فانی لند‌

تأثیر شگفت‌انگیز احساسات بر اندام‌های بدن: کشفی درونی عمیق!

دانستن اینکه کدام احساس روی کدام عضو بدن شما اثر میگذارد برایتان جالب خواهد بود، بخصوص وقتی بدانید حسادت، خوشحالی، عشق و… در درون شما چه می کنند.

تاثیر هر احساس روی اعضای مختلف بدن انسان

نمناک نوشت، احساسات نه تنها در سلامت روح و روان که بر سلامت کل بدن انسان نقش موثر دارند. در این قسمت از نمناک می خواهیم بدانیم که کنترل احساسات تا چه حد نقش مهمی در سلامت روح و سلامت بدن دارد.

آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده اید که احساسات بر نوع نگرش به زندگی و نیز از سوی دیگر شرایط سلامت بدنی تان تاثیرگذار است؟ بله احساسات! آنچه که برخی افراد آن را نادیده می گیرند.

با کنترل احساسات نه تنها به خود کمک می کنیم، بلکه انسجام و هماهنگی خاصی بین سلامت روح و جسم خود ایجاد خواهیم کرد. آنگونه که در این بخش از نمناک خواهید خواند، چندین مورد از احساساتی که بر بدن انسان تاثیر گذارند.

1. تاثیر حسادت داخل بدن انسان حسود

در نظر بعضی افراد، داشتن حس حسادت البته تا حدی، خوشایند به نظر می رسد. حس حسادت نرمال زمانی شکل می گیرد که فرد احساس نگرانی و هراس از آن دارد که دیگر فردی محبوب به نظر نرسد. حسادت ناسالم و نامطلوب حس محبت بین قلب ها را از بین برده و روابط دوستانه و فامیلی را بهم می ریزد.

استرس ناشی از حس حسادت، میزان ضربان قلب و فشار خون را بالا می برد همچنین بر اثر این حس منفی، برخی علائم از جمله کاهش اشتها ، افزایش یا کاهش چشمگیر وزن، بی خوابی و مشکلات گوارشی و غیره ممکن است به سراغ فرد بیاید.

سعی کنید فرد مقابل خود را با همان خصوصیت اخلاقی بپذیرید همچنین هرگز خود را با دیگران مقایسه نکنید.درواقع به کمک برخی از این راهکارها اجازه ندهید حس حسادت بر شما غلبه کند.

2. اضطراب و عصبانیت

حس عصبانیت گاهی با حس تنفر، کج خلقی و خشم دیوانه وار همراه است. بروز این حالت ها مواردی از سر درد و بی خوابی گرفته تا مشکلات گوارشی، بیماری های پوستی ،حملات قلبی و حتی حالت سکته برایتان را به همراه خواهد داشت.

چنانچه شما یک فرد استرسی باشید، در زمان بروز حالت عصبانیت میزان قدرت این احساس به مراتب بیشتر خواهد بود. چرا که علایم اختلال اضطراب نیز شکل گرفته است بنابراین اجازه ندهید هرگز حس عصبانیت بر شما غلبه کند پس لحظه ای صبر کنید و فقط به این فکر کنید چه چیزی شما را این گونه برآشفته است و سپس با دیگر افراد راجع به آنچه در ذهنتان می گذرد، صحبت کنید. سعی کنید راه حلی برای رفع این مشکل بیابید و در کل اجازه ندهید سلامتی تان به خطر بیفتد.

3. افسردگی

حس افسردگی یک نوع اختلال مغزی است که موجب بروز حالت اندوه و غم می شود. این حس در نهایت موجب بیماری های مختلف و ضعیف شدن عملکرد سیستم ایمنی بدن می گردد. همچنین حس افسردگی موجب بروز بی خوابی، عدم آرامش در فرد شده و در عین حال افکار مزاحم به مغز هجوم می آورند.

حس افسردگی به همراه حالت اضطراب چه بسا فرد را در معرض خطر حمله قلبی قرار می دهند. افراد افسرده در خصوص مواردی چون تمرکز ، قدرت حافظه و در عین حال توان تصمیم گیری با مشکل مواجهند.

4. تنفر

حس تنفر نسبت به چیزی یا بدتر از آن نسبت به فردی ، یکی از احساساتی است که کنترل آن به شدت دشوار است. بروز این حس برخلاف حس ترس و عصبانیت که موجب افزایش سرعت ضربان قلب می شوند تا حدودی از سرعت ضربان قلب می کاهد.

همچنین ممکن است فرد دچار حالت دل آشوبی و تهوع شود که درواقع این حالت بر اثر برخی عوامل فیزیولوژیکی در دستگاه گوارش است بنابراین در چنین مواقعی به منظور جلوگیری از بروز این حالت بهتر است نفسی عمیق بکشید. کمی فکر کنید و سعی کنید خلاف این احساس عمل کنید و بالعکس در ذهن تان ان چیز یا فرد را جالب و دوست داشتنی تصور کنید و حتی نسبت به آن ها مهربان باشید.

5. ترس

وقتی فرد دچار حالت ترس می شود ؛ اصطلاحا رنگ از چهره اش می پرد. این حالت به دلیل عملکرد سیستم خودکار عصبی و بروز واکنش ستیز و گریز صورت می گیرد. زمانی که فرد مورد حمله قرار می گیرد، در طی این حالت، رگ ها و عروق خونی خون بیشتری از صورت به سمت ماهیچه های می فرستند تا بدن بتواند آماده واکنش ستیز یا گریز باشد.

6. خجالت

شرم و حیا تا حدی مطلوب است که بر حس اعتماد به نفس و اراده های فردی تاثیر منفی نگذارد. در حالت شرم و حیا ی نامطلوب و ناسالم ، این رفتار خجالت به نوعی بخشی از وجود فرد شده و برایش حس اضطراب نیز به دنبال دارد.

