فانی لند‌

بیوگرافی قسیم عثمانی + ویدیوی صحبت های آتشین درباره رفع فیلترینگ در مجلس

مجلس دوازدهم روزهای پرتنشی را در پیش دارد. ریاست قالیباف بر مجلس مسجّل است. حامیان پزشکیان و حامیان جلیلی در پارلمان، هرکدام حدود صد نفر هستند و هیچ کدام از جان و دل حامی قالیباف نیستند. چنانچه روز چهارشنبه، قسیم عثمانی، نماینده بوکان، قالیباف را به اداره پادگانی مجلس متهم کرد و از او خواست پیگیر طرح دو فوریتی رفع فیلترینگ باشد. قالیباف در مجلس حاضر نبود اما حالا فیلم نطق قسیم عثمانی در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می شود.

بیوگرافی قسیم عثمانی از بوکان تا دانشگاه بهشتی

محمّدقسیم عثمانی، فرزند ملا جسیم عثمانی، زادهٔ ۱۳۴۸، در روستای داشبند از توابع شهرستان بوکان استان آذربایجان غربی است. وی در یک خانواده مذهبی و روحانی به‌دنیا آمد. عثمانی در رشته حسابداری مدرک خود را از دانشگاه حسابداری دریافت کرده است. او دوره لیسانس را در دانشگاه شهید بهشتی سپری کرده و بعد از اینکه مدرک دکترای خود را گرفت نیز برای عضویت در هیئت علمی این دانشگاه پذیرفته شد.

او سال ۸۶ با نامزدی انتخابات از حوزه بوکان، وارد دنیای سیاست شد. سه دوره پیاپی نماینده بوکان بود. دوره اول، همزمان با انتخابات سال ۸۸ بود که قسیم عثمانی از میرحسین موسوی حمایت کرد. دوره دوم، سال ۹۰ بود که به مجلس رفت و به عنوان یک چهره اقتصادی، منتقد احمدی نژاد و بعد حامی دولت میانه روی حسن روحانی بود. عثمانی یکی از چهره هایی بود که استضیاح شیخ الاسلام را از وزارت کار احمدی نژاد امضا کرده بود. همان استیضاحی که صحنه درگیری احمدی نژاد و لاریجانی شد و صحن مجلس را به تنش کشاند.

اولین وزیر اهل سنت جمهوری اسلامی

سال ۹۲، عثمانی جدی‌ترین گزینه ریاست دیوان محاسبات بود. در همان زمان رحمانی فضلی، رئیس سابق دیوان محاسبات، برای تصدی وزارت کشور معرفی شد. اما در آن ایام عثمانی که عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس که بیشترین امتیاز را در بین کاندیداهای دیوان محاسبات از آن خود کرده بود طی نامه‌ای انصرافش از این کاندیداتوری را به کمیسیون برنامه و بودجه اعلام کرد و علت آن را تقاضای مردم حوزه انتخابیه برای باقی ماندن در کرسی نمایندگی عنوان کرد.

سال جنجالی قسیم عثمانی

قسیم عثمانی در انتخابات مجلس شورای اسلامی سال ۹۴ در لیست امید قرار داشت و برای بار سوم به مجلس راه یافت. اما سال ۹۸ برای قسیم عثمانی سال پر تنشی بود. بعد از افزایش قیمت بنزین و اعتراضات مردم، عثمانی از نمایندگی مجلس استعفا داد. او در پایان نطق میان دستور خود گفت: وقتی آقای لاریجانی شخصا و بدون مشورت مجلس درباره بنزین تصمیم گیری و اظهار نظر می‌کند و انگار نظر ما نمایندگان مهم نیست، به همین دلیل حضور ما هم در مجلس معنایی ندارد. اصلا برای چه ما در اینجا هستیم.

وی افزود: برای این که اعلام کنم در این تصمیم نقشی نداشته‌ام استعفای خود را تقدیم هیئت رئیسه می‌کنم. عثمانی بعد از این صحبت‌های متن استعفای خود را به پزشکیان رئیس جلسه تقدیم کرد. او در نطق خود گفت: «باور کنید با تیر، تفنگ و گاز اشک‌آور می‌توان مردم را متفرق کرد، اما نمی‌توان جلوی افزایش قیمت کالا و خدمات را گرفت. مگر می‌شود قیمت‌ها را به صورت دستوری کنترل کرد؟ بدیهی است که افزایش این قیمت‌ها باعث فشار مضاعف بر مردم می‌شود مخصوصا مردمی که دارای درآمد ثابت هستند و نمی‌توانند تورم را به لایه‌های دیگر منتقل کند.» عثمانی بعدا اعلام کرد در اعتراض به این رویه‌ها در انتخابات مجلس یازدهم شرکت نمی‌کند.

قسیم عثمانی اما برای نامزدی در انتخابات مجلس دوازدهم مجدد نامزد شد و این بار نیز پیروز انتخابات شد و برای چهارمین بار به مجلس رفت. در واقع عثمانی ۴ بار نماینده مجلس بوده که سه بار در دوره قدرت اصولگرایان بوده است!

عثمانی این بار نسبت به دوره های قبل فعال تر ظاهر شد. او چند سفر تبلیغاتی در حمایت از پزشکیان انجام داد و وقتی قالیباف برای حمایت از جلیلی بیانیه داد، از این رفتار رئیس مجلس انتقاد تندی کرد. او حالا به دنبال طرحی برای کمتر کردن فیلترینگ است و از طرفی، بعید نیست مسئولیتی در کابینه پزشکیان داشته باشد!

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!