوشند.

قهوه که حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی است، رادیکال های آزاد را خنثی می کند و استرس اکسیداتیو را کاهش می دهد. بنابراین از سرطان کبد و سایر انواع سرطان محافظت می کند. علاوه بر این، قهوه که از التهاب جلوگیری می کند، در بهبود التهاب کبد و جلوگیری از آسیب کبدی ناشی از هپاتیت موثر است. قهوه که سوزاندن چربی در بدن را تسریع می کند، از کبد نیز در برابر چرب شدن محافظت می کند. با در نظر گرفتن تمام این اثرات مثبت، در صورت عدم مصرف بیش از حد قهوه، می توان آن را به عنوان یک غذای دوستدار کبد طبقه بندی کرد.

3. چای سبز

چای سبز ماده غذایی بسیار ارزشمندی است که در رابطه با فواید آن برای سلامتی موضوع بسیاری از تحقیقات علمی قرار گرفته و فواید بسیاری با این مطالعات به اثبات رسیده است. مشاهده شده است که بهبودی از بیماری کبد چرب غیر الکلی در افرادی که عادت منظم به نوشیدن چای سبز دارند به طور قابل توجهی آسان تر است. چای سبز که منبع مهمی از آنتی اکسیدان ها نیز هست، استرس اکسیداتیو را در بدن کاهش می دهد.

اثر محافظتی در برابر سرطان کبد و بسیاری از انواع سرطان های دیگر دارد. چای سبز که به کاهش التهاب کمک می کند، به بهبود التهاب کبد نیز کمک می کند. در بیماران مبتلا به هپاتیت از آسیب کبدی ناشی از عفونت جلوگیری می کند. برای مشاهده این اثرات مثبت، مصرف چای سبز باید منظم و بیش از 2 تا 3 فنجان در روز باشد.

4. سیر

سیر قرن هاست که به عنوان یک آنتی بیوتیک طبیعی شناخته شده و مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین فواید مهمی برای سلامت کبد دارد. سیر به دلیل اثرات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی که دارد از التهاب کبد جلوگیری می کند. علاوه بر این، به تسکین التهاب در بیماری هایی مانند هپاتیت یا التهاب کیسه صفرا کمک می کند و از آسیب کبدی جلوگیری می کند. علاوه بر اینها، سیر که فواید بسیاری برای سلامتی دارد، می تواند به طور منظم توسط افراد سالم مصرف شود.

5. مارچوبه

اگرچه مصرف آن در کشور ما چندان گسترده نیست. اما مارچوبه غذای بسیار مفیدی برای سلامت کبد است. مارچوبه را تازه مصرف می کنند. این گیاه می تواند از عملکرد کبد حمایت کرده و از بیماری های کبدی محافظت کند. از آنجایی که دارای اثر ادرار آور است، به پاکسازی بدن از سموم کمک می کند. همچنین از سلامت کبد و کلیه ها محافظت می کند. علاوه بر این، مارچوبه را که خواص مفید بسیار دیگری نیز دارد، می توان به راحتی به عنوان غذا با روغن زیتون، به تنهایی یا در سالاد پخته مصرف کرد.

6. انگور

انگور یکی دیگر از مواد غذایی مفید برای کبد است. این میوه حاوی یک جزء بسیار مفید به نام رسوراترول به خصوص در انواع قرمز و بنفش است. رسوراترول، یک آنتی اکسیدان بسیار قوی، محافظت در برابر بسیاری از بیماری ها، به ویژه سرطان کبد و التهاب کبد را فراهم می کند. علاوه بر میوه انگور، مغز آن نیز از این ترکیبات مفید بسیار غنی است.

7. بادام زمینی

بادام زمینی غذایی سرشار از کولین است که یک جزء بسیار مفید برای سلامت کبد است. این دانه حاوی مقادیر قابل توجهی ترکیبات آنتی اکسیدانی، ویتامین E و مواد معدنی مختلف است. بنابراین می تواند از کبد در برابر سرطان و عفونت محافظت کند و عملکرد طبیعی آن را حفظ کند. علاوه بر بادام زمینی، مغزهایی مانند تخمه آفتابگردان و فندق نیز برای سلامت کبد مفید هستند. اما از آنجایی که میزان چربی این غذاها زیاد است باید اعتدال را رعایت کرد.

8. ماهی چرب

ماهی های چرب مانند سالمون و ماهی خال مخالی سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 هستند. اسیدهای چرب امگا 3 نقش مهمی در محافظت از سلامت قلب و عروق، متعادل کردن کلسترول، جلوگیری از التهاب و سرطان و محافظت از سلامت کبد دارند. ماهی باید حداقل دو روز در هفته مصرف شود تا اسیدهای چرب امگا 3 کافی در بدن دریافت شود. با روش های سالم مانند فر، گریل یا بخارپز بپزید.

9. گریپ فروت

یکی دیگر از مواد غذایی که به محافظت از سلامت کبد کمک می کند گریپ فروت است. ترکیبی به نام نارینگین اثرات مهمی برای محافظت از سلامت و بهبود عملکرد کبد دارد. در عین حال، این مواد که دارای خواص آنتی اکسیدانی هستند، در پیشگیری از عفونت و محافظت از سلول ها در برابر سرطان نیز موثر هستند. بنابراین مصرف گریپ فروت از بسیاری از بیماری ها به ویژه بیماری هایی مانند هپاتیت، کوله سیستیت و سرطان کبد محافظت می کند.

غذاهای مفید برای کبد که در بالا ذکر شد می توانند توسط افرادی که هیچ مانع پزشکی برای مصرف آنها ندارند به رژیم غذایی اضافه کنند. این غذاها می توانند از سلامت کبد محافظت کنند.

علاوه بر این، باید از مصرف الکل و سیگار خودداری کرد. داروها و مکمل های غذایی نباید به طور تصادفی مصرف شوند و فعالیت بدنی باید به طور منظم انجام شود. علاوه بر این، معاینات منظم با پزشک، آزمایش های عملکرد کبد و رسیدن به وزن ایده آل برای افراد دارای اضافه وزن می تواند از سلامت کبد محافظت کند. بنابراین با تشخیص بیماری های احتمالی در مراحل اولیه، از آسیب دائمی به کبد جلوگیری می شود.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!