این موضوع باعث ترشح هورمون کورتیزول که هورمون استرس است گردیده و درنهایت موجب تنگی عروق خونی و افزایش میزان سرعت ضربان قلب می گردد.

به منظور غلبه بر حس خجالت خودتان را با دیگران مقایسه نکنید. همچنین سعی کنید نسبت به اینکه مردم در مورد شما چه فکری می کنند و یا چه می گویند، هرگز هراس نداشته باشید. این را هم بدانید تنها کسی که همه حقایق را راجع به شما می داند خود شما هستید! با خودتان بجنگید اما در نهایت برنده این نبرد باشید و سعی کنید به خودتان عشق بورزید.

7. عشق

زمانی که عاشق می شوید، میزان ضربان قلب تان افزایش می یابد و دستتان عرق می کند. به گفته پزشکان بروز این حالت به دلیل ترشح آدرنالین و نوراپی نفرین است و همزمان ترشح اکسی توسین که هورمون عشق نامیده می شود، موجب می شود تا احساس شادمانی و امنیت کنید و هرگزی دردی در بدن احساس نکنید، چرا که نواحی از بین برنده حس درد در مغزتان فعال شده و در کل بدن تان سلامت خواهد بود. در واقع یکی از دلایل طول عمر افراد متاهل نسبت به افراد مجرد همین موضوع است.

8. حس غرور و تحقیر

بروز یک احساس غرور کاذب ریشه در افکار منفی نسبت به دیگران است که فرد تصور می کند آن ها هرگز از او بهتر نیستند! لذا این حالت او را دچار استرس کرده و میزان سرعت ضربان قلب فشار خون بالا می رود و گاه حالت درد معده نیز برای فرد بروز می یابد. به گفته پزشکان حس غرور فرد را در معرض خطر ابتلا به انواع بیماری ها قرار می دهد بنابراین در مواردی که احساس می کنید نسبت به دیگران بهتر هستید.

بهتر است با خودتان فکر کنید من فقط کمی بیشتر سعی و تلاش داشته ام. همین! در عین حال سعی کنید دیگران را هم ببینید واحساسات ان ها را نیز درک کنید.

مردم را همان گونه که هستند، بپذیرید گاهی در روابط خود از آن ها عذرخواهی کنید. اما از طرفی دیگر در روابطت تان با مردم آنقدر ها هم خجالتی نباشید، چرا که این حس تنها چیزی است که آزادی تان را زیر سوال می برد.

9. خوشحالی

به گفته ارسطو، داشتن حس شادی و خوشحالی، معنا و هدف زندگی است. شاد بودن و سلامتی بدن رابطه مستقیم و تنگاتنگ دارند. هرچه فردی خوشحال تر باشید ، به مراتب در کل از بدنی سالم و طول عمر بیشتری برخوردار خواهید بود. همچنین از طرفی داشتن حس شادمانی بر استرس غلبه می کند.

بنابر نتایج آمار ،استرس تا 18 درصد در افراد سالم و 2 درصد در افراد مبتلا به بیماری های زمینه ای عامل مرگ افراد بود بنابراین سعی کنید فردی را که دوست دارید، در آغوش بگیرید و نه فقط نسبت به دیگران بلکه خودتان را هم دوست بدارید و دیگر این که لبخند را فراموش نکنید. همچنین خوب است گاهی به تفریح خوش بگذرانید و استراحت و خواب شبانه کافی داشته باشید و در کل از زندگی تان لذت ببرید.

10. احساسات خودبخود در برخی سندروم ها

نگاهی کلی به چهره برخی افراد نشان می دهد که دچار اختلالات خاصی در رفتار های اجتماعی هستند. نگاه خیره و حالت چشم ها و لب ها حاکی از چهره ای ناراحت است.

تحقیقات بر روی میزان مدت زمان حالت چشم های خیره و حالت لب های این افراد نشان داد که در مورد 15 نفر از افراد مبتلا به سندروم Cornelia de Lange و 17 نفر افراد مبتلا به سندروم Rubinstein-Taybi یکسان بود. همچنین هر دو گروه این افراد از خود احساسات مشابهی که به طور خود به خود بروز یافته بود، به لحاظ ظاهری نشان دادند.

اضطراب و استرس بدترین تاثیر را دارند

بسیاری از افراد بر این باورند که هر یک از احساسات بر بخش خاصی از بدن تاثیر می گذارند مثلا استرس و اضطراب بر روی ناحیه گردن و دستگاه گوارش و حس خوشحالی بر روی قفسه سینه تاثیر گذار است اما بنا بر اطلس بدن انسان، عصبانیت در راس احساسات در بدن بوده و حس عشق و خوشحالی در کل بدن به شدت احساس می شود.

احساساتی نظیر غم و افسردگی از بین برنده دیگر احساسات فردی که هستند که یک فرد در شرایط عادی می تواند داشته باشد.

حس اضطراب و افسردگی و افزایش خطر مرگ ناشی از بیماری کبد

علاوه براینکه استرس میزان خطر حمله قلبی را بالا می برد، از سوی دیگر موجب بروز بیماری های کبد نیز می گردد. در واقع تحقیقات نشان داده اختلال مغزی موجب بروز بیماری قلبی و در عین حال کبدی می گردد که این نوع بیماری کبد بیماری کبد چرب غیرالکلی نام دارد که نهایتا منجر به سیروز کبدی و از کار افتادن کبد می گردد بنابراین در افرادی که حس اضطراب و یا افسردگی دارند؛ خطر مرگ ناشی از بیماری کبد وجود دارد.

 

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!