بودجه «وزارت ارشاد» بسیار کمتر از آن چیزی است که اعلام میشود/ بیشتر فعالیتهای «وزارتخانهها» در زمینه فرهنگی به کارهای کوتاهمدت و تبلیغاتی محدود میشود – اخبار سینمای ایران و جهان
به گزارش سینماپرس: «علیرضا حسینی» در انتقاد به تغییرات پیوسته در بدنه مدیریتی عرصه فرهنگی کشور بیان کرد: چرا باید در کل کشور، افراد به این شکل تغییر کنند؟ در اکثر کشورها، معاونین باید به ترتیب جای مدیری که می رود. نباید تغییر مدیریتی به گونه ای باشد که یک اتوبوس بیاید و دیگری برود. ما همچنان این مشکل را داریم. این فقط آفت سینما یا فرهنگ و هنر نیست؛ این آفتی است که در کل کشور وجود دارد.
«علیرضا حسینی» تهیه کننده سینمای مستند و عضو هیئت رئیسه خانه سینما در گفت و گو با خبرنگار سینماپرس در خصوص معضلات سینمای کشور بیان داشت: در حال حاضر در شرایطی قرار گرفته ایم که زیرساختهایمان مشکل دارند. هزار سالن سینما داریم، ولی باید حداقل ۳۰۰۰ سالن سینما تا الان میداشتیم. به عنوان مثال، در کشورهای دیگر که تولید آثار سینمایی ندارند، سالنهای سینما خوب است و فیلمهای وارداتی دارند. اما در کشور ما، فیلم تولید میشود و جا برای نمایش آنها نیست. تولیدکنندگان آثار باید دو سال توی صف پخش فیلمها منتظر بمانند. در واقع، امکانات هنوز به اندازه کافی فراهم نشده است. هرچند که از ۵۰۰ سالن سینما در گذشته به هزار سالن رسیدهایم، ولی باز هم عقبیم.
تهیه کننده مجموعه «حکایت دل» تاکید کرد: اگر قرار باشد در ۱۰ سال آینده وضعیت بهتر شود، با توجه به رشد جمعیت، وضعیت سینما بدتر خواهد شد. اینها مسائلی است که باید جدیتر به آنها پرداخته شود. با توجه به سن و سال و میزان دانشجویی که داریم و مخاطبی که داریم، باید واقعبینانهتر به این مسائل نگاه کنیم. باید به نسل جدید فکر کنیم و نه فقط به نسلی که الان در عرصه هستند. کسانی که در دهههای آینده مدیران فرهنگی و سینمایی کشور خواهند بود، امروز دانشجو یا حتی نوجوانان زیر ۲۰ سال هستند. قطعاً باید به آنها توجه بیشتری داشته باشیم، چون در نهایت مملکت دست این نسل خواهد بود.
این فعال فرهنگی ضمن انتقاد و بیان اینکه چرا باید در کل کشور، افراد به این شکل تغییر کنند؟ در اکثر کشورها، معاونین باید به ترتیب جای مدیری که می رود، بیایند بیان کرد: نباید تغییر مدیریتی به گونه ای باشد که یک اتوبوس بیاید و دیگری برود. ما همچنان این مشکل را داریم. این فقط آفت سینما یا فرهنگ و هنر نیست؛ این آفتی است که در کل کشور وجود دارد. اینکه یک اتوبوس بیاید و دیگری برود، هیچ پیشرفتی نمیآورد. برخی از مدیران شاید خوب باشند، چرا باید عوض شوند؟ این به یک فرهنگ تبدیل شده است که هرکس میآید باید همه چیز را تغییر دهد، به نظر من بزرگترین خیانت است که ما چند دهه است درگیر آن هستیم. اگر یک جوان به آرامی و به تدریج در مسیر ترقی قرار بگیرد، میتواند در ۴۰ یا ۵۰ سالگی به عنوان وزیر، مدیر کل یا رئیس سازمان باشد.
عضو هیئت رئیسه خانه سینما همچنین در خصوص راه حل بر طرف نمودن کمبودهای مالی در عرصه فرهنگی کشور این چنین اظهار کرد: وزارتخانهها باید بخشی از درآمد و بودجه خود را به کارهای فرهنگی اختصاص دهند. در سینما، کتاب، تئاتر و موسیقی باید سرمایهگذاری شود، اما متأسفانه این کار به درستی انجام نمیشود. بیشتر فعالیتهای وزارتخانهها در زمینه فرهنگی به کارهای کوتاهمدت و تبلیغاتی، مانند روابط عمومی محدود میشود.
وی تاکید کرد: باید به طور جدی بودجههای وزارتخانهها به این امور اختصاص یابد. این کار در اکثر کشورها انجام میشود. در واقع، همه کشورهای دنیا به این شیوه عمل میکنند. از معافیتهای مالیاتی گرفته تا حمایتهای دولتی، بخش خصوصی هم میتواند در این زمینه کمک کند، اما متأسفانه در کشور ما به این موضوع به شکل جدی نگاه نمیشود. وزارت فرهنگ و ارشاد به طور واقعی بودجهای برای این کار ندارد، بخش خصوصی و انجمنها هم توانایی سرمایهگذاری در پروژههای فرهنگی عظیم را ندارند.
حسینی در پایان این گفتگو بیان داشت: بودجههای ارشاد بسیار کمتر از آن چیزی است که اعلام میشود. متأسفانه در این بخش کوتاهی زیادی وجود دارد. تنها راه حل این است که بودجه به درستی تخصیص یابد تا سینمای ما با سوژههای خوب و فیلمسازان متخصص رشد کند. نسل جدیدی که وارد عرصه شده، فوقالعاده است و از نظر انگیزه و تخصص، نه تنها در سطح جهانی رقابت میکند، بلکه از بسیاری از کشورها جلوتر است. تنها مشکل این است که از این توانمندیها به درستی استفاده نمیشود. امیدوارم شرایط تغییر کند و مدیران فرهنگی و اقتصادی کشور به این بخش توجه بیشتری داشته باشند.